Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Quick tip | Ξεκλείδωσε το Android με το πρόσωπό σου όπως στο iPhone X της Apple


Το iPhone X μονοπώλησε το ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα και ειδικά η τεχνολογία χαρτογράφησης προσώπου, που μας επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας απλά δείχνοντας το πρόσωπό μας. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο καθώς το ξεκλείδωμα με τη... φάτσα υπάρχει στο Android από το 2014 και μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε σε οποιαδήποτε συσκευή αμέσως τώρα.

Το χρησιμοποιούσαμε για να ανοίγουμε εύκολα το κινητό μας, όταν δεν υπήρχαν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλα τα smartphone και ομολογώ ότι κατά τη διάρκεια της μέρας τα κατάφερνε πολύ καλά.

Όσοι λοιπόν ψήνονται να το ενεργοποιήσουν θα πρέπει:

  • να πάνε στο μενού "Ασφάλεια & Τοποθεσία" (ή "Ασφάλεια" σε παλιότερες εκδόσεις),
  • να επιλέξουν το "Smart Lock",
  • στη συνέχεια το "Αξιόπιστο πρόσωπο" και
  • να ακολουθήσουν τις οδηγίες στην οθόνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για την ίδια τεχνολογία, ούτε για το ίδιο επίπεδο ασφαλείας, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Κοιτάς το κινητό σου, αναγνωρίζει το πρόσωπό σου και ξεκλειδώνει. Το αναφέρουμε λοιπόν περισσότερο για να υπενθυμίσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία και όχι για να κάνουμε συγκρίσεις με το iPhone.

Σημείωση:
Οι κάτοχοι Xiaomi συσκευών είναι άτυχοι δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, γιατί η εταιρία δεν έχει συμπεριλάβει το μενού του Smart Lock στη MIUI.

0 στο: "Quick tip | Ξεκλείδωσε το Android με το πρόσωπό σου όπως στο iPhone X της Apple"