Η LG αποφάσισε να μας φέρνει νέες συσκευές όταν υπάρχει ανάγκη και όχι κάθε χρόνο και συμφωνούμε απόλυτα


Είναι αστείο το γεγονός ότι όλες οι εταιρίες κατασκευής smartphone, μας φέρνουν νέες συσκευές κάθε χρόνο. Όσο και αν προχωράει η τεχνολογία, τόσο γρήγορα δεν πηγαίνει και φτάνουμε στο σημείο να προτιμάμε περσινά μοντέλα, γιατί πολύ απλά οι διαφορές με τα νεότερα είναι ελάχιστες. Η LG λοιπόν αποφάσισε να αλλάξει νοοτροπία και να μας προσφέρει νέες συσκευές όταν υπάρχει λόγος και όχι αναγκαστικά κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας από την Κορέα, δεν υπάρχει λόγος να προσφέρεις μια νέα ναυαρχίδα κάθε χρόνο, απλά και μόνο γιατί ο ανταγωνιστής σου κάνει το ίδιο. Σκοπός είναι να προσφέρεις διαφορετικές παραλλαγές από ένα μοντέλο, για να καλύψεις τις ανάγκες όλων, όταν αυτό χρειάζεται. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι φέτος ίσως δούμε ένα G7 με υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, όπως για παράδειγμα οθόνη από ζαφείρι, ίσως δούμε επίσης ένα "σκληροτράχηλο" μοντέλο ή ένα με πολύ καλύτερη κάμερα. Όπως έκανε δηλαδή κάποτε η Samsung με τις δικές της ναυαρχίδες.

Το σκεπτικό είναι απολύτως λογικό και συμφωνούμε με την LG, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας έρχεται μετά από συνεχόμενους μήνες απώλειας κερδών στον τομέα των smartphone. Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να είμαστε καχύποπτοι με αυτή την απόφαση, ιδιαίτερα μετά τα πειράματα που έκανε η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Επίσης η λογική της ετήσιας ανανέωσης των συσκευών, είναι ένα μοντέλο που δουλεύει μια χαρά για τη Samsung και την Apple, άρα δεν μπορείς να πεις ότι είναι λάθος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως και να 'χει εμείς αγαπάμε την τεχνολογία και θέλουμε η LG να πετύχει στο νέο της εγχείρημα, οπότε ως καταναλωτές θα κάνουμε τις προτάσεις μας για τις νέες της συσκευές, αναφέροντας τις ανάγκες μας:

  1. Πρώτα από όλα θέλουμε άμεσες και πολλές αναβαθμίσεις στις συσκευές της.
  2. Θέλουμε επίσης ναυαρχίδες σε μικρότερες διαστάσεις.
  3. Ζητάμε να υπάρχει και μία διαθέσιμη stock Andoid ROM για όσους θέλουν να αλλάξουν αυτή που έχει η συσκευή τους (είναι εύκολο πλέον με το Treble).
  4. Θα μας άρεσε να δούμε περισσότερες μεσαίες συσκευές με κορυφαία όμως κάμερα.
  5. Θα θέλαμε να δούμε μία συσκευή με μπαταρία άνω των τριών ημερών.
  6. Τέλος οι τιμές, θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες σε πολλά από τα νέα μοντέλα.

Έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί μια εταιρία να πρωταγωνιστήσει, γιατί αυτά είναι πάνω κάτω όσα ζητούν οι καταναλωτές στο Android. Ειδικά όταν δε θέλει να δώσει τα ίδια χρήματα με τη Samsung και την Apple για διαφημιστικούς σκοπούς, κάτι που δεν το κάνει η LG, τότε το μόνο που μένει είναι να ακούσει τους χρήστες. Η αλήθεια είναι ότι μας φοβίζει λιγάκι η πραγματικότητα της απόφασής της LG, γιατί τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται συνεχώς και μάλιστα με λάθος τρόπο.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter