HTC U11 | Την πιο ολοκληρωμένη ναυαρχίδα μας φέρνει φέτος η HTC αλλά είναι καταδικασμένη να αποτύχει


Η HTC επιχειρεί και φέτος ένα μεγάλο rebranding στις ναυαρχίδες της, το οποίο δυστυχώς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Μας παρουσίασε λοιπόν το HTC U11, τη φυσική συνέχεια του περσινού HTC 10, η οποία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και ίσως την καλύτερη πρόταση από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές φέτος. Αρκεί όμως αυτό για να μας πείσει να την προτιμήσουμε;

Αν χρησιμοποιούσαμε το άρθρο του HTC 10 και αλλάζαμε απλά το όνομα του μοντέλου, νομίζω ότι θα πέφταμε μέσα στην παρουσίαση του HTC U11. Το θέμα είναι να μην πάρει και αυτό το βραβείο του πιο αδικημένου smartphone στα όσκαρ του Dr. Android, γιατί είναι πραγματικά μία εξαιρετικά καλή συσκευή. Η HTC είναι επίσης στην ίδια φάση με την LG και τη Samsung, οι οποίες προέρχονταν από μεγάλες αποτυχίες και έπρεπε να μας παρουσιάσουν φέτος κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 835 @ 2.4GHz
  • GPU: Adreno 540
  • Μνήμη: 4GB/6GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: Super LCD5 5.5" @ 2560 x 1440p (534ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 12.2MP (Sony IMX362, f/1.7, OIS, Dual-LED flash) - Μπροστά 16.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.2, GPS (Glonass, BDS), NFC, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 3.000mAh (Quick charge 3.0)
  • Διαστάσεις: 153.9 x 75.9 x 7.9mm - 169gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 7.1 Nougat (Sense UI)

Το HTC U11 λοιπόν είναι από άποψη χαρακτηριστικών μία κλασική ναυαρχίδα του 2017. Έχει τον καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm, άπλετη RAM και αποθηκευτικό χώρο και φυσικά Android 7.1 Nougat. Η οθόνη του είναι στις πεντέμισι ίντσες με ανάλυση 1440p και φοράει ένα Super LCD5 πάνελ, όπως συνηθίζει η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Από άποψη συνδεσιμότητας τα έχει όλα, εκτός από ραδιόφωνο δυστυχώς, ενώ τέλος η μπαταρία του είναι στα 3.000mAh αλλά δεν ξέρουμε αν είναι ικανοποιητική αν δεν το δοκιμάσουμε. Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.


Η καλύτερη κάμερα στον κόσμο

Πρώτα από όλα η κάμερα, με την HTC να αποδεικνύει ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει σε αυτό τον τομέα. Το HTC 10, το Google Pixel (που το ανέλαβε) και τώρα το HTC U11 έχουν τις καλύτερες κάμερες στον κόσμο, με το τελευταίο να είναι φυσικά στην αιχμή της τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με το έγκυρο DxOMark. Χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που είδαμε στο Xiaomi Mi6 Plus και το Lenovo Moto G5 Plus, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η δουλειά στο λογισμικό για να είναι μία κάμερα κορυφαία, κάτι που φαίνεται πως συμβαίνει στο U11.


Βέβαια είδαμε και με το τεστ που κάναμε τις προάλλες ότι το "καλύτερο" είναι πολύ σχετικό, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι πληρώνουμε για το καλύτερο, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Η επιστροφή του καλού ήχου

Το δεύτερο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του HTC U11 είναι ο ήχος. Πολλές εταιρίες δε δίνουν σημασία σε αυτό το κομμάτι, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που το εκτιμάει ιδιαιτέρως. Τα διπλά Boomsound ηχεία επιστρέφουν λοιπόν, οπότε αν ψάχνατε για εξωτερικό Bluetooth ηχείο κρατήστε τα λεφτά σας.


Στη συσκευασία θα βρούμε επίσης και τα πολύ ιδιαίτερα ακουστικά - ψείρες ονόματι USonic, τα οποία σύμφωνα με την HTC διαθέτουν ένα είδος σόναρ που χαρτογραφεί το εσωτερικό μέρος του αυτιού! Έτσι παράγουν τον ήχο που πρέπει για τον καθένα μας ξεχωριστά, ενώ αντιλαμβάνονται το θόρυβο στο περιβάλλον και αυξομειώνουν την ένταση της μουσικής για να μην ενοχλούμαστε όπου και αν βρισκόμαστε.


Λεπτομέρεια μεν σημαντικό δε και η εγγραφή ήχου 360 μοιρών στα βίντεο που τραβάμε με την κάμερα, για πραγματικά ρεαλιστική προβολή. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια καλή δουλειά στον ήχο. Πραγματικά μπράβο!

Τα λοιπά

Στα υπόλοιπα η συσκευή διαθέτει μία καλή και αδιάβροχη κατασκευή (IP67), η οποία μοιάζει με μία μίξη του HTC 10 και του HTC U Ultra, με αυτό το ιδιαίτερο πίσω κάλυμμα. Επίσης επειδή όλοι ασχολούνται φέτος με το... edge των συσκευών τους, η οθόνη του U11 δε διαθέτει μεν οθόνη από άκρη σε άκρη, αλλά τα πλαϊνά της είναι ευαίσθητα στο... ζούληγμα και μπορούν να κάνουν πολλές βασικές λειτουργίες. Κάτι παρόμοιο είχαμε δει και στο Xiaomi Mi4c αλλά δεν ήταν και κάτι που ξεχώρισε για τη λειτουργικότητά του, οπότε θα το εκλάβουμε κυρίως ως διαφημιστικό πυροτέχνημα.

Όλα τα παραπάνω στα 750 ευρώ όπως ακούγεται πως θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη, αλλά όπως είπαμε η HTC ξεκίνησε πολύ στραβά φέτος και δεν ξέρω αν θα πείσει τον καταναλωτή με αυτή τη συσκευή. Το μόνο σίγουρο φέτος είναι ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν πραγματικά εξαιρετικά μοντέλα, με το καθένα να διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter