OnePlus 5T | Αναμενόμενα αναβαθμισμένο σε κάμερα και οθόνη


Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, η OnePlus μας παρουσίασε άλλη μία εξαιρετική συσκευή, η οποία είναι και πάλι μία από τις καλύτερες ναυαρχίδες της χρονιάς. Το OnePlus 5T έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά το OnePlus 5 και είναι αναμενόμενα αναβαθμισμένο στην κάμερα και την οθόνη, δείχνοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Κατ' αρχάς όταν κάνεις μεγάλες αλλαγές σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σα να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος στην πρώτη σου προσπάθεια. Το OnePlus 5 δεν ήταν το "bezel-less" smartphone που πολλοί περίμεναν, την περίοδο που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές είχαν ένα τέτοιο μοντέλο στη φαρέτρα τους. Τουλάχιστον όμως η νέα σχεδίαση και οι καλοδεχούμενες υπόλοιπες βελτιώσεις δε θα μας κοστίσουν, καθώς η τιμή του νέου μοντέλου είναι ακριβώς η ίδια με το παλιό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 835 @ 2.45GHz
  • GPU: Adreno 540
  • Μνήμη: 6GB / 8GB RAM - 64GB / 128GB αποθήκευση
  • Οθόνη: Optic AMOLED 6" @ 2160 x 1080p (18:9. 402ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 16MP + 20MP (Sony IMX398, f/1.7, EIS, Dual-LED flash) - Μπροστά 16MP (f/2.0, EIS)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS, Galileo), NFC, Fingerprint USB-C
  • Μπαταρία: 3.300mAh (Dash charge)
  • Διαστάσεις: 156.1 x 75 x 7.3mm - 162gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 7.1 Nougat (Oxygen OS)

Ίδια οθόνη αλλά 18:9

Η μεγάλη βελτίωση του OnePlus 5T λοιπόν αφορά κυρίως τη σχεδίαση, καθώς πλέον περνάμε σε ένα μοντέλο με "πέρα ως πέρα οθόνη". Δε μοιάζει με το Mi Mix, ούτε με το iPhone X, αλλά πλέον έχουμε μία οθόνη έξι ιντσών στο ίδιο σώμα με το προηγούμενο μοντέλο. Η οθόνη του όμως δε μεγάλωσε... φυσιολογικά, αλλά μόνο ψήλωσε και πλέον έχει αναλογία 18:9, όπως προστάζει η μόδα της εποχής. Είπαμε και τις προάλλες ότι η αναλογία αυτή δεν είναι και τόσο χρήσιμη και περιμέναμε από την OnePlus έστω μία αιτιολόγηση για την αλλαγή μεγέθους, η οποία δεν υπήρξε τελικά.

Το πάνελ του είναι το άκρως ποιοτικό Optic AMOLED, το οποίο συνεχίζει να είναι ανάλυσης 1080p, κάτι που εξοικονομεί μπαταρία, αλλά δε βοηθάει όσους χρησιμοποιούν μάσκες VR. Εδώ έχει προστεθεί μία χρήσιμη ρύθμιση με το όνομα "Sunlight Display", η οποία ρυθμίζει το κοντράστ ανάλογα με το φως στο περιβάλλον, για να βλέπουμε καλύτερα την οθόνη μας, ακόμη και κάτω από το φως το ηλίου.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ίδια κάμερα αλλά αρκετά βελτιωμένη

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή αφορά τη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Ο βασικός αισθητήρας δεν έχει αλλάξει, αλλά ο δευτερεύων έχει πλέον το ίδιο ίδιο μέγεθος διαφράγματος, κάτι που βοηθάει στις καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, αλλά μειώνει το οπτικό ζουμ, το οποίο είναι σχεδόν ανύπαρκτο στο 1.6x. Πολλή δουλειά φαίνεται να έχει πέσει και στο βίντεο όπου το EIS του OP5T (Electronic Image Stabilization) κάνει θαύματα! Πραγματικά δεν περίμενα να δω τέτοια δείγματα από μία κάμερα που δεν έχει OIS (Optical Image Stabilization) και αυτό χρεώνεται ως επιτυχία στο τμήμα της Oxygen OS.

Η μπροστινή κάμερα είναι και πάλι η ίδια αλλά πλέον κάνει νέα κόλπα! Η OnePlus είχε τις "κοχόνες" να ανακοινώσει ότι το 5T ξεκλειδώνει και με το πρόσωπο, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για το προηγμένο Face ID του iPhone X. Απόδειξη είναι ότι το δικό τους Face Unlock δε λειτουργεί σε εφαρμογές πληρωμών, προφανώς γιατί δεν είναι ασφαλές και είναι πρόχειρο. Πιο πολύ θυμίζει το ενσωματωμένο ξεκλείδωμα προσώπου που έχουν όλες οι Android συσκευές.


Τιμή και διαθεσιμότητα

Αυτά είναι όλα και για να λέμε την αλήθεια οι αναβαθμίσεις ήταν αναμενόμενες. Αν έχεις το OnePlus 5, σίγουρα δεν αξίζει να πάρεις το καινούριο μοντέλο, καθώς οι περισσότερες βελτιώσεις εκτός από την οθόνη, θα γίνουν εύκολα port από την κοινότητα, αν δεν τις διαθέσει η ίδια η OP στους κατόχους του.

Το OnePlus 5T λοιπόν θα είναι διαθέσιμο από τις 21 Νοεμβρίου στην επίσημη σελίδα της εταιρίας, η οποία στέλνει στην Ελλάδα από την ευρωπαϊκή αποθήκη, χωρίς τελωνεία και λοιπά. Το κόστος για την έκδοση των 64GB είναι 499 ευρώ, ενώ το μοντέλο με τα 128GB αποθηκευτικού χώρου κοστίζει 50 ευρώ περισσότερα.

Στη σελίδα της θα βρείτε επίσης και πρόγραμμα επιστροφής παλιάς συσκευής, για μοντέλα διαφόρων εταιριών, όπου ενδεικτικά το OnePlus 3T σε καλή κατάσταση θα μας αποφέρει έκπτωση της τάξεως των 170 ευρώ.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter