Xiaomi Mi6 | Όπως πάντα τούμπανο αλλά αυτή τη φορά με καλή κατασκευή και διπλά στερεοφωνικά ηχεία!


Το πολυαναμενόμενο Xiaomi Mi6 είναι πλέον γεγονός και πραγματικά δε μας κάνει καμία εντύπωση αφού το ξέραμε ότι θα είναι τούμπανο, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει από τους προκατόχους, ενώ θα έχει και τη "συγκρατημένη" κινέζικη τιμή του. Οι φετινές σημαντικές αλλαγές όμως που το έχουν βελτιώσει αισθητά είναι η ποιότητα κατασκευής του, αλλά και τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία που πολύ λείπουν από τι σημερινές ναυαρχίδες.

Όλα αυτά όπως είπαμε δε μας κάνουν τρομερή εντύπωση καθώς ήταν αναμενόμενα. Περιμέναμε παρόμοιο design με αυτό του περσινού Mi5, γνωρίζαμε επίσης ότι θα έχει κεραμική κατασκευή σαν αυτή του Mi Mix, αλλά αυτό που δεν περιμέναμε είναι η έλλειψη της θύρας για τα ακουστικά. Μπορεί να είναι της μόδας στις μέρες μας αλλά η Xiaomi μας έχει συνηθίσει στο να μας προσφέρει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 835
  • GPU: Adreno 540
  • Μνήμη: 6GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS 5.15" @ 1920 x 1080p (428ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 12.0MP (ΙΜΧ386, f/1.8, OIS, dual-LED flash) - Μπροστά 8.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS), IR, NFC, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 3.350mAh
  • Διαστάσεις: 145.2 x 70.5 x 7.5mm
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 7.1.1 Nougat (MIUI 8.0)


Έχουμε λοιπόν μία συσκευή με οθόνη 5.15 ιντσών, για την οποία δε γνωρίζουμε την ανάλυση αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι στα 1080p. Η Xiaomi δε θα έχανε επίσης την ευκαιρία να μας διαφημίσει την OLED οθόνη της αν φυσικά είχε τέτοιο πάνελ, οπότε μιλάμε για το κλασικό IPS που έχουμε συνηθίσει, στο οποίο όμως έχει γίνει δουλίτσα στη μέγιστη, την ελάχιστη φωτεινότητα, αλλά και στην ποιότητα των χρωμάτων. Δεν τη λες και τρομερή για ναυαρχίδα.

Ο επεξεργαστής του είναι φυσικά ο Snapdragon 835 των 185.000 πόντων στο Antutu και συνοδεύεται σε όλα τα μοντέλα από 6GB RAM! Θα χρειαστεί λοιπόν να επιλέξουμε απλά πόσο χώρο θέλουμε να έχει και οι επιλογές μας είναι στα 64GB και τα 128GB αντίστοιχα. Όσον αφορά τη δεύτερη μπορεί να αποδειχτεί από πολύ συμφέρουσα έως μία κακή επιλογή και ο λόγος είναι ότι θα κυκλοφορήσει μία παρόμοια "ειδική" έκδοση με τη διαφορά ότι θα έχει κεραμική κατασκευή. Η διαφορά στις τιμές των δύο θα είναι ελάχιστη αρχικά, οπότε είναι καλύτερο να επιλέξουμε την κεραμική συσκευή, σε βάθος χρόνου όμως ενδέχεται η τιμή της... απλής έκδοσης να μειωθεί περισσότερο, οπότε να γίνει αυτή πιο συμφέρουσα.


Μεγάλο προσόν της συσκευής ενδέχεται να αποδειχτεί ο διπλός αισθητήρας των 12MP που χρησιμοποιεί στην κάμερα και μας επιτρέπει να βγάλουμε ευρυγώνιες, αλλά και κανονικές φωτογραφίες. Σημαντικό σε αυτόν είναι ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS), ο οποίος λείπει από το Mi Mix και δεν επιτρέπει να βγάλεις πολύ καλές φωτογραφίες το βράδυ. Έχει επίσης μεγάλο διάφραγμα, το οποίο επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός σε αυτόν και φαίνεται γενικά ένας καλός αισθητήρας για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Έχουμε τέλος Bluetooth 5.0, NFC και υπέρυθρες, WiFi ac για να το συνδυάσουμε με το νέο μας router, αλλά δεν έχει ραδιόφωνο όπως συνηθίζεται στις ναυαρχίδες της Xiaomi. Είναι αδιάβροχο χωρίς να γνωρίζουμε IP rating του και το μόνο του ελάττωμα ενδέχεται να είναι η αυτονομία του, η οποία σύμφωνα με τη Xiaomi βγάζει μόνο μία μέρα χρήσης. Ίσως καλύτερα από τον ανταγωνισμό αλλά χειρότερα από αυτά που μας έχει συνηθίσει η εταιρία, βλέπε Redmi 4 Pro.

Θα κυκλοφορήσει με τη MIUI 8 η οποία βασίζεται πλέον στο Android 7.1.1 και έχει την πολυπόθητη multi-window λειτουργία. Οι προπαραγγελίες άρχισαν και το Gearbest κοστολογεί το απλό μοντέλο των 128GB στα 436 ευρώ.


Μη βιαστείτε να το παραγγείλετε

Όσο εντυπωσιακό και αν φαίνεται το Mi6 δεν είναι ακόμα εποχή για να το αγοράσεις, καθώς τα γνωστά μας κινέζικα καταστήματα φουσκώνουν τις τιμές τους στην πρώτη παρτίδα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πριν δυο μήνες πουλούσαν το Mi Mix στα 950 ευρώ, ενώ τώρα θα το βρεις στην κανονική του τιμή κοντά στα 550 ευρώ.

Επειδή όμως μιλάμε για τη Xiaomi θα δούμε σύντομα και ένα 'Plus' μοντέλο με μεγαλύτερη και ίσως καλύτερη οθόνη, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζουμε, θα δούμε και το Xiaomi Mi6s. Αν το ψήνετε λοιπόν κάντε υπομονή μέχρι τον Ιούνιο γιατί ενδέχεται να δούμε καλύτερα μοντέλα του.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες