Xiaomi Mi Box S | Η τέταρτη γενιά Android TV-Box είναι ποιοτική αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές


Η Xiaomi επιστρέφει στην κατηγορία του Android TV-Box, στην οποία μας έχει προσφέρει πολύ ποιοτικές συσκευές, όπως συνηθίζει άλλωστε. Μας παρουσιάζει λοιπόν την τέταρτη γενιά της με το Mi Box S, έχοντας όχι και τόσο βελτιωμένο hardware, νέες δυνατότητες AI και φυσικά σούπερ προσιτή τιμή. Δυστυχώς όμως για την εταιρία, οι επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι πλέον πολύ καλές και θα έχει σκληρό ανταγωνισμό.

Το Mi Box S είναι στην ουσία η διεθνής έκδοση του Mi Box 4 που κυκλοφόρησε στην Κίνα πριν οκτώ ολόκληρους μήνες, δεν είναι λοιπόν μία καινούρια συσκευή. Πρόκειται για ένα κουτί με τον τετραπύρηνο Amlogic S905L που διαθέτει 2GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παίξει 4K βίντεο στα 60fps, με υποστήριξη HDR10 και σε συνδυασμό με το DTS HD και το Dolby Digital, μας εγγυάται εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας.

Διαφήμιση

Η διαφορά με το κινέζικο μοντέλο είναι ότι το Mi Box S φοράει επίσημο Android TV και Android 8.1 Oreo, οπότε είναι στην ουσία ένα Mi Box 3S με αναβαθμισμένο software. Το κακό είναι ότι το παλιό μοντέλο ήταν λίγο περιορισμένο κυρίως λόγω του Android TV, οπότε και το καινούριο θα πάσχει από τα ίδια προβλήματα. Διαθέτει μία θύρα HDMI 2.0 και μία AV για σύνδεση με την τηλεόραση, έχει επίσης μία USB για χειριστήρια ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και τη θύρα φόρτισης. Φέτος διαφημίζεται ιδιαίτερα και η δυνατότητά του να παίξει καλά και απαιτητικά παιχνίδια, χάρη στο πενταπύρηνο chip γραφικών του (Mali 450), ενώ σίγουρα δε θα είναι rooted, οπότε μπορούμε out-of-the-box να απολαύσουμε το περιεχόμενο του Cosmote TV και του Nova GO.

Κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ στα 60 δολάρια και για εμάς στην Ευρώπη η τιμή μέσω Gearbest είναι 70€.


Γιατί να μην το πάρεις

Μη βιαστείτε πάντως να το αποκτήσετε, γιατί δεν είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Ο πρώτος λόγος είναι ο επεξεργαστής του, ο οποίος αν και ιδιαίτερα ποιοτικός, δεν είναι ο καλύτερος της αγοράς. Συσκευές με τον S905X όπως το περσινό Mi Box 3S, τον S912 όπως το Mecool BB2 Pro και τον Allwinner H6 όπως το Beelink GS1 είναι από λίγο έως πολύ καλύτερες.

Επίσης το Mi Box S φοράει Android TV και όχι το γνωστό μας Android, οπότε το δικό του Play Store εμφανίζει μόνο εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Android TV. Αυτό σημαίνει ότι για να εγκαταστήσουμε άλλες εφαρμογές, θα πρέπει να το κάνουμε είτε μέσω του Aurora Store, είτε χειροκίνητα.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter