Επιδρομή στην Κίνα s01e03: ZTE Grand X Quad V987 review


Η επιδρομή στην Κίνα συνεχίζεται φίλοι μου και ο φίλος και αναγνώστης +Μητσaker έκανε και πάλι το θαύμα του φέρνοντας με την τελευταία του εξόρμηση το ZTE Grand X V987 και μας το παρουσιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Φτιάξτε ένα φραπεδάκι, αράξτε και απολαύστε τον:

"Όπως σωστά αντιληφθήκατε από τον τίτλο, η επιδρομή στην Κίνα συνεχίζεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και στο σημερινό επεισόδιο θα σας παρουσιάσω το ZTE Grand X Quad V987 (GSMarena). Τη θυσία στον βωμό της παρουσίασης έκανε ο φίλος και αναγνώστης του site +Σωτήρης Μποταΐτης τον οποίο και ευχαριστούμε ζεστά για την προσκόμιση της συσκευής στην γραμματεία της κλινικής.

Η αγορά του έγινε από το Pandawill και δεν υπάρχουν ελπίδες να κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές πλην της Κίνας, το έγκριτο GSMarena όμως κάνει λόγο για μία φημολογούμενη συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Q2 του 2013, χωρίς να προσδιορίζει την Κίνα ως χώρα αποκλειστικής κυκλοφορίας. Ειλικρινά δεν έβγαλα άκρη, το μόνο σίγουρο είναι πως το κρατάμε στα χέρια μας και είναι αληθινό.

Παρά τις 5" της οθόνης του, η πρώτη εντύπωση είναι πως πρόκειται για μία συμμαζεμένη συσκευή που ξέρει να κρύβει το μέγεθός της. Θυμάμαι που είχα γνωριστεί με το πεντάιντσο Note και λιποθύμησα από την ταραχή. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς έχει το πλάτος του Nexus 4 και είναι λίγο πιο μακρύ. Η δεύτερη εντύπωση προέρχεται απ΄ τη συναρμογή των πλαστικών του. Όλα δένουν άψογα μεταξύ τους,δίνοντας την αίσθηση ποιοτικότατης συσκευής, με λυπηρή εξαίρεση το πίσω καπάκι που κάνει το κινητό να τρίζει σαν αλάδωτος σουμιές. Απορώ, όταν βγήκε από τον φούρνο και το δοκίμασαν, δεν αντιλήφθηκαν τίποτα τέτοιο; Μπορούμε εν μέρει να το δικαιολογήσουμε σκεπτόμενοι το μέγεθος του καπώ το οποίο πιάνει όλο το πίσω μέρος και ίσως το τρίξιμο να ήταν αναπόφευκτο.







Μιας και το έφερε η κουβέντα κάτω από αυτό έχουμε τον 4πύρηνο MTK6589 της Mediatek χρονισμένο στα 1.2GΗz, με 1GΒ ram, 4GΒ χώρο αποθήκευσης, GPU την PowerVR SGX 544 και τέλος δύο υποδοχές για κάρτες SIM. Η λειτουργία τους είναι τυπική δηλαδή Dual standby και μία εκ των δύο θέσεων με δυνατότητα 3G.


Δυνατός συνδυασμός, δε λέω, πάμε όμως να τον δούμε και στην πράξη. Βάζουμε τις SIM, κλείνουμε καπώ, ενεργοποιούμε και παθαίνουμε ίλιγγο από την IPS οθόνη του στα 1280*720 pixels η οποία διαθέτει και OGS technology παρακαλώ! Το τελευταίο δεν ξέρω τι σημαίνει αλλά η οθόνη του είναι για πολλές... φωτογραφίες.


Τα χρώματα ζεστά με το λευκό να κιτρινίζει αρκετά, με ικανοποιητικές γωνίες θέασης και τα pixels να μην ξεχωρίζουν δια γυμνού οφθαλμού, εκτός και αν έχει βλάβη ο δικός μου γυμνός οφθαλμός. Κλείνω το στόμα μου και μπαίνω στο Play Store... ώωωωωπα, πάμε πάλι: Κλείνω το στόμα μου και... μάταια ψάχνω το Play Store και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με την Google. Λείπουν όλες οι εφαρμογές της και γενικά το τηλέφωνο είναι στημένο για τις ανάγκες των Κινέζων. Τώρα τι κάνουμε;

Κατ' αρχάς μαθαίνουμε κινέζικα και μπαίνουμε εδώ για να κατεβάσουμε την custom Recovery, την εγκαθιστούμε με το Flash Τool και από εκεί σε καταπληκτικά επίσης κινέζικα, περνάμε την ROM που κατεβάσαμε από το ίδιο φόρουμ. Τέλος, φλασάρουμε το .zip με τα Google Apps  και είμαστε έτοιμοι! Είδατε; Σε τρεις γραμμές λύθηκαν τα προβλήματά μας! Μακάρι όμως να ήταν έτσι απλά τα πράγματα καθώς ο Σωτήρης με σθένος, ζήλο και αυτοθυσία, έμεινε νηστικός και άυπνος για 2-3 μέρες για να τα βρει όλα και να μας τα σερβίρει για κατανάλωση.

Συνεχίζοντας το σετάρισμα αντιλαμβανόμαστε πώς δεν κολλάει πουθενά και με τίποτα. Ακόμα και η εγκατάσταση εφαρμογών με παράλληλη περιήγηση στο ίντερνετ, βόλτα στις ρυθμίσεις και γενικό ψαχούλεμα γίνεται ομαλότατα. Ενθουσιασμός! Για δοκιμή κατέβασα τα Manuganu, Vector, Into the dead και Real Racing 3. Στο τελευταίο, που είναι τo πλέον απαιτητικό παιχνίδι του Play Store, το κινητό με μούτζωσε βασιλικά. Η εικόνα έσπαγε ελαφρά και ο ήχος λες και ήταν παιγμένος από την "Ασύγχρονη Κομπανία". Δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια και έτσι το φόρτωσα με κάμποσα videos στα 1080p, 720p και απλά DVD rips, με συμπέρασμα πως και εκεί τα πράγματα δεν είναι ρoζ με το frame dropping είναι ορατό. Παρεμπιπτόντως, το ηχείο του είναι το καλύτερο που έχω ακούσει σε κινητό!

Του περάσαμε το Antutu benchmark για να μας λυθούν οι απορίες επιδόσεων αλλά απεναντίας μας δημιουργήθηκαν ακόμα περισσότερες συγκρίνοντας τα αποτελέσματά του με αυτά του Galaxy S2 οπού εκεί δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αριστερά το Grand X και δεξιά το Galaxy S2

Εγώ από την άλλη θα με ρωτήσω μεγαλοφώνως από μέσα μου: "Πόσο αξιόπιστα είναι τα προγράμματα μέτρησης των επιδόσεων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας;". Αποδίδω την παραπάνω συμπεριφορά στον kernel ελπίζοντας σε μελλοντική διόρθωσή του. Συμβαίνει και κάτι ακόμα πιο περίεργο κατ' εμέ. Παρατήρησε στο screenshot την έκδοση 3.4.5 που γράφει πως φοράει και έλα να απορήσουμε μαζί και αγκαλιασμένοι που η τελευταία JB 4.2.2 χρησιμοποιεί την 3.4.0! Άγνωσται αι βουλαί των Τσόνγκουα Ντα.


Μιας και είπα ροζ παραπάνω και χύθηκα στην καρέκλα μου από την άκρατη ρομαντίλα, πάρε και δυο αντρίκια δείγματα της φωτογραφικής του (κάνε κλικ για να τις δεις καλύτερα) με την οποία συμβαίνει και ένα παράδοξο. Ενώ στο πίσω μέρος του κινητού γράφει 8MP, στην εφαρμογή της μαμάς ROM η ανάλυση ανέβαινε μέχρι τα 6MP και στην custom ROM μέχρι τα 5MP! Με προγράμματα από το Play Store όμως φαίνονται και τα 8MP. VERTIGO!!! Πιστεύω να διορθωθεί και αυτό και εναποθέτω τις ελπίδες μου στην JB 4.2 που του ετοιμάζει η ZTE.


Δοκιμάσαμε φυσικά και την μπροστινή του κάμερα σε βιντεοκλήσεις με τα Skype και Gtalk και μείναμε υπέρ ικανοποιημένοι. Ας περάσουμε σε διαφημίσεις και επανερχόμαστε με λίγες ακόμη λεπτομέρειες και τον επίλογο.


Να ΄μαστε λοιπόν. Στις λεπτομέρειες τώρα διαθέτει αισθητήρα εγγύτητας, αισθητήρα φωτός, επιταχυνσιόμετρο, λαμπάκι ειδοποιήσεων, bluetooth, GPS, FM Radio και μια μπαταρία στα 2500mAh που ΔΕΝ λέει να τελειώσει. Ξέρω πως αυτό δεν είναι λεπτομέρεια αλλά σημαντική προϋπόθεση για αγορά κινητού και στο κράτησα για να έχω σασπένς. Στα αρνητικά του τώρα, θα μιλήσουμε για τα κουμπιά της έντασης και του power που εάν τα έβαφαν με γκρι τέμπερα δε θα ξέβαφαν τόσο εύκολα. Δεν μας πειράζει γιατί πλέον γίνανε ασορτί με το λευκό του υπόλοιπου σώματος.

Κλείνοντας να πούμε πως η γενική εικόνα είναι ανώτερη των προσδοκιών δεδομένης της "χαμηλής" τιμής αγοράς. Τα λαμπρά του σημεία είναι η οθόνη του, η ομαλότητα του λειτουργικού, η αυτονομία και ο γεμάτος ήχος του. Για κάποιον που έχει μικρά χέρια θα του έλεγα να παραμείνει στο Nokia 3310 και να μην μεταβεί σε κάτι που δεν θα μπορεί να χειρίζεται με το ένα. Όσοι πάλι νομίζουν πως μια 5άρα οθόνη είναι  βούτυρο στο ψωμί τους και χρειάζονται επιπλέον την δίκαρτη δυνατότητα, να κλείσουν τα μάτια και να πατήσουν το "BUY". Δε θα το μετανοιώσουν."

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η OGS τεχνολογία (one glass solution) δίνει την δυνατότητα να έχεις γυαλί, οθόνη και touch sensor μαζί κερδίζοντας έτσι μικρότερο πάχος και καλύτερη γωνία θέασης.
    Το κακό είναι ότι αν σπασει κάτι αυτά τα 3 πάνε πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να προσθεσω οτι υπαρχουν και μαγαζια που πλεον το κινητο το στελνουν με ελληνικα και play store για οσους δεν θελουν να ασχοληθουν με rom κτλ.
    καλος οδηγος παντως για root κλπ ειναι και εδω http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://4pda.ru/forum/index.php%3Fshowtopic%3D434464%26st%3D260&usg=ALkJrhgBT19bCFiDFQjzB4ZiOgti8Vo90g#entry21259831

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου ρε Μητσaker αθάνατε!!!! Εγώ που το είδα από κοντά έπαθα έναν ίλιγγο, σαν το παιδάκι που βλέπει πρώτη φορά topless στην παραλία...
    Δυνατό κινητό θα έλεγα και εύχομαι το support του να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις επιδόσεις του...Εν αναμονή του "Επιδρομή στην Κίνα s01e04"...Ελπίζω να είναι σύντομα..Καλή συνέχεια Μητσaker!! Και μην ξεχνάμε ότι αγαπάμε Μητσaker και πεθαίνουμε για τον τρόπο που μας παρουσιάζει και σχολιάζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της ανατολής... Keep Walking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σαι καλα για τα καλα σου λογια.Το επομενο επεισοδιο,το κοβω για μετα το πασχα των ορθοδοξων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η μπάρα ειδοποιήσεων του Android και είναι βασικό στοιχείο του συστήματος. Μπορείς να διακόψεις τον αυτόματο συγχρονισμό για να μη σου έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις άλλα φυσικά μπορείς να το κάνεις και για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

      Πήγαινε στις ρυθμίσεις, μετά εφαρμογές, βρες αυτή που θέλεις και απενεργοποίησε εκεί που λέει εμφάνιση ειδοποιήσεων

      Διαγραφή
  7. katala8ws diegrapsa to mhnuma mou..euxaristw gia th voh8eia kai sugnwmh an sas zalizv..alla phga ekei pou mou eipate..alla de leei "emfanish eidwpoihsevn"..ekei mou deixnei..ta programmata k' paixnidia pou exw katevasei apo to internet.. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε στην καρτέλα που φαίνονται όλα, βρες την εφαρμογή που θέλεις, επέλεξε την και θα δεις την επιλογή.

      Διαγραφή
  8. den ta vgazw pera..(o.O)..mhpws omws prepei na pw kati?..to kin. pou exw (zte) exei kapoia diafora(toulaxiston emfanisiaka)..me to kin. (zte) auths ths istoselidas..ara mallon exei kai sth leitourgia diafora!?..auto to (zte) pou exw..einai auto --> http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kinita-amp-suskeues/kinita-suskeues/view-device/?deviceid=420

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει η ρύθμιση που σου γράφω. Το κινητό σου έχει παλιότερη έκδοση Android

      Διαγραφή
  9. Aaa!..kai se authn thn ekdosh pou exw..mhpws 3erete ti ginetai!???..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. file kris K na se rwtisw kati asxetw?
    aksizei to nexus 7 gia agora????ektimo polh thn gnomi sou kai se sevomai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την τιμή του είναι ό,τι καλύτερο αυτό αγόρασα και εγώ και νομίζω ότι θα σε βολέψει πάρα πολύ.

      Διαγραφή
  11. Hi Kris thanks for this review. I agree with you, Grand X is targeted to budget minded consumers who can’t afford to have the fastest and fanciest phone yet still want to taste a premium but pocket friendly smartphone. it’s made for those who aspires the power and looks of ZTE Grand S who simply can’t afford to get one like me, ahaha I'm glad that i just got mine last week from http://www.merimobiles.com/zte-v987-android-4-1-mt6589-quad-core-1-2ghz-dual-sim-5-0-inch-hd-1g-ram-8-0mp_p/meri9017.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I totaly agree with you. It has really good looks and it's affordable for what it offers. I'm glad you liked it.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter