Απόλαυσε τη μουσική σου από τον υπολογιστή στο Chromecast, στέλνοντας μόνο τον ήχο συστήματος σε αυτό


Το γνωρίζουν και οι πέτρες πλέον ότι η καλύτερη λύση για να προβάλεις ασύρματα την οθόνη του υπολογιστή ή του smartphone σου στην τηλεόραση, είναι το Chromecast. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να στείλεις μόνο τον ήχο του υπολογιστή και μάλιστα από οποιαδήποτε εφαρμογή, χωρίς να ανοίξεις τον Chrome browser; Η λύση είναι το Chromecast Audio Stream και το Soundcast, δύο εφαρμογές για Windows και Mac αντίστοιχα, που κάνουν το εγχείρημα παιχνιδάκι.

Το Chromecast ήδη μας δίνει τη δυνατότητα να stream-άρουμε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας από υπολογιστή και Android, αλλά όσον αφορά τον ήχο από τον υπολογιστή, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή που να το υποστηρίζει, εκτός και αν αυτός περνάει μέσα από τον Chrome. Για όσους λοιπόν έχουν τόνους μουσικής στο σκληρό τους δίσκο ή θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να μεταφέρουν όλους τους ήχους συστήματος από έναν Windows υπολογιστή, αρκεί να κατεβάσουν το Chromecast Audio Stream και να το εγκαταστήσουν όπως συνηθίζεται. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει είναι να επιλέξουν από το system tray (κάτω δεξιά στη βασική μπάρα) το Chromecast στο οποίο θέλουν να stream-άρουν και το θέμα έχει τελειώσει.

Αντίστοιχα για όσους έχουν Mac, υπάρχει η εφαρμογή Soundcast, η οποία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ακριβώς. Η διαφορά είναι μόνο ότι στο Mac θα πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει και το Soundflower προηγουμένως, όπως μας ενημερώνει ο δημιουργός της.

Πρόκειται για δύο ανοιχτού κώδικα προγραμματάκια τα οποία είναι διαθέσιμα στις σελίδες τους στο GitHub (Chromecast Audio Stream, Soundcast), από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε επίσης.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter