OnePlus 2 mini review: Δέκα μέρες παρέα με το flagship killer από έναν ευχαριστημένο κάτοχο


Στην κοινότητα Android in Greece στο Google+ οι συζητήσεις και οι απόψεις για τις διάφορες Android συσκευές που έχει ο καθένας μας, δίνουν και παίρνουν καθημερινά. Ένα από τα μέλη, ο Μιχάλης, θέλησε να μας ανοίξει τα μάτια όσον αφορά το OnePlus 2, το οποίο έχει εδώ και δέκα μέρες στα χέρια του και έγραψε ένα κείμενο με τις εντυπώσεις του. Ο λόγος στο Μιχάλη.

"Ήρθε η ώρα να σας πω λίγα λόγια για το Oneplus 2 μετά από 10+ μέρες χρήσης. Δεν θα το έλεγα review καθώς δε θα σταθώ τόσο σε νούμερα, όσο στην εμπειρία που αφήνει στο χρήστη καθώς το χρησιμοποιεί. Επιπλέον δεν ήμουν ποτέ κάτοχος κάποιας super ναυαρχίδας που κόστιζε πολλά “πράσινα” χαρτονομίσματα. Ήμουν πάντα στη μεσαία κατηγορία (δηλαδή Nexus S, Galaxy S4 mini). Παρόλα αυτά έχουν περάσει αρκετές συσκευές από τα χέρια μου και ενημερώνομαι μέσα απο site και forum.

H συσκευή στο σύνολο της είναι πολύ προσεγμένη. Έχει ένα πολύ όμορφο μεταλλικό πλαίσιο και η οθόνη δίνει την αίσθηση ενός μονοκόμματου γυαλιού που κάθεται πάνω στο πλαίσιο. Το πίσω μέρος είναι κάτι μεταξύ καουτσούκ και σκληρού χαρτονιού. Γενικά κάθεται πολύ ωραία στο χέρι, δεν γλιστράει (όπως το γυαλί ή το μονοκόμματο αλουμίνιο) και λόγο της καμπύλης που κάνει στο πίσω μέρος, γίνεται ένα με το χέρι. Επιπλέον να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου “χοντρό” παρότι τα νούμερα άλλα λένε.


Οθόνη από άλλο πλανήτη. Λένε ότι είναι IPS νέας τεχνολογίας, εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι αψεγάδιαστη. Έχει τέλεια απόδοση χρωμάτων, φωτεινότητα αρκετή για όλη τη διάρκεια της μέρας και για κάθε συνθήκη φωτισμού. Βίντεο, φωτογραφίες και λοιπά απεικονίζονται ολοζώντανα και το πιο σημαντικό, δεν κουράζει τα μάτια. Τη λατρεύω την οθόνη του και δεν την αλλάζω με καμία άλλη που έχω δει. Επίσης λένε ότι είναι “μόνο” FullHD... κι εγω απαντώ: "για να το λένε έτσι θα 'ναι".

Επεξεργαστής, RAM και εσωτερικός χώρος αποθήκευσης. Εδώ τα πράγματα απλά δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ο επεξεργαστής είναι ίδιος με αυτόν του Nexus 6P (Snapdragon 810 v2.1), δεν κολλάει με τίποτα και δεν θα προδώσει κανένα χρήστη. Όλα ανοίγουν σε δευτερόλεπτα και οι εναλλαγές μεταξύ των εφαρμογών γίνονται αστραπιαία. Η RAM (4GB DDR4) δε λεεί να γεμίσει. Ό,τι μα ό,τι και αν ανοίξω δεν παίρνει χαμπάρι το σύστημα και διατηρεί τις εφαρμογές στην κατάσταση που τις αφήνεις, είτε είναι site, είτε games, είτε video. Απλά ξεχνάς να τις κλείσεις. Τώρα αν σε κάποιoν δεν αρκούν τα 64GB, ας πάει σε laptop. Να κάνω και μια επισήμανση για την “υπερθέρμανση” της συσκευής. Ναι υπάρχει κάποια αύξηση της θερμοκρασίας όταν παίζω απαιτητικά παιχνίδια (πχ Asphalt 8), ποτέ σε βίντεο, αλλά δεν είναι κάτι το extreme. Όχι δε βράζεις αυγό, όχι δεν πας στα επείγοντα από έγκαυμα και το σημαντικότερο ΟΧΙ δεν κολλάει καθόλου η συσκευή αν ζεσταθεί.

Λειτουργικό σύστημα. Εδώ όλα είναι εξίσου καλά. To OnePlus 2 φέρει μια ελαφριά και κομψή ROM που θα την έλεγα ξάδερφο της stock. Έχει κάποιες τροποποιήσεις αλλά πιστεύω προς το καλύτερο. Δεν έχω κανένα παράπονο, δεν έχω εντοπίσει προβλήματα και όλα κυλάνε νερό. Οι εταιρία δίνει τακτικά update για βελτιώσεις και πλέον είναι stable όλα.


Extraδακια. Υπάρχει ένας διακόπτης στο πλάι που είναι ότι πιο πρακτικό έχω δει σε κινητό. Αυτός λοιπόν κάνει εναλλαγή σε 3 προφιλ notification (για ήχο μιλάμε πάντα). Στο πρώτο είναι όλα κανονικά, στο δεύτερο δεν λαμβάνεις καμία ειδοποίηση και στο τρίτο ορίζεις εσύ τα άτομα / τις ομάδες ατόμων και τις εφαρμογές που θα σου παρέχουν notification. Όλες οι άλλες μούγκα. Το fingerprint scanner είναι το μοναδικό κομμάτι που έχει τα θέματα του. Πρόκειται για ένα touch panel και όχι για φυσικό κουμπί και η ενεργοποίηση του γίνεται με το άγγιγμα. Όμως το κινητό δεν ανοίγει ακαριαία και έχει γενικά ένα 20% false negative match. Επί της ουσίας εμένα δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα και ούτε θεωρώ ότι θα χάσω χρόνο με δεύτερη προσπάθεια. Δουλεύει ακόμα και με δάχτυλο του ποδιού (χαχαχα). H θύρα USB Type-C είναι βολική αλλά από τη στιγμή που δεν είναι USB 3.0, δεν τη θεωρώ κάτι το αναγκαίο. Η έλλειψη NFC με αφήνει αδιάφορο, αν ήθελα κάτι ακόμα θα ήταν FM radio δέκτη. Ακόμα να κάνω μία αναφορά στο GPS, το οποίο εντοπίζει τη θέση σε δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση και είναι μάχιμο πάντα και παντού.

Μπαταρία και φόρτιση, ικανοποιητικά. Για μένα όλα τα κινητά υστερούν στο θέμα της μπαταρίας. Γενικά είμαι όλη τη μέρα online (WiFi ή LTE), παίζω 1-2 ώρες παιχνίδια (minimum), τηλέφωνα αρκετά και πολύ ίντερνετ. Δεν έχω μείνει ποτέ από ενέργεια, αλλά δεν έχει περάσει και βράδυ που να μην το φορτίσω. Πάντως σε 2 ώρες είναι πάλι 100% μάχιμο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι fast, slow ή med charging αλλά δε με νοιάζει. Ας κρατούσε 2-3 μέρες και ας ήθελε και 8 ώρες φόρτιση.

Το ηχείο παιδιά γκρεμίζει κρύσταλλα. Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι πααααρα πολύ δυνατό, σε σημείο που να μην βρίσκω λόγο που το κάναν έτσι. Δεν έχει τριξίματα αλλά πάντα το έχω 1-2 επίπεδα από το mute. Είναι ωραίο που παρέχει ανεξάρτητα επίπεδα για ήχο κλήσης, notification και multimedia και διαθέτει και ένα μίκτη με προκαθορισμένα προφίλ για game, movies και τραγούδια.

Τέλος το αγαπημένα μου κομμάτι, η κάμερα. Δεν ξέρω ποιος την έφτιαξε, αν ήταν Κινέζος, αν δούλευε στη sony ή αν θα πάει στο φεγγάρι αλλά έκανε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλειά. Είναι σαν να έχω στα χέρια μου μια καλή mirror-less κάμερα. Εστιάζει και τραβάει σε δέκατα δευτερολεπτου, τα επίπεδα φωτεινότητας είναι υπέροχα και ο θόρυβος μηδαμινός. Το laser focus και το OIS δουλεύουν άψογα. Όπως τα βλέπεις με το γυμνό μάτι, έτσι τα αποτυπώνει και ο φακός. Επιπλέον έχει full manual ρυθμίσεις και μπορείς να παίξεις με την εστίαση ή να κάνεις λήψεις στην πανσέληνο. Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποιες “δύσκολες” σκηνές με πολύυυυ φως, με λίγο από το ένα φανάρι δρόμου, και με το φως του φεγγαριού, χωρίς χρήση φλας. Νταξ δεν είχα το pocket τρίποδο μαζί μου:

Πλήρες μέγεθος





All in all τα 340 ευρώ για αυτή τη συσκευή αποτελούν “επένδυση” στα high end για 2 χρόνια full. Ναι μπορεί να μην πιάνει τα benchmark των νέων ναυαρχίδων (βέβαια το http://kimovil.com/ δινει 90K) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβετε. Επιπλέον αν τα συνδυάσετε όλα αυτά με μία μεγάλη κοινότητα υποστήριξης και συνεχή update από την εταιρία, μιλάμε για μια all-in-all συσκευή. Η εταιρία όντως σου δίνει ό,τι είναι κορυφαίο χωρίς υπερβολές και marketing trick."

Συντάκτης: +Michael Voutas

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter