Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Vector: Ο μόνος δρόμος διαφυγής είναι το παρκούρ!


Σε ένα κόσμο όπου η έννοια της ελευθερίας έχει χαθεί, το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ξεφύγεις είναι να τρέξεις! Να είσαι σίγουρος ότι θα σε κυνηγήσουν ανελέητα αλλά η θέληση σου για ελευθερία (και η εξαιρετική γνώση παρκούρ!) θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις. Αυτό είναι το Vector, ένα φοβερό παιχνίδι εμπνευσμένο από το Matrix, το Canabalt (Youtube) και φυσικά το Mirror's Edge (Youtube).

Το πρώτο πράγμα που σε εκπλήσσει στο Vector είναι οι απίστευτα αληθοφανείς κινήσεις του ήρωα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα άλματα, οι πτώσεις και τα κόλπα που κάνει είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένας πραγματικός άνθρωπος σε σημείο που αγχώνεσαι για να τον σώσεις! Παίξαμε και άλλα παιχνίδια με κυνηγητό, αλλά ακόμα και αυτά που ήταν με καλοσχεδιασμένα 3D γραφικά, δεν έβγαζαν αυτή την ποιότητα που παρουσιάζει το Vector!


Ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος καθώς χρειάζονται απλές χειρονομίες για να βοηθήσουμε τον ήρωα, ενώ πολύ όμορφος είναι ο τρόπος που ξεχωρίζουμε το φόντο με τα εμπόδια της εκάστοτε πίστας, τα οποία φαίνονται επισκιασμένα. Σκοπός είναι να τελειώσουμε την κάθε πίστα με τρία αστέρια, πράγμα δύσκολο καθώς για να το καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε ένα συνδυασμό πραγμάτων ενώ τρέχουμε, όπως να μαζέψουμε αντικείμενα, να κάνουμε κόλπα και να τελειώσουμε με καλό χρόνο.

Διαθέτει αρκετές πίστες για να "λιώσουμε" και πάνω από 100 κινήσεις παρκούρ για να ξεκλειδώσουμε και αν "καείτε" τελείως, μπορείτε να αναβαθμίσετε στη Deluxe έκδοση. Φυσικά υπάρχει και το ανάλογο μαγαζάκι για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, αγοράζοντας κινήσεις, εξοπλισμό, power-up και άλλα.


Είναι σίγουρα από τα παιχνίδια που πρέπει να δοκιμάσει κανείς και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Θαυμάστε το εξαιρετικό του trailer:

1 στο: "Vector: Ο μόνος δρόμος διαφυγής είναι το παρκούρ!"