Ο σημαντικότερος λόγος για να μην αγοράσεις το HTC U Ultra είναι η κατασκευή του


Το HTC U Ultra, η τελευταία ναυαρχίδα της γνωστής εταιρίας, παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων στις αρχές Ιανουαρίου. Κρίνοντάς την μόνο από τα χαρακτηριστικά και τις φωτογραφίες, εκφράσαμε την άποψη αλλά και τις επιφυλάξεις μας για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όπως συνηθίζεται όμως, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, κάτι που έχουμε εξακριβώσει κατά κόρον στις κινέζικες κυρίως συσκευές.

Μπορεί λοιπόν το HTC U Ultra να είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, αλλά για 750 ευρώ μάλλον δεν το λες και καλή επιλογή. Ο λόγος είναι κυρίως η κατασκευή η οποία σύμφωνα με τις σημειώσεις του Marques θα μπορούσε να είναι είτε μικρότερη, είτε να διαθέτει ακόμη περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ο γνωστός MKBHD μας παραθέτει τις σκέψεις του σχετικά με το μέγεθος της συγκεκριμένης συσκευής, το οποίο ενώ είναι από τα μεγαλύτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, πάσχει από κακή διαχείριση χώρου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά με σημαντικότερο από όλα μία μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα χωρούσε άνετα σε αυτό το πάχος. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε πώς αξιολογεί τις συσκευές ένας άνθρωπος με έμπειρα μάτια, ο οποίος βλέπει λεπτομέρειες που θα τις παρατηρήσουμε και ίσως μας ενοχλήσουν, μετά από αρκετό καιρό χρήσης.


Πάμε τώρα σε έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος βλέπει πιο μακρυά από το μάτι του απλού χρήστη. Ο φίλος μας ο Jerry (κατά κόσμον Zach) καταστρέφει όλα τα τηλέφωνα που πέφτουν στα χέρια του, με έναν τρόπο που μας δίνει χρήσιμα συμπεράσματα για το αν θα αντέξει στο χρόνο ή όχι. Το HTC U Ultra λοιπόν, αν και δε διαλύεται ολοκληρωτικά όπως έχει συμβεί σε άλλα τηλέφωνα, έχει πάρα πολύ ευαίσθητο πίσω κάλυμμα, το οποίο ενδεχομένως να θρυμματιστεί με την πρώτη του πτώση.

Ένα ακόμη μελανό σημείο είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος αν και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, δεν καλύπτεται από το ίδιο τζάμι της οθόνης κι έτσι χαράσσεται πάρα πολύ εύκολα.


Όλα αυτά σίγουρα δε δικαιολογούν τα 750 ευρώ που μας ζητάει η HTC για το συγκεκριμένο smartphone, οπότε καλό θα είναι να το αποφύγουμε και να επιλέξουμε κάποιον από τους ανταγωνιστές του. Αν είσαι φαν της εταιρίας μπορείς φυσικά να περιμένεις το HTC 11, το οποίο αν είναι παρόμοιας λογικής με το HTC 10, θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα smartphone του 2017.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter