Ο λόγος ύπαρξης του Dr. Android

Φίλε / φίλη που επέλεξες να μάθεις το λόγο ύπαρξης του Dr. Android σε ευχαριστούμε! 

Από όλες τις σελίδες που θα διαβάσεις στο site, αυτή είναι για εμάς η σημαντικότερη και θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι κάποιος θέλει να μάθει γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε και τι αντιπροσωπεύει. Ελπίζουμε λοιπόν όταν κλείσεις αυτή τη σελίδα να φύγεις με μία διάθεση ικανοποίησης και όχι απογοήτευσης. 


Γιατί υπάρχει το Dr. Android;

Στο ελληνικό ίντερνετ μπορείς να βρεις ότι ψάχνεις σε μία πληθώρα εξαιρετικών site που μας προσφέρουν καθημερινή ενημέρωση. Αυτό που δεν υπήρχε όμως όταν ξεκίνησε το Dr. Android, είναι ένα μέρος με οδηγίες για να "χακάρουμε" το smartphone μας, με σκοπό να επεκτείνουμε τις λειτουργίες του αλλά και τη διάρκεια ζωής του.

Το smartphone είναι ένα εργαλείο που δε θα πρέπει να το ονομάζουμε "τηλέφωνο", καθώς μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα, που δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει. Είναι για παράδειγμα συσκευή GPS, media player, τηλεόραση και παιχνιδομηχανή. Ο πρωταρχικός σκοπός της σελίδας λοιπόν είναι να αναδείξει όλες τις λειτουργίες του που θα μας εξυπηρετήσουν στην καθημερινότητά μας.

Στο εμπόριο όμως κυκλοφορούν ένα σωρό Android συσκευές, πολλές από τις οποίες δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Προσπαθούμε λοιπόν να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά τους και να τις συγκρίνουμε μεταξύ τους, για να δούμε ποιες είναι τελικά οι καλύτερες επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για τα gadget που συμπληρώνουν και επεκτείνουν τις λειτουργίες ενός smartphone, όπως τα ακουστικά, τα χειριστήρια και τα ηχεία, για αυτό προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε, με σκοπό να προσφέρουμε μία πλήρη άποψη για τη λειτουργία τους.

Με λίγα λόγια ο σκοπός του Dr. Android είναι:

- να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε όλες τις λειτουργίες ενός smartphone,
- να αναδείξει τις συσκευές που αξίζει να αγοράσουμε και
- να απομυθοποιήσει τις ακριβές ναυαρχίδες όταν αυτές δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

Πώς βλέπουμε εμείς τη δουλειά μας;

Στα δικά μας μάτια το Dr. Android είναι μια σελίδα για λίγους και ο στόχος της δεν είναι να έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι γιατί η σελίδα μας δεν είναι ειδησεογραφική, αλλά προσφέρει άποψη. Δε θα διαβάσεις δηλαδή δεκάδες καθημερινά άρθρα με όλα τα νέα της ημέρας, θα σου προσφέρουμε όμως επιλεγμένα άρθρα με αυτά που θεωρούμε σημαντικά και για τα οποία έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Για να το θέσουμε πιο απλά, αν υπήρχε μία τεχνολογική εφημερίδα, το Dr. Android θα ήταν απλά μία στήλη και όχι ολόκληρη η εφημερίδα.

Τα περισσότερα άρθρα λοιπόν έχουν μέσα την άποψή μας, γιατί πολύ απλά δε θέλουμε να διαφημίσουμε τα προϊόντα για τα οποία γράφουμε, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο να τα κρίνουμε. Όταν γράφουμε δηλαδή για μια εφαρμογή, ένα παιχνίδι ή μία συσκευή, το κάνουμε γιατί πραγματικά μας αρέσει (ή δε μας αρέσει) και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Είναι σα να κάθεσαι για καφέ με ένα φίλο σου και να συζητάτε για την τεχνολογία, απλά στην προκειμένη περίπτωση ο φίλος είστε εσείς. 

Για αυτό το λόγο θα δείτε ότι από τα άρθρα μας λείπουν πολλές συσκευές, οι οποίες απλά δε μας κάνουν το "κλικ" για να ασχοληθούμε μαζί τους.

Ποιος είναι ο Doctor;


Είμαι ο Χρήστος και το Dr. Android είναι στην ουσία το προσωπικό μου blog. Το 99% των άρθρων που θα διαβάσεις εδώ έχει περάσει από τα χεράκια μου, αλλά μιλάω πάντα στον πληθυντικό για... "εμάς" γιατί πίσω από αυτό υπάρχουν πολλοί αφανείς ήρωες, τους οποίους θεωρώ "οικογένεια του Dr. Android". Αυτοί οι ήρωες είναι συνεργάτες, φίλοι, αλλά και απλοί αναγνώστες που αφήνουν σχεδόν καθημερινά το σχόλιό τους και έχουμε γίνει πλέον φίλοι έστω ψηφιακά.

Ο λόγος που "σκάλωσα" με το Android
είναι γιατί κατά πρώτον συγγενεύει με το αγαπημένο μου Linux, ενώ λόγω της παραμετροποίησης που προσφέρει, βρίσκει πάντα τον τρόπο να με κάνει να ασχοληθώ μαζί του! Αν δεν έγραφα για το Android, το πιθανότερο είναι ότι θα ήμουν ντράμερ ή δάσκαλος σε σχολείο ή προπονητής κάποιου αθλήματος ή δημιουργός ιστοσελίδων ή ανιματέρ σε ξενοδοχείο ή επαγγελματίας παίκτης του FIFA στο PS4.

Λατρεύω την καλή τεχνολογική παρέα, με εξιτάρουν τα debate και μου αρέσει να μοιράζομαι ότι νέο μαθαίνω και αφορά το Android. Σε καλωσορίζω λοιπόν στο Dr. Android και σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά σε κάθε πιθαμή της σελίδας, η οποία περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μόνιμες στήλες, πέρα από την καθημερινή αρθρογραφία.