V6 SuperCharger: Το μοναδικό hack που θα διώξει για πάντα τα κολλήματα σε οποιαδήποτε Android συσκευή!


Θυμάστε ποιο είναι το μεγάλο προτέρημα του Android έναντι των ανταγωνιστών του; Το multitasking, δηλαδή η δυνατότητα να μπορείς να εναλλάσσεις τις εφαρμογές σου χωρίς να τις κλείνεις. Αυτό λοιπόν είναι και το πρόβλημά του καθώς οι περισσότερες συσκευές είναι χαμηλών δυνατοτήτων για να μπορέσουν να υποστηρίξουν ένα (σχεδόν) πλήρες λειτουργικό σύστημα σαν και αυτό. Αν κάνετε μια βόλτα στα forum οι μισές ερωτήσεις είναι κάπως έτσι: "Το Android μου σέρνεται, τι να κάνω;". Η μόνη λύση είναι το V6 SuperCharger και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές Android!

Το V6 λοιπόν είναι ένα script το οποίο υπόσχεται να μας απαλλάξει από κάθε λογής κολλήματα και να μας προσφέρει καλύτερο multitasking άσχετα με ποια έκδοση Android ή ποιο launcher έχουμε στο κινητό μας. "Διαβάζει" τη συσκευή μας και μέσα από ένα μενού επιλογών μας προτείνει και επιλέγουμε τις νέες ρυθμίσεις που θέλουμε, με ευκολία.

Εκτός από τις βελτιώσεις στο launcher, το V6 διαθέτει έναν έξυπνο τρόπο ανάγνωσης της RAM κάθε συσκευής και έτσι βελτιώνει την κάθε μία μοναδικά! Προσθέτει ένα σωρό tweak τα οποία βελτιώνουν την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων και την αυτονομία της συσκευής ενώ μειώνει δραματικά τις επανεκκινήσεις και τα μηνύματα "Αναγκαστικό κλείσιμο εφαρμογής" της συσκευής.

Έχετε ακούσει για το Project Butter, το νέο χαρακτηριστικό του Android Jellybean; Ε λοιπόν το Project Butter "βάζει τα κλάματα" όταν βλέπει το V6 σε λειτουργία! Ελάτε να δούμε πώς θα το εγκαταστήσουμε.

Απαιτήσεις
  • Χρειάζεται να έχουμε είναι μία rooted Android συσκευή, με οποιαδήποτε έκδοση,
  • να έχουμε εγκαταστήσει το Script Manager
  • και να έχουμε κατεβάσει το script του Supercharger από εδώ: Download V6 Supercharger.

Οδηγίες
Ακολουθείτε τις οδηγίες με δική σας ευθύνη.

0. Προαιρετικά παίρνουμε ένα backup μέσω recovery στη συσκευή μας για να είμαστε σίγουροι πως αν κάτι πάει στραβά θα μπορέσουμε να την επαναφέρουμε.

1. Βρίσκουμε το αρχείο του V6 Supercharger που κατεβάσαμε στη συσκευή μας, σβήνουμε την κατάληξη ",pdf" και το αποθηκεύουμε. Το αρχείο θα έχει πλέον τη μορφή ".sh".

2. Ανοίγουμε το Script Manager και στο παράθυρο "Απομνημόνευση" επιλέγουμε "Browse as Root" και μετά  "OK".


3. Βρίσκουμε το V6 Supercharger αρχείο μέσω του Script Manager και το επιλέγουμε. Θα μας εμφανίσει ένα νέο παράθυρο όπου πρέπει να ενεργοποιήσουμε το "su" (το πράσινο πλήκτρο της εικόνας), να σιγουρευτούμε οτι η επιλογή "is script" είναι ενεργοποιημένη, να πιέσουμε "Αποθήκευση" και μετά "Run".


4. Το script θα ξεκινήσει τσεκάροντας αν η συσκευή μας είναι εντάξει για να προχωρήσει. Αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι το busybox το οποίο αν δεν το έχετε στη συσκευή μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του Busybox Installer.

5. Ανά διαστήματα θα σταματάει και θα μας ρωτάει τι θέλουμε να κάνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαβάζουμε από εδώ και στο εξής τι μας γράφει. Για παράδειγμα η πρώτη στάση θα γίνει στο "Scrolling Speeds", Εκεί θα μας ρωτήσει πόσο γρήγορος θέλουμε να είναι ο launcher μας. Βάζουμε το νούμερο της επιλογής που θέλουμε και πατάμε "Enter". Πολλές από τις ερωτήσεις απαντώνται με Yes ή No, είναι λοιπόν ακόμα πιο εύκολο να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε.


6. Το πιο δύσκολο βήμα: Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στην επιλογή μετατροπής του "services.jar". Αν η συσκευή μας έχει έκδοση Android 4.1 Jellybean, η διαδικασία πρέπει να γίνει χειροκίνητα (προς το παρόν), ενώ για τις υπόλοιπες συσκευές όλα γίνονται αυτόματα. Επιλέγουμε λοιπόν "Download" και θα μας εμφανίσει τις οδηγίες για να κάνουμε τη μετατροπή του "services.jar". Αφού τελειώσουμε το αποθηκεύουμε στην sd κάρτα μας και επιλέγουμε το "Install" στο script για να το εγκαταστήσει.



7. Απαντάμε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις που θα μας θέσει και αφού τελειώσει μπορούμε να απεγκαταστήσουμε το Script Manager και να διαγράψουμε όλα τα αρχεία που έχουμε κατεβάσει.

8. Κάνουμε ένα reboot και είμαστε έτοιμοι.

Αντιμετώπιση προβλημάτων
Είδαμε πόσο εύκολο ήταν να εγκατασταθεί το V6 όμως ενδέχεται στον αρχικό έλεγχο να μας ενημερώσει οτι δε διαθέτει η συσκευή μας  τα κατάλληλα αρχεία για να λειτουργήσει. Για αυτό το λόγο ο δημιουργός του μας προσφέρει το "Supercharger Starter Kit" (θα το βρείτε εδώ) το οποίο και πρέπει να κατεβάσουμε στη συσκευή μας, να το αποσυμπιέσουμε και με το Script Manager να τρέξουμε το αρχείο "Start Me Up.sh". Ακολουθώντας τις επίσης απλές οδηγίες θα μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε τη συσκευή μας σωστά.

Εγκαταστήστε το σε οποιαδήποτε Android συσκευή, ασχέτως παλαιότητας ή αριθμού πυρήνων και θα δείτε πως η συσκευή σας θα ανανεωθεί και θα αποκτήσει και πάλι αξία. Περισσότερες πληροφορίες στο χαοτικό νήμα του στο XDA.

Σχόλια

  1. στο 2 βήμα απλά μετανομάζουμε? μόνο του το μετατρέπει σε sh??
    στο 5 βήμα θα πρέπει να είμαστε συντηρητικοί??? αν επιλέξουμε faster δηλαδή δεν αλλάζει κάτι άλλο?

    αποσυμπίεση μπορούμε να κάνουμε και με τον es file explorer?πατώντας εξαγωγή?

    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το 2ο βήμα τώρα είδα το αρχείο οπότε όλα good!

      Διαγραφή
    2. Ότι θες επιλέγεις στο πέμπτο βήμα. Εγώ έβαλα τα σκληρότερα.

      Αποσυμπίεση κι εγώ έκανα με τον ES.

      Διαγραφή
  2. FAILARA :/ κόλλησα στο 6ο βήμα!!ακολούθησα το β βήμα κατέβασα το .exe και έτρεξε ένα shell και στο τέλος μου έβγαλε σφάλμα έχω screenshot!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κολλησα στο 6ο βημα! προσπαθησα με τον 2ο τροπο και δεν μου βγηκε! μπορεις να μου εξηγησεις τι πρεπει να κανω στον πρωτο μηπως και πιασει αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον έχω δοκιμάσει τον πρώτο. Με το δεύτερο έγινε η δουλειά μου.

      Διαγραφή
  4. Το έκανα με το starter kit ,το κανονικό δε μου τρέχει γιατί δε μου βρίσκει το busybox , τωρα μπορώ να διαγραψω το busybox ? Πως καταλαβαίνω ότι το supercharger δουλέυει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς το Busybox Installer, μπορείς να το απεγκαταστήσεις.

      Διαγραφή
  5. Το απεγκατέστησα , μιας και δεν μου τρέχει το odexme καλή λύση είναι και αυτό . :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @chris μπορω να χρησιμοποιω και το seeder παράλληλα ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμα κανω hard reset ( factory reset ) θα χαθει οτι εκανε το supercharger??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το factory reset δεν πειράζει το system partition οπότε νομίζω πως όχι.

      Διαγραφή
    2. Γιατι εκανα το script σε stock firmware LG E400 ( δεν εβαλα κακες ρυθμισεις οπως sd card speed κτλπ. τα εβαλα σωστα ) εκανα restart και ειχα Bootloop οποτε εβγαλα τη μπαταρια και εκανα hard reset

      Διαγραφή
  8. Αν και πήγε καλά η διαδικασία δεν είδα καμία βελτίωση στη συσκευή.Τελικά το ρημάδι το xperia sole με τη λιγοστή ram του δεν έχει καμία γιατριά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. exw kolhsei sto 6o vhma mou leei na epile3w ao 1-31 ti na kanw ekei pera na ta parw ola me thn seira?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το 6ο βήμα το έκανα αρκετές φορές για να το πετύχω όταν έγραφα το άρθρο. Δυστυχώς δε θυμάμαι πλέον τις επιλογές για να σε βοηθήσω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter