LG G7 ThinQ | Ένα ακόμη εξαιρετικό smartphone που κανείς δε θα αγοράσει


Η LG μας είπε πρόσφατα ότι η παρουσίαση μίας νέας ναυαρχίδας κάθε χρόνο είναι υπερβολή και ότι θα μας φέρνει κάτι καινούριο μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ένα χρόνο λοιπόν μετά το G6, εννιά μήνες μετά το V30 και μόλις τρεις μήνες μετά το V30s ThinQ, έρχεται το LG G7 ThinQ και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε ποιος είναι αυτός ο σοβαρός λόγος κυκλοφορίας της συγκεκριμένης ναυαρχίδας.

Περιπαικτική σίγουρα η εισαγωγή μας, γιατί αυτό που κάνει η LG έρχεται σε αντίθεση με αυτά που λέει, όμως το G7 ThinQ είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό smartphone. Το θέμα είναι να δούμε σε τι ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, αν πραγματικά έχει κάτι νέο να προσφέρει και αν τελικά αξίζει να το αγοράσεις.

Διαφήμιση


Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 845 @ 2.8GHz
  • GPU: Adreno 630
  • Μνήμη: 4GB/6GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS 6.1" @ 3120 x 1440p (19.5:9, 564ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 16MP + 16MP (Sony IMX 351, f/1.6, OIS, Laser autofocus) - Μπροστά 8MP (f/1.9)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS), NFC, Fingerprint, FM radio, USB-C
  • Μπαταρία: 3.000mAh
  • Διαστάσεις: 153.2 x 71.9 x 7.9mm - 162gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.0 Oreo

Για να ξεμπερδεύουμε με τα βασικά, το G7 έχει τον καλύτερο επεξεργαστή της αγοράς αυτή τη στιγμή, πολλή RAM και αποθηκευτικό χώρο. Έχει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα με NFC και ραδιόφωνο, ενώ είναι αδιάβροχο (IP68) και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Τέλος είναι από τι λίγες συσκευές για τις οποίες γνωρίζουμε από τώρα το SAR τους και συγκεκριμένα έχει 0.24 W/kg στο κεφάλι και 1.47 W/kg στο σώμα.


Γιατί ξεχωρίζει;

Ξεχωρίζει για την οθόνη του η οποία μπορεί να μην είναι AMOLED, αλλά διαθέτει μία ρύθμιση που μας προσφέρει πολύ μεγάλη μέγιστη φωτεινότητα, η οποία φτάνει τα 1.000 nit! Προσωπικά δε βάζω και ποτέ στο τέρμα τη φωτεινότητα, αλλά θα ήταν χρήσιμη για κάποιον που διαθέτει κάτι σαν το Smartphone Projector. Η οθόνη είναι επίσης μακρύτερη από τα συνηθισμένα και πραγματικά απορώ ακόμη γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα οι εταιρίες, ενώ διαθέτει όπως ήταν αναμενόμενο και την εγκοπή για την μπροστινή κάμερα, που διαγράφει για πάντα το χαρακτήρα των συσκευών της LG και την κάνει να μας προσφέρει μια από τα ίδια. Προτιμώ την άποψη της Samsung που αποφεύγει προς το παρόν το notch.

Ένα δεύτερο αξιοπρόσεκτο σημείο είναι η κάμερα η οποία αποτελείται από δύο αισθητήρες των 16MP, στο κλασικό πλέον setup της LG το οποίο φέρει και έναν κανονικό και έναν ευρυγώνιο φακό. Εδώ χρησιμοποιείται στην ουσία η ίδια κάμερα με αυτή που είδαμε στο LG V30, αλλά προστέθηκαν λειτουργίες AI που βοηθούν στη σωστή αποτύπωση των χρωμάτων.

Τρίτο και τελευταίο σημείο είναι ο ήχος, με την LG να δοκιμάζει κάτι εντελώς καινούριο φέτος. Το νέο Boombox ηχείο της συσκευής είναι κατά 39% μεγαλύτερο και χρησιμοποιεί το εσωτερικό της συσκευής για να αυξήσει τον ήχο, δημιουργώντας δονήσεις. Σύμφωνα με την LG αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 15 με 20 decibel, ενώ λογικά δε θα παραμορφώνεται ιδιαίτερα ο ήχος όταν μπλοκάρουμε κατά λάθος το ηχείο με το δάχτυλό μας.


Γιατί δε θα το πάρεις;

Όσο καλό τηλέφωνο και να είναι όμως δεν πρόκειται να το πάρεις, όπως δεν πήρες και το επίσης εξαιρετικό LG V30 πέρυσι. Ο λόγος είναι κυρίως γιατί χάρη στο notch, μοιάζει εξωτερικά με όλα τα υπόλοιπα smartphone, οπότε δεν προσφέρει κάτι ξεχωριστό σε αυτό τον τομέα από τον ανταγωνισμό. Επίσης τα ηχεία και η υψηλή μέγιστη φωτεινότητα είναι κάτι που μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά, σε αντίθεση για παράδειγμα με την εξαιρετική τριπλή κάμερα του Huawei P20 Pro, η οποία είναι πραγματικά χρήσιμη για κάποιον που ζητάει κάτι τέτοιο.

Ο μόνος τρόπος για να σε προτιμήσει πλέον ο κόσμος είναι:

  1. αν έχεις καλό όνομα στην αγορά, βλέπε Samsung και Apple,
  2. αν έχεις χαμηλές τιμές σε σχέση με αυτό που προσφέρεις, βλέπε Xiaomi,
  3. αν προσφέρεις κάτι που κανείς άλλος δεν κάνει, βλέπε Nokia με το stock Android και τις συνεχείς αναβαθμίσεις.

Τίποτα από τα τρία δεν έχει κάνει η LG, η οποία όπως φαίνεται έχει χάσει το momentum που είχε χτίσει τα περασμένα χρόνια με το G2 και το G3, οπότε το G7 ThinQ θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία ως ένα εξαιρετικό smartphone, που κανείς δεν προτιμάει. Έρχεται τον Ιούνιο στα 700 με 750 ευρώ.


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες