Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Xiaomi Mi Box 4 | Η τέταρτη γενιά Android TV-Box είναι ποιοτική αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές


Η Xiaomi επιστρέφει στην κατηγορία του Android TV-Box, στην οποία μας έχει προσφέρει πολύ ποιοτικές συσκευές, όπως συνηθίζει άλλωστε. Μας παρουσιάζει λοιπόν την τέταρτη γενιά της, με το Mi Box 4 να έρχεται σε δύο γεύσεις, έχοντας όχι και τόσο βελτιωμένο hardware, νέες δυνατότητες AI και φυσικά σούπερ προσιτή τιμή. Δυστυχώς όμως για την εταιρία, οι επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι πλέον πολύ καλές και θα έχει σκληρό ανταγωνισμό.

Το Mi Box 4 είναι λοιπόν ένα κουτί με τον τετραπύρηνο Amlogic S905L και διαθέτει 2GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παίξει 4K βίντεο στα 60fps, με υποστήριξη HDR10 και σε συνδυασμό με το DTS HD και το Dolby Digital, μας εγγυάται εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας.

Φέτος δε βλέπουμε πουθενά να αναφέρεται το Android TV, οπότε υποθέτουμε πως φοράει μία δική custom ROM με... Android 6.0 Marshmallow! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το περσινό Mi Box 3S, το οποίο όσο να 'ναι ήταν περιορισμένο στον τρόπο χρήσης του και σε αυτό φταίει καθαρά η Google. Διαθέτει μία θύρα HDMI 2.0 και μία AV για σύνδεση με την τηλεόραση, έχει επίσης μία USB για χειριστήρια ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και τη θύρα φόρτισης. Φέτος διαφημίζεται ιδιαίτερα και η δυνατότητά του να παίξει καλά απαιτητικά παιχνίδια, χάρη στο πενταπύρηνο chip γραφικών του, ενώ πιθανότατα δε θα είναι rooted, οπότε μπορούμε out-of-the-box να απολαύσουμε το περιεχόμενο του Cosmote TV και του Nova GO.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δεύτερο μοντέλο που κυκλοφορεί με την ονομασία Mi Box 4c δεν αξίζει καν την αναφορά μας καθώς διαθέτει 1GB RAM, δεν έχει Bluetooth για να συνδέσουμε τα ασύρματα χειριστήριά μας, ενώ του λείπει επίσης και το Dolby Digital. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει.

Θα κυκλοφορήσουν και τα δύο την πρώτη Φεβρουαρίου, με τις τιμές στην Κίνα να είναι 45 ευρώ για το Mi Box 4 και 32 ευρώ για το Mi Box 4c. Εννοείται όμως ότι εμείς στην Ευρώπη θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε κοντά στα 70 ευρώ, για το πρώτο μοντέλο.


Γιατί να μην το πάρεις

Μη βιαστείτε πάντως να το αποκτήσετε, γιατί ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Ο πρώτος λόγος είναι ο επεξεργαστής του, ο οποίος αν και ιδιαίτερα ποιοτικός, δεν είναι ο καλύτερος της αγοράς. Συσκευές με τον S905X όπως το περσινό Mi Box 3S, τον S912 όπως το Mecool BB2 Pro και τον Allwinner H6 όπως το Beelink GS1 (έρχεται review για αυτό) είναι από λίγο έως πολύ καλύτερες.

Επίσης το Mi Box 4 σχεδιάστηκε για την Κίνα και αυτό είναι πρόβλημα για εμάς. Ο λόγος είναι γιατί δε θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ενσωματωμένες υπηρεσίες του, οι οποίες όμως συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Τέλος υπάρχει περίπτωση να δούμε σύντομα και ένα "international" ή ένα Mi Box 4S μοντέλο, το οποίο θα απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά τα δύο.

0 στο: "Xiaomi Mi Box 4 | Η τέταρτη γενιά Android TV-Box είναι ποιοτική αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές"