Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Nvidia Shield | Ανανεώθηκε το καλύτερο Android TV-box αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να το αγοράσεις


Tο Nvidia Shield είναι ένα από τα καλύτερα Android TV-box που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που τα χρησιμοποιούμε κυρίως ως media center, λόγω των αδύναμων επεξεργαστών τους, αυτό είναι και ένα gaming TV-box κυρίως χάρη στην υπηρεσία Geforce Now, η οποία stream-άρει τίτλους κονσόλας στο Android μας! Περιμέναμε λοιπόν πώς και πώς το νέο μοντέλο, αλλά η Nvidia πρόσθεσε μία μικρή λεπτομέρεια στο χειριστήριο!

Έχουμε λοιπόν ακριβώς το ίδιο Nvidia Shield που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια με τη διαφορά ότι είναι πλέον πολύ μικρότερο σε μέγεθος και συγκεκριμένα της τάξεως του 40%. Ο επεξεργαστής του συνεχίζει να είναι ο Tegra X1, ο οποίος συνοδεύεται από 3GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ φέτος θα έχουμε και ένα 'Pro' μοντέλο με 500GB σκληρού δίσκου.


Το τρομερό χαρακτηριστικό του (λέμε τώρα) είναι ότι το νέο χειριστήριο μπορεί με ένα "OK Google" να ανοίξει τον Google Assistant και να μας επιτρέψει να κάνουμε φωνητικές αναζητήσεις μέσω του νέου βοηθού της Google. Όπως λέει η Nvidia ο Google Assistant θα προστεθεί μέσω αναβάθμισης και στο παλιό μοντέλο, ενώ μπορεί όποιος θέλει να αγοράσει απλά το νέο χειριστήριο αν θεωρεί αυτό το χαρακτηριστικό του τόσο βοηθητικό. Ουσιαστικά δηλαδή η εταιρία έφτιαξε ένα νέο χειριστήριο και τίποτα περισσότερο.

Όσον αφορά τις τιμές παραμένουν ίδιες με το κλασικό μοντέλο να πωλείται στα 200 περίπου δολάρια και το 'Pro' να κοστίζει 100 δολάρια περισσότερα.

0 στο: "Nvidia Shield | Ανανεώθηκε το καλύτερο Android TV-box αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να το αγοράσεις"