Xiaomi Mi Mix 2s | Ίσως η πρώτη ολοκληρωμένη Android ναυαρχίδα από τη Xiaomi


Τα τελευταία χρόνια που έχουμε ανοιχτεί σαν λαός στις αγορές από Κίνα, οι ναυαρχίδες της Xiaomi αποτελούν μία πολύ καλή και φθηνή επιλογή. Σε σύγκριση όμως με τον ανταγωνισμό πάντα κάτι τους λείπει, αλλά συνήθως το δικαιολογούμε λόγω της χαμηλής τιμής. Αποκτώντας λοιπόν μία "ναυαρχίδα" δε σημαίνει απαραίτητα ότι παίρνουμε ένα από τα καλύτερα smartphone της αγοράς. Το Xiaomi Mi Mix 2s όμως είναι μία άλλη περίπτωση και θα τολμούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ναυαρχίδα της εταιρίας, που συγκρίνεται άνετα με αυτές της Apple και της Samsung.

Για να έχεις λοιπόν μία "ολοκληρωμένη" ναυαρχίδα πρέπει να έχεις κορυφαία και πλήρη χαρακτηριστικά, εξαιρετική κάμερα και σύγχρονο, αν όχι δικό σου μοναδικό design. Εδώ και χρόνια βλέπουμε συσκευές της εταιρίας με κορυφαίους επεξεργαστές, μία πρώτη προσπάθεια για κορυφαία κάμερα έγινε στο Mi 6, ενώ όσον αφορά το design καλυφθήκαμε με το Mi Mix. Όλα αυτά συνδυάζονται πλέον στο Mi Mix 2s και αν συμπεριλάβεις και την τιμή του, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για φέτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 845 @ 2.8GHz
  • GPU: Adreno 630
  • Μνήμη: 6GB/8GB RAM - 64GB/128GB/256GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS 6.0" @ 2160 x 1080p (18:9, 403ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 12MP+12MP (Sony IMX363, f/1.8, OIS, Dual-LED flash) - Μπροστά 8MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS), NFC, IR, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 3.400mAh
  • Διαστάσεις: 150.8 x 74.9 x 8.7mm - 189gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.0 Oreo (MIUI 9)


Πρώτα από όλα έχουμε το γνωστό πλέον design του Mix, το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά την επανάσταση της "all screen" οθόνης και παραμένει πιστό στην "χωρίς notch" ιδεολογία του. Η Xiaomi κρατάει έναν μικρό χώρο στον πάτο της μπροστινής όψης για να τοποθετήσει την μπροστινή κάμερα και όλους τους υπόλοιπους αισθητήρες κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος για εγκοπή στην οθόνη. Αν προσέξετε και άλλες συσκευές έχουν τον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος, αλλά χρησιμοποιούν και την εγκοπή και εκεί είναι που διαφωνούμε κυρίως μαζί τους. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αυτό αποτελεί το iPhone X, στο οποίο είναι απαραίτητη η εγκοπή μιας και δεν υπάρχει πουθενά αλλού επιπλέον χώρος.

Συνεχίζουμε με τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής, τα οποία αν εξαιρέσουμε την οθόνη είναι τρομερά. Έχουμε τον καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm αυτή τη στιγμή, έχουμε επίσης τρία μοντέλα με διαφορετικούς συνδυασμούς μνήμης που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, ενώ η συσκευή είναι πλήρης σε όλα τα επιμέρους στοιχεία.


Το χειρότερο στοιχείο σε σύγκριση πάντα με άλλες ναυαρχίδες, είναι όπως είπαμε η οθόνη στην οποία χρησιμοποιείται ένα κλασικό IPS πάνελ με ανάλυση 1080p. Δεν είναι όμως άσχημο και σίγουρα κρατάει την τιμή της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όταν μιλάμε για ναυαρχίδα, θέλουμε το κάτι παραπάνω είτε σε ανάλυση, είτε σε ποιότητα πάνελ. Προσωπικά να ξαναπώ ότι δε με χαλάει καθόλου αυτό το ψεγάδι, καθώς το θεωρώ λογικό ως ένα σημείο, αν η τιμή της συσκευής είναι επίσης λογική και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι.

Αυτό που έλειπε λοιπόν από τις συσκευές της Xiaomi ήταν η εξαιρετική κάμερα και το Mi Mix 2s την έχει! Φοράει ένα σετ δύο αισθητήρων των 12MP το οποίο αποτελείται από έναν τηλεσκοπικό φακό και έναν ευρείας λήψης, που σύμφωνα με το DxOMark είναι εφάμιλλος των iPhone X, Huawei Mate 10 Pro και Google Pixel 2! Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλα αυτά τα smartphone αντιδρούν το ίδιο σε διάφορες συνθήκες, οπότε αν ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε, καλό θα είναι να διαβάσετε τις αναλύσεις και τις συγκρίσεις του DxOMark, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.


Κλείνοντας, η συσκευή φοράει Android 8.0 Oreo με MIUI 9.5 και είναι συμβατή με το ARCore της Google, διαθέτει ασύρματη φόρτιση και έχει την πολυπόθητη B20 μπάντα 4G. Τέλος και για να... μπούμε λιγάκι στο μάτι της Apple, το Mi Mix 2s ξεκλειδώνει με το πρόσωπο και διαθέτει λειτουργία χειρισμού με χειρονομίες, όπως το iPhone X.

Όλη αυτή η ιστορία έχει αρχική τιμή 487 ευρώ στο Geekbuying και σίγουρα κατά το Σεπτέμβριο που θα αποφασίσουμε να το πάρουμε, θα είναι πιο κοντά στα 400 ευρώ. Μια χαρά!


Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter