Η MIUI και η OxygenOS αναβαθμίζονται σε Android 6.0 από τη Xiaomi και την OnePlus αντίστοιχα


Όταν αγοράζεις κινέζικο τηλέφωνο για ένα πράγμα είσαι σίγουρος, ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του Android. Εταιρίες όμως όπως η Xiaomi και η OnePlus ξεχωρίζουν, όχι μόνο για την ποιότητα των συσκευών τους, αλλά και για την προσοχή που δίνουν στο software. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν εμφανίστηκε η αναβάθμιση της MIUI αλλά και της OxygenOS, σε Android 6.0, όταν οι γνωστότερες εταιρίες δεν έχουν ακόμη δώσει στις ναυαρχίδες τους την τελευταία έκδοση του Android.

Ξεκινάμε από την OnePlus η οποία στο επίσημο forum της, δημοσίευσε την OxygenOS 3.0, που βασίζεται στο Android 6.0.1 και ζητάει από τους κατόχους του OnePlus 2 να την εγκαταστήσουν για να δουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα που πρέπει να βελτιωθούν πριν την τελική έκδοση. Η ROM αυτή είναι σε φάση beta, αλλά σύμφωνα με την εταιρία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε κανονικά, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα.

Μπορούμε να τη βρούμε στο επίσημο νήμα της και η εγκατάσταση γίνεται πανεύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να την κατεβάσουμε, να μπούμε σε recovery mode και να την εγκαταστήσουμε. Για όσους έχουν στο κινητό τους την έκδοση 2.2.0 της OxygenOS, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και χωρίς να διαγράψουν τα δεδομένα τους (wipe), ενώ η ROM θα αναβαθμίζεται στο εξής ασύρματα μέσω OTA update.


Όσον αφορά τη Xiaomi τώρα, μας φέρνει και αυτή τη beta έκδοση της MIUI, η οποία είναι βασισμένη σε Android 6.0. Η συγκεκριμένη ROM που έχει αριθμό έκδοσης MIUI 6.3.17, αφορά τα παγκόσμια μοντέλα του Mi3, του Mi4 και του Mi Note και είναι επίσης σταθερή και για καθημερινή χρήση σύμφωνα με την εταιρία.

Για να την εγκαταστήσουμε, θα πρέπει να κατεβάσουμε τη fastboot έκδοση από το νήμα του επίσημου forum και να την περάσουμε στη συσκευή μας, μέσω αυτού του οδηγού.

Άντε και καλές αναβαθμίσεις!

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter