Vorke Z6 | Ένα από τα καλύτερα Android TV-Box κοστίζει μόλις 56 ευρώ!


Μετά το τέλος του Remix OS και κατ' επέκταση του πολλά υποσχόμενου Remix IO, έχουμε μπει στη διαδικασία αγοράς νέου Android TV-Box. Το σκεπτικό του Doctor είναι πάντα απλό σε αυτές τις περιπτώσεις. Ψάχνουμε το καλύτερο στο λιγότερο δυνατό κόστος και το Vorke Z6 είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για αγορά.

Αυτό που μας ενδιαφέρει σε ένα Android TV-Box είναι το streaming και το gaming. Θέλουμε δηλαδή να μπορεί να παίξει άνετα ακόμη και 4K ταινίες, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κολλάει αν βάλουμε κανένα παιχνιδάκι για να χαλαρώσουμε.

Η πρώτη μας επιλογή είναι πάντα το Nvidia Shield, το οποίο λόγω του τρομερού του επεξεργαστή αποτελεί μία κατηγορία μόνο του. Το υψηλό του κόστος όμως το οποίο ξεπερνάει τα 250 ευρώ στην Ελλάδα, σε κάνει να σκέφτεσαι μήπως είναι καλύτερα να πάρεις κανένα PS4. Το δεύτερο καλύτερο που έχουμε βρει μέχρι στιγμής είναι το Minix Neo U9, το οποίο έχει μεν όλα όσα χρειαζόμαστε, αλλά πωλείται και αυτό σε ένα κόστος που ξεπερνάει τα 120 ευρώ. Βλέποντας λοιπόν ότι το Vorke Z6 είναι καλύτερο στα σημεία από το μοντέλο της Minix, μας έχει εντυπωσιάσει η τιμή των 56 περίπου ευρώ που πωλείται στα γνωστά μας κινέζικα e-shop!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κάνει το Vorke Z6 να ξεχωρίζει;

Σε σχέση με τα σημερινά Android TV-Box τα οποία φοράνε τον τετραπύρηνο Amlogic S905, το Z6 έχει τον ολοκαίνουριο οκταπύρηνο S912. Σε μία σύγκριση που βρήκαμε μεταξύ των δύο, η μεγάλη τους διαφορά έχει να κάνει με την αναπαραγωγή 3D γραφικών, καθώς η νέα GPU μας δίνει τα διπλάσια σχεδόν αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι η καλύτερη εμπειρία gaming είναι πλέον εγγυημένη. Πέρα από αυτό όμως ο νέος επεξεργαστής υποστηρίζει HDR περιεχόμενο άρα θα έχουμε καλύτερη εικόνα κυρίως όσον αφορά το κοντράστ και 4K Η.265 / VP9 hardware decoding, οπότε και οι ταινίες μας θα παίζουν ομαλότερα, ακόμη και αν είναι ανάλυσης 4K.

Σε σχέση με το Minix, το μοντέλο της Vorke έχει νεότερη έκδοση Android (Nougat), περισσότερη RAM (3GB) και αποθηκευτικό χώρο (32GB), ενώ το μοναδικό πλεονέκτημα του πρώτου είναι ότι ο επεξεργαστής του είναι ο S912-H ο οποίος συγχρονίζει στα 2.0GHz και όχι στο 1.5GHz. Τέλος από άποψη συνδεσιμότητας υποστηρίζει dual-band Wi-Fi ac και έχει θύρα Ethernet της τάξεως του Gigagbit, οπότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ.


Είναι λοιπόν εξαιρετικά ποιοτικό τα χαρακτηριστικά του, αρκεί αυτό να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, αφού ως γνωστόν πολλά "κουτιά" έχουν θέματα θερμοκρασίας. Δε γνωρίζουμε επίσης αν έρχεται root-αρισμένο, οπότε δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν παίζουν οι εφαρμογές της Nova και της Cosmote σε αυτό. Θα το μάθουμε όμως αρκετά σύντομα αν καταφέρουμε να έχουμε ένα τέτοιο για review.

Αν ενδιαφέρεστε θα το βρείτε στο Geekbuying με 56,49€.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter