Ελληνική κοινότητα Waze: Ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του κυκλοφοριακού στην Ελλάδα


Όλοι κυκλοφορούμε λίγο ως πολύ με αυτοκίνητο και οι περισσότεροι από εμάς μισούμε την κίνηση στους δρόμους. Η λύση δεν είναι η τροχαία, αλλά η εφαρμογή Waze, την οποία αν χρησιμοποιούσαμε όλοι, οι δρόμοι στις μεγάλες πόλεις θα ήταν πολύ καλύτεροι.

Για να πετύχει λοιπόν το Waze πρέπει όλοι μας μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, απλά να ανοίγουμε την εφαρμογή. Κάνοντας αυτό στέλνουμε ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας στο χάρτη, ο οποίος μας πληροφορεί για την κίνηση στους δρόμους και έτσι ξέρουμε άμεσα τον καλύτερο δρόμο για να πάμε στο σπίτι ή στη δουλειά μας. Οι μερακλήδες μπορούν να ειδοποιούν μέσα από το κινητό τους όταν βλέπουν τροχαία, κάμερες, ατυχήματα ή έκτακτα έργα στους δρόμους και έτσι ο χάρτης έχει πάντα, τις τελευταίες πληροφορίες για τους οδηγούς.


Τόσα χρόνια όμως το Waze δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση στην Ελλάδα και έτσι η υπηρεσία δεν έδειξε ποτέ τη δυναμική της. Μέχρι σήμερα όμως καθώς πλέον οι Έλληνες χρήστες οργανώνονται μέσω της κοινότητας Waze στο Facebook, που αποτελεί το πρώτο βήμα για να αξιοποιήσουμε την υπηρεσία και στη χώρα μας. Τα παιδιά εκεί μας είπαν ότι αν και βρίσκονται στην αρχή, έχουν ήδη επικοινωνήσει με το Waze που ανταποκρίθηκε θετικά και θα φέρει σύντομα την ελληνική γλώσσα στην εφαρμογή, δείχνοντας ότι η εταιρία ψήνεται να κάνει το άνοιγμα στην Ελλάδα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι απλά ένα like στη σελίδα της κοινότητας και να ανοίγουμε το Waze στο κινητό μας, έστω και στο παρασκήνιο, κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Ελάτε λοιπόν να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες και να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην επίλυση του κυκλοφοριακού στις μεγάλες πόλεις.

Θα βρείτε το Waze δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter