Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Monument Valley: Παίξε με την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων σε ένα καταπληκτικό platform παιχνίδι


Για εμάς που παίζουμε παιχνίδια στο Android, υπάρχουν κάποιοι τίτλοι τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε. Παιχνίδια όπως το The Room και το Zen Bound 2 τα οποία είναι ταυτόχρονα πανέμορφα αλλά και πρωτότυπα, αξίζουν το κάθε λεπτό του ευρώ για να τα αγοράσεις. Στην ίδια κατηγορία πρόσφατα προστέθηκε το Monument Valley, ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι που παίζει με τις οπτικές ψευδαισθήσεις.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να οδηγήσουμε την πριγκίπισσα μέσα σε κτίρια, ναούς και παλάτια τα οποία έχουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά παράδοξα, τα λεγόμενα optical illusion. Ανάλογα με την οπτική γωνία που κοιτάζουμε ένα κτίριο, βλέπουμε και διαφορετικούς διαδρόμους, πόρτες και διεξόδους, περιστρέφοντάς το λοιπόν ανακαλύπτουμε σιγά σιγά τον τρόπο να φέρουμε την πριγκίπισσα στην έξοδο.

Εκτός από τα πανέμορφα γραφικά που διαθέτει η κάθε πίστα, το παιχνίδι συνοδεύουν και τα ατμοσφαιρικά ηχητικά εφέ που αλληλεπιδρούν με τις επιλογές μας δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είμαστε εκεί, καλό θα είναι λοιπόν να το παίξουμε με ακουστικά. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι ότι το Monument Valley είναι τόσο μικρό που κατά πάσα πιθανότητα θα το τερματίσουμε μέσα σε δυο ωρίτσες, καθώς οι δέκα πίστες που διαθέτει είναι πραγματικά ελάχιστες. Αξίζει όμως να το δοκιμάσει ο καθένας και θα το βρούμε στο Play Store με 3.59€.

0 στο: "Monument Valley: Παίξε με την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων σε ένα καταπληκτικό platform παιχνίδι"