Remix IO: Η Jide μας παρουσιάζει το απόλυτο Android TV-Box με κόστος μόλις 99 δολάρια


Από τα TV-Box που κυκλοφορούν στο εμπόριο, λίγα είναι αυτά που προσφέρουν το κάτι παραπάνω, είτε από άποψη χαρακτηριστικών (βλέπε Nvidia Shield), είτε από άποψη λειτουργικού συστήματος (βλέπε Remix Mini). Το Remix Mini με την εξαιρετική ιδέα του Remix OS κατάφερε να ξεχωρίσει και τώρα η Jide, η εταιρία που το δημιούργησε, αποφάσισε να το "τουμπανιάσει" και από άποψη χαρακτηριστικών. Ιδού λοιπόν το Remix IO!

Σύμφωνα με τη Jide το Remix IO δημιουργήθηκε για να καλύψει τρία βασικά πράγματα που θέλουμε να κάνει το TV-Box μας. Το πρώτο είναι η κονσόλα παιχνιδιών η οποία εν μέρει μπορεί να καλυφθεί από τα άπειρα Android παιχνίδια που κυκλοφορούν στο Play Store, αν και δεν μπορείς να το πεις ακόμη κονσόλα.

To δεύτερο είναι το Android PC, το οποίο επιτυγχάνει με το τρομερό γραφικό περιβάλλον του Remix OS που θυμίζει υπολογιστή, αλλά και με το γεγονός ότι διαθέτει θύρες HDMI και VGA για σύνδεση με οποιαδήποτε οθόνη και τηλεόραση, συνδέεται στο ίντερνετ μέσω WiFi αλλά και Ethernet, ενώ διαθέτει και Bluetooth για να σετάρουμε επάνω του ποντίκι και πληκτρολόγιο.


Το τρίτο είναι το κλασικό TV-Box όπου με τη 4K ανάλυση στα 60fps με υποστήριξη HDR που διαθέτει, μπορούμε να δούμε τις ταινίες και τις σειρές μας στην καλύτερη διαθέσιμη ανάλυση. Εκτός από κλασικές Android εφαρμογές όμως, διαθέτει και λειτουργία 'TV mode', με την οποία κατεβάζει και εφαρμογές Android TV, με το ειδικά διαμορφωμένο γραφικό τους περιβάλλον φυσικά! Τέλος διαθέτει και τηλεχειριστήριο, κάτι που έλειπε από το Remix Mini κι έτσι συμπληρώνει την εμπειρία τηλεόρασης που υπόσχεται.


Σε σχέση με άλλα κουτιά όπως το Apple TV, το Nvidia Shield και το Roku Ultra που κυκλοφορεί στην Αμερική, το Remix IO διαθέτει το καλύτερο πακέτο. Είναι το φθηνότερο από όλα και φοράει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Δε συγκρίνεται επίσης με το Mi Box της Xiaomi, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά υποστηρίζει μόνο Android TV εφαρμογές και έχει μόλις 8GB αποθηκευτικού χώρου.


Μπορείτε να το αποκτήσετε βοηθώντας πρώτα τη Jide να το κατασκευάσει μέσω του Kickstarter, με τις πρώτες παραλαβές να αναμένονται το Μάρτιο του 2017. Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι προσκαλώντας και έναν φίλο παίρνουμε ακόμη ένα Remix IO δώρο, οπότε στην ουσία μας βγαίνει στη μισή τιμή!  Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε μέσω του Dr. Android και εμείς θα κληρώσουμε όλα τα δωράκια που θα μας στείλει η Jide, μαζί με την έξτρα συσκευή που θα λάβουμε φυσικά.

Διαβάστε επίσης...

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο ''Δίκτυο και διαδίκτυο''

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε Chromecast και προβάλουμε τα βίντεό μας στην τηλεόραση

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Raspberry Pi 4 | Τρομερά αναβαθμισμένο με 4GB RAM και υποστήριξη για διπλή 4K οθόνη!

Mr. Robot | Οι 12 φορές που η τηλεοπτική σειρά μας δίδαξε πόσο ευάλωτοι είμαστε στην εποχή του ίντερνετ