Ο σημαντικότερος λόγος για να μην αγοράσεις το HTC U Ultra είναι η κατασκευή του


Το HTC U Ultra, η τελευταία ναυαρχίδα της γνωστής εταιρίας, παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων στις αρχές Ιανουαρίου. Κρίνοντάς την μόνο από τα χαρακτηριστικά και τις φωτογραφίες, εκφράσαμε την άποψη αλλά και τις επιφυλάξεις μας για το συγκεκριμένο μοντέλο. Όπως συνηθίζεται όμως, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, κάτι που έχουμε εξακριβώσει κατά κόρον στις κινέζικες κυρίως συσκευές.

Μπορεί λοιπόν το HTC U Ultra να είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, αλλά για 750 ευρώ μάλλον δεν το λες και καλή επιλογή. Ο λόγος είναι κυρίως η κατασκευή η οποία σύμφωνα με τις σημειώσεις του Marques θα μπορούσε να είναι είτε μικρότερη, είτε να διαθέτει ακόμη περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ο γνωστός MKBHD μας παραθέτει τις σκέψεις του σχετικά με το μέγεθος της συγκεκριμένης συσκευής, το οποίο ενώ είναι από τα μεγαλύτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, πάσχει από κακή διαχείριση χώρου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά με σημαντικότερο από όλα μία μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα χωρούσε άνετα σε αυτό το πάχος. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε πώς αξιολογεί τις συσκευές ένας άνθρωπος με έμπειρα μάτια, ο οποίος βλέπει λεπτομέρειες που θα τις παρατηρήσουμε και ίσως μας ενοχλήσουν, μετά από αρκετό καιρό χρήσης.


Πάμε τώρα σε έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος βλέπει πιο μακρυά από το μάτι του απλού χρήστη. Ο φίλος μας ο Jerry (κατά κόσμον Zach) καταστρέφει όλα τα τηλέφωνα που πέφτουν στα χέρια του, με έναν τρόπο που μας δίνει χρήσιμα συμπεράσματα για το αν θα αντέξει στο χρόνο ή όχι. Το HTC U Ultra λοιπόν, αν και δε διαλύεται ολοκληρωτικά όπως έχει συμβεί σε άλλα τηλέφωνα, έχει πάρα πολύ ευαίσθητο πίσω κάλυμμα, το οποίο ενδεχομένως να θρυμματιστεί με την πρώτη του πτώση.

Ένα ακόμη μελανό σημείο είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος αν και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, δεν καλύπτεται από το ίδιο τζάμι της οθόνης κι έτσι χαράσσεται πάρα πολύ εύκολα.


Όλα αυτά σίγουρα δε δικαιολογούν τα 750 ευρώ που μας ζητάει η HTC για το συγκεκριμένο smartphone, οπότε καλό θα είναι να το αποφύγουμε και να επιλέξουμε κάποιον από τους ανταγωνιστές του. Αν είσαι φαν της εταιρίας μπορείς φυσικά να περιμένεις το HTC 11, το οποίο αν είναι παρόμοιας λογικής με το HTC 10, θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα smartphone του 2017.

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;