[Quick tip] Πώς σετάρουμε και κάνουμε βιντεοκλήσεις στο Android με το Google Duo


Η νέα εφαρμογή της Google για βιντεοκλήσεις έφτασε και οι πρώτες εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές, χάρη κυρίως στο λιτό και εύχρηστο περιβάλλον του, αλλά και από το γεγονός ότι δε χρειάζεσαι Google λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσεις. Σκοπός της Google είναι να το φέρει και σε άλλα mobile λειτουργικά συστήματα, για να μπορούμε να καλέσουμε όποιον θέλουμε, άσχετα από τη συσκευή που έχει ο καθένας. Πώς όμως κάνουμε στην πράξη μια βιντεοκλήση στο Duo;

Θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε το Duo (Play Store) και να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία. Η εγγραφή γίνεται δίνοντας τον τηλεφωνικό μας αριθμό και επιβεβαιώνοντας με έναν κωδικό που μας έρχεται μέσω SMS, ακριβώς όπως συμβαίνει με το Viber, που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην Ελλάδα. Αμέσως μετά δίνουμε τις άδειες που χρειάζεται το Duo και είμαστε έτοιμοι.


Το Duo έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα την απλότητα κι έτσι μόλις το ανοίξουμε θα δούμε ένα και μόνο κουμπί που γράφει "Βιντεοκλήση". Αυτό θα μας μεταφέρει στη λίστα των επαφών μας όπου μπορούμε να δούμε άμεσα ποιοι από αυτούς το έχουν εγκαταστήσει, ενώ μπορούμε να προσκαλέσουμε και τους υπόλοιπους.


Διαλέγουμε την επαφή που θέλουμε, η οποία όσο περιμένουμε μας βλέπει κανονικά χωρίς όμως να μας ακούει, με τη βοήθεια της λειτουργίας "Τοκ τοκ", την οποία μπορούμε φυσικά να απενεργοποιήσουμε από τις ρυθμίσεις. Η απάντηση γίνεται σέρνοντας το αντίστοιχο πλήκτρο προς τα πάνω και η κλήση ξεκινάει.


To Duo λοιπόν είναι η νέα ιδέα της Google για βιντεοκλήσεις, η οποία είναι απλή και εύχρηστη. Αυτό σημαίνει ότι δε διαθέτει τα χαρακτηριστικά του Hangouts (ομαδική κλήση, chat) και ούτε πρόκειται να αντικαταστήσει γρήγορα το Viber στη συσκευή μας. Είναι όμως ποιοτικό και προσφέρει κρυπτογραφημένες κλήσεις, οπότε καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε ή τουλάχιστον να το έχουμε υπ' όψιν.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter