Ακτινοβολία | Η λίστα του Dr. Android με τις τιμές SAR για όλα τα Android smartphone


Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε το πρόσφατο άρθρο με τις τιμές SAR των μοντέλων της Xiaomi, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο. Ψάξαμε και βρήκαμε το δείκτη ακτινοβολίας για όλα τα διαθέσιμα Android smartphone, είτε αυτά κυκλοφορούν παγκόσμια, είτε είναι κινέζικα μοντέλα. Δημιουργήσαμε λοιπόν μία λίστα με όλες τις πληροφορίες, την οποία θα βρίσκετε πάντα ενημερωμένη στο Dr. Android.

Το SAR είναι κάτι που μας απασχολεί και σε προσωπικό επίπεδο, για αυτό και έχουμε ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα. Αν και δεν έχει αποδειχτεί ότι η ακτινοβολία των smartphone επηρεάζει την υγεία μας, τα όρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν για κάποιο λόγο και είναι καλό να γνωρίζουμε πόσο κοντά σε αυτά τα όρια βρίσκεται το κινητό που κρατάμε στα χέρια μας.

Η λίστα μας καταρτίστηκε από πολλές πηγές κι έτσι μπορέσαμε να διασταυρώσουμε αν οι τιμές είναι σωστές. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λάθη, αλλά αποφασίσαμε να τα συμπεριλάβουμε γιατί θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να έχουμε μια εικόνα, παρά να μη γνωρίζουμε καθόλου τις τιμές. Βρήκαμε για παράδειγμα ότι το SAR όλων των συσκευών της Oukitel είναι ίδιο, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίσαμε τα μοντέλα των γνωστότερων εταιριών σε μία λίστα στα αριστερά και τα κινέζικα σε μία αντίστοιχη στα δεξιά, για να τα βρίσκουμε πιο εύκολα, ενώ συμπεριλάβαμε κυρίως τις συσκευές των τελευταίων δύο ετών, ειδάλλως η λίστα μας θα ήταν πολύ μακρύτερη. Όταν επίσης λέμε ότι η λίστα διαθέτει "όλα" τα μοντέλα, εννοούμε φυσικά ότι περιέχει όσα βρήκαμε, ενώ έχει γίνει και η εκκαθάριση που αναφέραμε παραπάνω για λόγους χώρου. Αν τέλος ψάχνετε κάτι που δεν υπάρχει στη λίστα μας, κάτω από τα κινέζικα μοντέλα θα βρείτε μερικά link με τις πηγές από όπου τα βρήκαμε.

Η λίστα θα βρίσκεται πλέον στη σελίδα των αναβαθμίσεων του Dr. Android, την οποία μπορείτε να επισκέπτεστε πατώντας το βελάκι στην πράσινη μπάρα στην αρχή της σελίδας.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter