Babbel: Μάθετε ξένες γλώσσες στο Android, παίζοντας!


Το να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να ακολουθεί μία συγκεκριμένη μεθοδολογία. Την ίδια μεθοδολογία που ακολουθούν στα φροντιστήρια που τόσο ακριβά πληρώνουμε για μια πιστοποίηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα μαθαίνουν ξένες γλώσσες, με εναλλακτικούς τρόπους, άλλοι παρακολουθώντας σειρές στην τηλεόραση και άλλοι διαβάζοντας βιβλία. Η τεχνολογία μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα από αυτές τις απλές μεθόδους και να μας προσφέρει μαθήματα σε ήχο, κείμενο και εικόνα. Κάτι τέτοιο είναι το Babbel στο Android.


Αν το καλοσκεφτείτε η μέθοδος που ακολουθούν στα φροντιστήρια είναι η εξής:
  • Μαθαίνουμε τα βασικά: Κλίνουμε βασικά ρήματα στην καθημερινή γλώσσα όπως το "έχω", το "είμαι", το "κάνω", με τα οποία δημιουργούμε απλές και αργότερα πιο σύνθετες προτάσεις.
  • Μαθαίνουμε λεξιλόγιο: Μελετάμε διάφορες λέξεις από καθημερινά αντικείμενα μέχρι να τις μάθουμε απ' έξω.
  • Κάνουμε εξάσκηση: Συζητάμε με κάποιον που μαθαίνει μαζί μας ή με κάποιον που ξέρει τη γλώσσα.
  • Επανάληψη: Η μητέρα της μάθησης είναι η επανάληψη.

Αυτό που μας προσφέρει λοιπόν το Babbel είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάθησης ξένων γλωσσών στην Android συσκευή μας. Διαθέτει έξυπνους και περιεκτικούς τρόπους μελέτης για να μάθουμε πολύ γρήγορα τα βασικά ούτως ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε ακόμα γρηγορότερα. Ας το δούμε πιο αναλυτικά.

Κατ' αρχάς αποφασίστε ποια γλώσσα θέλετε να μάθετε και κατεβάστε μία από τις διαθέσιμες:


Θα δείτε οτι η εφαρμογή διαθέτει δύο επιλογές, το Λεξιλόγιο (Vocabulary) και την Επανάληψη (Review Manager). Για να λειτουργήσει η Επανάληψη θα πρέπει να κάνουμε λογαριασμό στη σελίδα του Babbel. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή συγχρονίζει με το λογαριασμό μας και μας υπενθυμίζει να κάνουμε επανάληψη σε συγκεκριμένα θέματα που έχουμε καιρό να δούμε. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως είναι το Λεξιλόγιο (Vocabulary).

Εκεί θα βρούμε λέξεις χωρισμένες σε κατηγορίες, ανάλογα με το μέρος ή το αντικείμενο που θέλουμε να συζητήσουμε, για παράδειγμα στο σπίτι, στη δουλειά, για καφέ, στον αθλητισμό, σχετικά με το σώμα μας, τα ζώα, τις διακοπές κ.ο.κ. Στις κατηγορίες περιέχονται πακέτα τα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στη συσκευή μας και να τα μελετήσουμε. Στα ιταλικά (που δοκιμάσαμε) ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε και μια κατηγορία με τις 100 σημαντικότερες λέξεις για να ξεκινήσουμε! Επιλέγοντας μια κατηγορία θα βρούμε ομάδες λέξεων όπως χαιρετισμοί, νούμερα, χρόνος, χρώματα και άλλα για να μπορέσουμε να μελετήσουμε όλο φάσμα αλλά και να κάνουμε ολοκληρωμένη επανάληψη. 

Ο τρόπος των μαθημάτων γίνεται ως εξής:
Μας παρουσιάζονται τριάδες ή τετράδες λέξεων με διαφορετικούς τρόπους για να τις αφομοιώσουμε όσο καλύτερα γίνεται. 

  • Πρώτα μας δείχνει τη λέξη και μια εικόνα του αντικειμένου. Ακούμε τη λέξη από τα ηχεία και καλούμαστε να την επαναλάβουμε. Η εφαρμογή μας βαθμολογεί με άριστα το 100, αναλόγως πόσο καλά χρησιμοποιούμε την προφορά!
  • Ύστερα παρουσιάζονται όλες οι εικόνες των λέξεων μαζί με μία από τις λέξεις γραμμένη στο κέντρο της οθόνης. Καλούμαστε να επιλέξουμε τη σωστή εικόνα για την ανάλογη λέξη.
  • Αργότερα, εμφανίζονται και πάλι μία μία οι εικόνες και από κάτω μερικά τυχαία γράμματα από τα οποία πρέπει να επιλέξουμε με ποιο γράμμα ξεκινάει η λέξη που θέλουμε να βρούμε.
  • Στην τέταρτη παρουσίαση, μας δείχνει την εικόνα και από κάτω έχει μπερδεμένα όλα τα γράμματα από τα οποία αποτελείται η λέξη. Πρέπει με τη σειρά να τα επιλέξουμε ένα ένα για να  τη βρούμε.
  • Στην πέμπτη και τελευταία παρουσίαση, μας δίνει κάποιες προτάσεις στις οποίες λείπει η λέξη που θέλουμε να βρούμε. Πρέπει να καταλάβουμε το νόημα της πρότασης και να επιλέξουμε τη σωστή.
Με τόση επανάληψη είναι δύσκολο να μη σας αποτυπωθούν στο μυαλό!

Ο ίδιος τρόπος ακολουθείται και στις υπόλοιπες κατηγορίες ενώ όπως είπαμε και πριν, μας ειδοποιεί κάθε τόσο να κάνουμε επανάληψη σε διάφορα θέματα. Αυτό που του λείπει είναι η γραμματική, την οποία μπορούμε να μελετήσουμε μέσα από την πέμπτη παρουσίαση με τις προτάσεις αλλά ίσως δεν είναι αρκετό.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά στην ουσία είναι ένα διαφημιστικό κόλπο για να κάνουμε τα πλήρη μαθήματα τα οποία είναι επί πληρωμή στη σελίδα του Babbel. Οι τιμές τους δεν είναι και τόσο ακριβές με μηνιαία, τρίμηνα και εξάμηνα πακέτα.

Όλες τις διαθέσιμες γλώσσες θα τις βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter