Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Sentry: Και το WiFi ανοιχτό και η μπαταρία δεν τελειώνει!Από την εμφάνιση των smartphone και μετά, ξεκίνησαν και τα προβλήματα αυτονομίας των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Η προσθήκη χαρακτηριστικών όπως το WiFi και το GPS και γενικά συσκευών που ανταλλάσσουν δεδομένα με ασύρματα δίκτυα προκαλεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Το Sentry λοιπόν υπόσχεται να μας κάνει καλύτερη διαχείριση στο WiFi οπότε και εξοικονόμηση της μπαταρίας μας.


Γιατί όμως το WiFi γονατίζει τη μπαταρία ακόμα και όταν είναι αποσυνδεδεμένο; Σκοπός του είναι να μας παρέχει μία διαρκή σύνδεση γιατί κανείς δε θέλει κάθε 15 δευτερόλεπτα να χάνεται η επικοινωνία του. Έτσι λοιπόν κάνει πολύ συχνές ερωτήσεις στο router (σε ένα ή και περισσότερα εντός εμβέλειας) και δέχεται απαντήσεις. Αυτές είναι είτε αρνητικές οπότε δε συνδέεται και ξαναπροσπαθεί, είτε θετικές οπότε συνδέεται και ξεκινάει η ανταλλαγή δεδομένων στο ίντερνετ.


Το Sentry λοιπόν μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις ερωτήσεις του WiFi προς τα router. Μπορούμε λοιπόν να αυξήσουμε το χρονικό όριο ερωτήσεων, δηλαδή να το ρυθμίσουμε να ενεργοποιείται κάθε μία ώρα για παράδειγμα και όχι κάθε 10-15 δευτερόλεπτα όπως είναι τώρα, ή να ενεργοποιείται μόνο του κάθε φορά που ξεκλειδώνουμε την οθόνη χωρίς κανένα widget ή επιπλέον κινήσεις!

Έτσι θα έχουμε το WiFi πάντα ανοιχτό, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα δεδομένα μας (email κλπ.) όποτε αυτό συνδέεται σε κάποιο διαθέσιμο router και θα εξοικονομούμε τη μπαταρία μας.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

0 στο: "Sentry: Και το WiFi ανοιχτό και η μπαταρία δεν τελειώνει!"