Τα επιλεγμένα παιχνίδια αυτού του μήνα είναι ίσως και τα καλύτερα της χρονιάς!


Ο προηγούμενος μήνας πέρασε χωρίς να παίξουμε παιχνίδια στο κινητό μας και για αυτό δεν υπήρξε το αντίστοιχο άρθρο με τα καλύτερα του μήνα. Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να σας αποζημιώσουμε, καθώς οι έξι τίτλοι που ακολουθούν είναι από τους καλύτερους που έχουμε παίξει ολόκληρη τη χρονιά!

Όπως πάντα τα κριτήρια της επιλογής μας είναι τρία:

  1. η πρωτοτυπία, να έχουν δηλαδή ένα χαρακτηριστικό που δε βρίσκεις εύκολα σε παιχνίδι, 
  2. θέλουμε επίσης να είναι εθιστικά, να μη θέλεις να αφήσεις το κινητό από τα χέρια σου αν δεν τα τερματίσεις και τέλος
  3. η κατασκευή τους πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας, να έχουν δηλαδή πολύ καλά γραφικά και γενικότερο design.

The Walk

Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε όσους βγαίνουν για καθημερινό περπάτημα και θέλουν να το διασκεδάσουν λίγο περισσότερο. Στο The Walk ακούμε μία ιστορία στα ακουστικά μας, η οποία εξελίσσεται όσο περπατάμε. Το σενάριο έχει να κάνει με μία βόμβα που έχει εκραγεί και το πακέτο που κουβαλάμε μαζί μας είναι το μόνο που θα σώσει την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να παραδώσουμε αυτό το πακέτο, αλλά θα χρειαστεί συνολικό περπάτημα 750 χιλιομέτρων για να το καταφέρουμε!

Είναι μία εναλλακτική προσέγγιση της καθημερινής μας γυμναστικής, η οποία έτσι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, απλά για να απολαύσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε αγγλικά, μιας και η αφήγηση είναι σε αυτή τη γλώσσα. Για όσους πάλι αρέσκονται στο τρέξιμο και όχι στο περπάτημα, μπορούν να κατεβάσουν το παρόμοιο Zombies Run! από τους ίδιους δημιουργούς.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Escape Team

Δεύτερο στη σειρά το καλύτερο κατά τη γνώμη μας παιχνίδι για σήμερα. Το Escape Team είναι ένα ομαδικό παιχνίδι στο οποίο προσπαθείς να βρεις έναν κωδικό που θα σταματήσει την έκρηξη μίας βόμβας, την πτώση ενός αεροπλάνου και άλλων παρόμοιων καταστάσεων. Αυτό γίνεται με την επίλυση γρίφων, οι οποίοι πρέπει να εκτυπωθούν μέσα από την επίσημη σελίδα της εφαρμογής και θα χρειαστούμε στυλό, ψαλίδι και κολλητική ταινία για να τους λύσουμε. Τον κωδικό θα πρέπει τέλος να τον πληκτρολογήσουμε στο κινητό μας για να σταματήσουμε την αντίστροφη μέτρηση και να κερδίσουμε.

Έχει την ίδια λογική με τα escape room που πηγαίνουμε και παίζουμε, αλλά αυτό παίζεται από το σπίτι. Η πρώτη αποστολή είναι δωρεάν και οι υπόλοιπες τέσσερις διαθέσιμες κοστίζουν λιγότερο από ένα ευρώ η καθεμία. Είναι απίστευτα πρωτότυπο και πολύ διασκεδαστικό, ιδιαίτερα για τις μαζώξεις με φίλους στο σπίτι.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


First Strike

Συνεχίζουμε με ένα παιχνίδι στρατηγικής με θέμα τον πυρηνικό όλεθρο. Στο First Strike αναλαμβάνεις τα ηνία μίας πυρηνικής δύναμης του πλανήτη και καλείσαι να κάνεις τις σωστές κινήσεις, όχι για την ειρήνη, αλλά για να διαλύσεις όλους τους υπόλοιπους. Σκοπός είναι να κατασκοπεύσεις τους αντιπάλους σου, να φτιάξεις καλύτερο οπλοστάσιο και φυσικά να προστατεύσεις το λαό σου. Διαθέτει πολύ ωραία γραφικά και μας δίνει μία εικόνα για το πόσο εύθραυστα είναι τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Faraway 2: Jungle Escape

Σειρά έχει το Faraway 2, ένα παιχνίδι το οποίο παίξαμε και μας άρεσε στην πρώτη του έκδοση. Εδώ η λογική είναι παρόμοια καθώς καλούμαστε να αποδράσουμε από τη ζούγκλα, λύνοντας αρχαίους γρίφους. Είναι πρώτου προσώπου και σε βάζει κατευθείαν στη δράση, ενώ έχει καρτουνίστικα αλλά πολύ ωραία γραφικά.

Θα το βρείτε επίσης δωρεάν στο Play Store.


Catan Universe

Πάμε τώρα σε ένα επιτραπέζιο το οποίο είχα την τύχη να παίξω στο παρελθόν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Το Catan Universe είναι μία παραλλαγή του "Η χερσόνησος του Κατάν" στην οποία τέσσερις παίκτες προσπαθούν να καταλάβουν ένα νησί. Ξεκινάμε έχοντας στην κατοχή μας ένα μικρό μέρος του νησιού και προσπαθούμε να μαζέψουμε πόρους, να φτιάξουμε δρόμους και να χτίσουμε πόλεις για να επεκταθούμε. Μπορούμε να κάνουμε φιλίες με άλλους παίκτες, για να μας δώσουν πολύτιμα αγαθά που μας λείπουν, αλλά στο τέλος θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουμε όλους με σκοπό την τελική επικράτηση!

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store.


Monument Valley 2

Κλείνουμε με το Monument Valley 2, ένα τρομερά πρωτότυπο παιχνίδι, το οποίο έγινε πασίγνωστο από την πρώτη του κιόλας έκδοση. Στις περιστρεφόμενες και συχνά κινούμενές του πίστες πρέπει να σκεφτούμε... παράλογα για να οδηγήσουμε την ηρωίδα μας στην έξοδο. Είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι που θα αρέσει σε όλους, αλλά όπως και η πρώτη του έκδοση, είναι μικρό και ίσως δεν αξίζει την τιμή του.

Θα το βρείτε με 5.49€ στο Play Store.


Διαβάστε επίσης:Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Android | Κανε οποιοδήποτε smartphone να φορτίζει ασύρματα!

Android | Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα φετινό μεσαίο smartphone παρά μία παλιά ναυαρχίδα

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!