Snapdragon Battery Guru: Εξοικονομήστε ενέργεια στη Snapdragon συσκευή σας, με την επίσημη εφαρμογή της Qualcomm


Στον αγώνα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Android, έχουμε αναφερθεί μερικές φορές στο παρελθόν (1, 2, 3, 4, 5, 6), σε όλες όμως τις περιπτώσεις προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας ή να κάνουμε έξτρα ρυθμίσεις. Με την εφαρμογή Battery Guru η Qualcomm μας προσφέρει οικονομία, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε καθόλου το χεράκι μας!

Το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της είναι ότι οι διεργασίες που ξοδεύουν ενέργεια, είναι αυτές που συγχρονίζουν δεδομένα μέσω του ίντερνετ και λειτουργούν στο παρασκήνιο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Εφαρμογές όπως τα RSS reader, τα email client αλλά και τα Google Apps που επικοινωνούν κάθε τόσο με έναν server για να μας φέρουν φρέσκο περιεχόμενο είναι ενεργοβόρες χωρίς λόγο. Το Battery Guru αναλαμβάνει να μας βγάλει από τον κόπο, ελέγχοντας τον τρόπο συμπεριφοράς αυτών των εφαρμογών με βάση τη χρήση που κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά!

Για παράδειγμα σε μία τυπική μου ημέρα, κάθε πρωί στο δρόμο για τη δουλειά μου διαβάζω τα email μου. Μόλις φτάσω απενεργοποιώ τα δεδομένα καθότι δεν τα χρειάζομαι, ενώ φεύγοντας ανοίγω και πάλι το ίντερνετ για τον ίδιο λόγο. Τέλος φτάνοντας στο σπίτι θα καθίσω να διαβάσω τα νέα μου στον gReader. Χρειάζομαι λοιπόν κάθε πρωί και μόνο το πρωί, τα email μου να έχουν κατέβει και να είναι έτοιμα, ενώ τα νέα στον RSS reader μου τα χρειάζομαι μόνο κάθε απόγευμα.


Το Battery Guru αναλαμβάνει λοιπόν να συγχρονίσει τα δεδομένα μου με βάση τις συνήθειές μου και όχι κάθε τρεις και λίγο όπως είναι η αυτόματη ρύθμιση του Android, ενώ έχω τον αυτόματο συγχρονισμό ενεργοποιημένο στη συσκευή μου. Από τη στιγμή που θα το ενεργοποιήσουμε θα μας ζητήσει να κάνουμε υπομονή για τρεις μέρες μέχρι να μας μάθει και από εκεί και ύστερα ξεκινάει η οικονομία.

Μας παρέχει φυσικά τη δυνατότητα να κάνουμε τις δικές μας ρυθμίσεις για τις εφαρμογές που δε θέλουμε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους, ενώ αν ξεχάσουμε τη συσκευή μας με ανοιχτά τα "δεδομένα" και δεν τη χρησιμοποιούμε για αρκετή ώρα, έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί όλους τους συγχρονισμούς που ενδέχεται να γίνουν στο μεσοδιάστημα.


Είναι μία πολύ καλή ιδέα κατασκευασμένη από τον ίδιο το δημιουργό του Snapdragon, η οποία φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά τις λίγες μέρες που τη χρησιμοποιούμε. Σε καμιά περίπτωση δε φαίνεται να βαραίνει το σύστημα και πιθανότατα θα κερδίσει την πολυπόθητη μονιμότητα στο συρτάρι εφαρμογών μας.

Αν πειστήκατε και έχετε συσκευή με επεξεργαστή Snapdragon κατεβάστε τη δωρεάν από το Play Store.

Σχόλια

 1. Ευχαριστώ Χρήστο!Πολύ αποτελεσματικό είναι και το Greenify *ROOT* σε δωρεάν και pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5vYXNpc2ZlbmcuZ3JlZW5pZnkiXQ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρήστο το κατέβασα Παρασκευή, αλλά ακόμα είναι στο "learning mode"..Περιμένω να δώ, αν και πιστεύω οτι αφού είναι "μαμίσια" εφαρμογή & με τη χρήση που ανέφερες σίγουρα θα κάνει δουλειά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει πολλή πλάκα. Μου ανοίγει και κλείνει τις ρυθμίσεις όπως θέλει αυτό και το θέμα είναι ότι με βολεύει ο τρόπος και ο χρόνος που το κάνει, εκτός από κάποιες περιπτώσεις φυσικά.

   Η αλήθεια είναι ότι όντως βλέπω διαφορά στη μπαταρία!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;