Gadget review: To Smartphone Projector 2.0 είναι μία εξαιρετική ιδέα οικιακού σινεμά, στην πράξη όμως... δεν!


Η κατηγορία "Gadgets" στο Dr. Android, δημιουργήθηκε για να μας δείξει πώς με ένα αξεσουάρ μπορούμε να εξυψώσουμε τα χαρακτηριστικά του κινητού μας και να το κάνουμε ακόμη πιο λειτουργικό. Το γνωστότερο από όλα είναι φυσικά το "σελφοκόνταρο" που μας επιτρέπει να βγάλουμε ακόμη καλύτερες φωτογραφίες, το δικό μας αγαπημένο όμως είναι το Google Cardboard που σε βάζει απλά σε έναν άλλο κόσμο. Στην ίδια λογική θα δούμε σήμερα το Smartphone Projector 2.0, το οποίο θέλει να κάνει το κινητό μας έναν οικιακό κινηματογράφο με ελάχιστα χρήματα. Το καταφέρνει όμως;

Το πέτυχα στις σελίδες του Gearbest και το αγόρασα εντελώς για πλάκα, ελπίζοντας ότι θα μετατρέψει το κινητό μου και σε μίνι σινεμά. Πολλά από τα gadget που έχω πάρει για πλάκα κατά καιρούς, έχουν αναδειχτεί στις καλύτερες αγορές που έχω κάνει κι έτσι είπα να το δοκιμάσω. Επειδή όμως πολλές φορές ενθουσιάζομαι χωρίς λόγο, είπα αυτή τη φορά να ζητήσω και τη γνώμη του Alex PA, ο οποίος μας ετοίμασε το ακόλουθο βίντεο με τη δική του άποψη:


Με λίγα λόγια...

Το Smartphone Projector 2.0 είναι λοιπόν μία ιδέα βασισμένη στην επιτυχία του Google Cardboard, μίας συσκευής από χαρτόνι που χρησιμοποιεί με "διαφορετικό" τρόπο το κινητό μας. Δεν είναι κάτι καινούριο, αφού εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί το hack του κουτιού από παπούτσια και του μεγεθυντικού φακού, απλώς οι κατασκευαστές του ήθελαν να κάνουν κάτι όμορφο και λειτουργικό για να το εμπορευτούν. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν, αφού εξωτερικά δε θυμίζει σε τίποτα ένα κομμάτι χαρτόνι, αλλά μοιάζει περισσότερο με μία vintage φωτογραφική μηχανή. Πολύς κόσμος ψάχνει τέτοια πράγματα στα παλαιοπωλεία για να διακοσμήσει το σύνθετο, έτσι ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιήσεις μπορείς να το έχεις σαν διακόσμηση σε κάποιο ράφι.


Η λειτουργία του δε χρειάζεται και κανένα πτυχίο για να τη μάθεις, απλά βάζεις μέσα το κινητό σου και η οθόνη του προβάλλεται από το μεγεθυντικό φακό στον τοίχο. Ο τρόπος που κατασκευάστηκε όμως είναι πραγματικά πανέξυπνος. Ανοίγει από πίσω και διαθέτει ένα λαστιχένιο κομμάτι στο οποίο κολλάς το κινητό σου. Βάζεις λοιπόν μέσα το κινητό με το βίντεο που θέλεις να δεις, κλείνεις το πορτάκι και αυτό που βλέπεις είναι μία απογοητευτική θολούρα!

Βέβαια δε φταίει το Smartphone Projector 2.0 για αυτό, καθώς η απόσταση του κινητού από το φακό και του φακού από τον τοίχο δεν είναι η σωστή. Ευτυχώς όμως ο κατασκευαστής το έχει προβλέψει και το έχει φτιάξει σε δύο μέρη. Έτσι τραβώντας από τις δύο μεριές, το projector μας μικραίνει και μεγαλώνει, ρυθμίζοντας παράλληλα την ευκρίνεια της προβολής, όπου και αν το έχουμε τοποθετήσει. Έξυπνο!


Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα ότι όσο και να το ρυθμίσεις, δεν μπορείς να έχεις ούτε κατά διάνοια μια πραγματική εμπειρία κινηματογράφου. Αυτό συμβαίνει γιατί η φωτεινότητα της οθόνης του κινητού δεν μπορεί να φτάσει σε καμία περίπτωση τη λυχνία ενός πραγματικού προτζέκτορα, ενώ και ο μεγεθυντικός φακός στο μπροστινό μέρος, παραμορφώνει λιγάκι το βίντεο στις γωνίες και αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο ελάττωμά του. Η καλύτερη χρήση που μπορείς να του κάνεις για να έχεις ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, είναι να το έχεις μαζί σου στο κρεβάτι και να προβάλεις στο κεφαλάρι του, δηλαδή σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Αυτό επίσης βοηθάει και στον ήχο, αφού το έχεις δίπλα σου και άρα ακούς καλύτερα. Θα το χαρακτήριζα λοιπόν καλύτερα ένα "σινεμά κρεβατιού" παρά οικιακό κινηματογράφο.


Το πόρισμα

Το Smartphone Projector 2.0 δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τους πραγματικούς προτζέκτορες, αλλά είναι μία εξαιρετική, εναλλακτική ιδέα, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας. Είναι ένα ωραίο gadget για να κάνεις την πλάκα σου, ενώ αποτελεί και ένα πολύ πρωτότυπο δώρο στους φίλους σου, μιας και είναι πάμφθηνο!

Δε θα έλεγα ότι είναι το απίστευτο gadget που όλοι πρέπει να αποκτήσουν, αλλά με 13 ευρώ που κοστίζει σήμερα, δε χάνεις και τα λεφτά σου.

Δείτε επίσης...

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Docker | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Μάθε παιδί μου Linux | Πώς εγκαθιστούμε εφαρμογές στο Linux

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Android | Μετατρέπουμε το παλιό μας smartphone σε μία φορητή συσκευή προσωπικής ασφαλείας με το Haven

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Εκτυπώνουμε τοπογραφικούς χάρτες με τον 3D εκτυπωτή μας