Μπορώ να δω OTE TV σε δύο τηλεοράσεις ταυτόχρονα με μία μόνο συνδρομή; Μπορείς με τη βοήθεια του Android!


Ένα είναι το ερώτημα που ταλανίζει όλους τους συνδρομητές του OTE TV και δεν είναι άλλο από το πώς θα μπορέσουν να βλέπουν το πρόγραμμα του OTE TV σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις. Αυτό που εννοούμε φυσικά είναι να βλέπουμε διαφορετικά κανάλια σε κάθε τηλεόραση και μάλιστα χωρίς να πληρώσουμε το έξτρα κόστος των έξι ευρώ το μήνα που απαιτείται για το Multiroom. Επειδή λοιπόν το Android έχει μια λύση για τα πάντα, μπορεί να μας εξυπηρετήσει και σε αυτό.

Αυτό που θέλουμε με λίγα λόγια είναι να μπορούμε να βλέπουμε ένα άλλο κανάλι σε μια δεύτερη τηλεόραση, όταν τα προγράμματα των μελών της οικογενείας συμπίπτουν. Μην το γελάτε έχουν κλείσει σπίτια επειδή την ίδια ώρα που έπαιζε το ματσάκι στο Champion's League, ξεκινούσε και η αγαπημένη σειρά της συζύγου, ενώ είναι επίσης άπειρες οι φορές που τα παιδιά μας καταλαμβάνουν την τηλεόραση χωρίς αίσθημα συμπόνοιας για τον μπαμπά και τη μαμά.

Η λύση

Μία μέση λύση μας έχει δώσει ο ίδιος ο OTE με την υπηρεσία OTE TV GO, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα δεύτερο πρόγραμμα από το κινητό ή το tablet. Εννοείται όμως ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ταινία ή ποδόσφαιρο σε μία οθόνη μετά βίας 10 ιντσών κι έτσι αυτή η χρήση είναι για μια ώρα ανάγκης. Πολλοί έχουν δοκιμάσει φυσικά τη σύνδεση της συσκευής στην τηλεόραση ενσύρματα (HDMI) ή ασύρματα (Chromecast), αλλά η εφαρμογή έχει περιορισμό σε αυτού του είδους τα κόλπα, ο  περιορισμός αυτός όμως δεν καλύπτει τα Android TV-Box!

Με ένα οποιοδήποτε Android TV-Box, όπως το Remix Mini που δείξαμε παλιότερα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή του OTE, να συνδεθείς στο λογαριασμό σου και να απολαύσεις μέσω ίντερνετ ένα δεύτερο κανάλι. Μπορείς μάλιστα να κάνεις το ίδιο και σε τρίτη τηλεόραση, αφού ο OTE επιτρέπει τη λειτουργία και σε δεύτερη συσκευή, αλλά η προβολή δεν μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα και στις δύο.


Περιορισμοί

Μιας και μιλήσαμε για περιορισμούς αυτοί δεν είναι πολλοί, αλλά δεν μπορούμε να τους παραβλέψουμε. Έτσι θα πρέπει:

  • η Android συσκευή που θα επιλέξουμε να μην είναι rooted και
  • να είμαστε συνδεδεμένοι στο δηλωμένο οικιακό δίκτυο WiFi.

Δοκιμάσαμε δηλαδή να το πάρουμε μαζί μας στο σπίτι ενός φίλου και δε λειτούργησε, θα μπορούσε όμως αν το TV-Box μας είχε θύρα για σύνδεση μέσω κάρτας SIM και βάζαμε μέσα μία δηλωμένη κάρτα της Cosmote.

Αυτό το τελευταίο για όσους θέλουν να πειραματιστούν θα μπορούσε να γίνει με την εφαρμογή PPP widget, η οποία μας επιτρέπει να συνδέσουμε Internet στικάκια. Έτσι προσθέτουμε στην ουσία μία θύρα SIM, αλλά για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη μέθοδος χρειάζεται root, κάτι που απαγορεύεται από το OTE TV GO. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα μέθοδο του Chainfire για 'systemless root' και το 'suhide' που μας δίνει τη δυνατότητα να "κρύψουμε" το root από κάποιες εφαρμογές!

Σκέψεις

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σε καμιά περίπτωση παράνομα, απλώς οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν προβλεφθεί από το δημιουργό της υπηρεσίας. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μου απαγορεύεται να στείλω την εικόνα από το κινητό μου στο Chromecast και να απολαύσω ένα πρόγραμμα που το πληρώνω, ειδικά όταν πληρώνω και τη χρήση από το κινητό μου, αγοράζοντας πακέτα με Megabyte.

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;