Gadget review: To Smartphone Projector 2.0 είναι μία εξαιρετική ιδέα οικιακού σινεμά, στην πράξη όμως... δεν!


Η κατηγορία "Gadgets" στο Dr. Android, δημιουργήθηκε για να μας δείξει πώς με ένα αξεσουάρ μπορούμε να εξυψώσουμε τα χαρακτηριστικά του κινητού μας και να το κάνουμε ακόμη πιο λειτουργικό. Το γνωστότερο από όλα είναι φυσικά το "σελφοκόνταρο" που μας επιτρέπει να βγάλουμε ακόμη καλύτερες φωτογραφίες, το δικό μας αγαπημένο όμως είναι το Google Cardboard που σε βάζει απλά σε έναν άλλο κόσμο. Στην ίδια λογική θα δούμε σήμερα το Smartphone Projector 2.0, το οποίο θέλει να κάνει το κινητό μας έναν οικιακό κινηματογράφο με ελάχιστα χρήματα. Το καταφέρνει όμως;

Το πέτυχα στις σελίδες του Gearbest και το αγόρασα εντελώς για πλάκα, ελπίζοντας ότι θα μετατρέψει το κινητό μου και σε μίνι σινεμά. Πολλά από τα gadget που έχω πάρει για πλάκα κατά καιρούς, έχουν αναδειχτεί στις καλύτερες αγορές που έχω κάνει κι έτσι είπα να το δοκιμάσω. Επειδή όμως πολλές φορές ενθουσιάζομαι χωρίς λόγο, είπα αυτή τη φορά να ζητήσω και τη γνώμη του Alex PA, ο οποίος μας ετοίμασε το ακόλουθο βίντεο με τη δική του άποψη:


Με λίγα λόγια...

Το Smartphone Projector 2.0 είναι λοιπόν μία ιδέα βασισμένη στην επιτυχία του Google Cardboard, μίας συσκευής από χαρτόνι που χρησιμοποιεί με "διαφορετικό" τρόπο το κινητό μας. Δεν είναι κάτι καινούριο, αφού εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί το hack του κουτιού από παπούτσια και του μεγεθυντικού φακού, απλώς οι κατασκευαστές του ήθελαν να κάνουν κάτι όμορφο και λειτουργικό για να το εμπορευτούν. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν, αφού εξωτερικά δε θυμίζει σε τίποτα ένα κομμάτι χαρτόνι, αλλά μοιάζει περισσότερο με μία vintage φωτογραφική μηχανή. Πολύς κόσμος ψάχνει τέτοια πράγματα στα παλαιοπωλεία για να διακοσμήσει το σύνθετο, έτσι ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιήσεις μπορείς να το έχεις σαν διακόσμηση σε κάποιο ράφι.


Η λειτουργία του δε χρειάζεται και κανένα πτυχίο για να τη μάθεις, απλά βάζεις μέσα το κινητό σου και η οθόνη του προβάλλεται από το μεγεθυντικό φακό στον τοίχο. Ο τρόπος που κατασκευάστηκε όμως είναι πραγματικά πανέξυπνος. Ανοίγει από πίσω και διαθέτει ένα λαστιχένιο κομμάτι στο οποίο κολλάς το κινητό σου. Βάζεις λοιπόν μέσα το κινητό με το βίντεο που θέλεις να δεις, κλείνεις το πορτάκι και αυτό που βλέπεις είναι μία απογοητευτική θολούρα!

Βέβαια δε φταίει το Smartphone Projector 2.0 για αυτό, καθώς η απόσταση του κινητού από το φακό και του φακού από τον τοίχο δεν είναι η σωστή. Ευτυχώς όμως ο κατασκευαστής το έχει προβλέψει και το έχει φτιάξει σε δύο μέρη. Έτσι τραβώντας από τις δύο μεριές, το projector μας μικραίνει και μεγαλώνει, ρυθμίζοντας παράλληλα την ευκρίνεια της προβολής, όπου και αν το έχουμε τοποθετήσει. Έξυπνο!


Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα ότι όσο και να το ρυθμίσεις, δεν μπορείς να έχεις ούτε κατά διάνοια μια πραγματική εμπειρία κινηματογράφου. Αυτό συμβαίνει γιατί η φωτεινότητα της οθόνης του κινητού δεν μπορεί να φτάσει σε καμία περίπτωση τη λυχνία ενός πραγματικού προτζέκτορα, ενώ και ο μεγεθυντικός φακός στο μπροστινό μέρος, παραμορφώνει λιγάκι το βίντεο στις γωνίες και αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο ελάττωμά του. Η καλύτερη χρήση που μπορείς να του κάνεις για να έχεις ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, είναι να το έχεις μαζί σου στο κρεβάτι και να προβάλεις στο κεφαλάρι του, δηλαδή σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Αυτό επίσης βοηθάει και στον ήχο, αφού το έχεις δίπλα σου και άρα ακούς καλύτερα. Θα το χαρακτήριζα λοιπόν καλύτερα ένα "σινεμά κρεβατιού" παρά οικιακό κινηματογράφο.


Το πόρισμα

Το Smartphone Projector 2.0 δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τους πραγματικούς προτζέκτορες, αλλά είναι μία εξαιρετική, εναλλακτική ιδέα, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας. Είναι ένα ωραίο gadget για να κάνεις την πλάκα σου, ενώ αποτελεί και ένα πολύ πρωτότυπο δώρο στους φίλους σου, μιας και είναι πάμφθηνο!

Δε θα έλεγα ότι είναι το απίστευτο gadget που όλοι πρέπει να αποκτήσουν, αλλά με 13 ευρώ που κοστίζει σήμερα, δε χάνεις και τα λεφτά σου.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter