Αυτά είναι τα καλύτερα έξι παιχνίδια που αγαπήσαμε τον Ιούλιο, μερικά εκ των οποίων είναι για βραβείο!


Τα παιχνίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Android και μπορούν να μας κάνουν να περάσουμε όμορφα, να εκπαιδεύσουμε τις αισθήσεις μας, αλλά και να ζήσουμε εμπειρίες μέσα από τα σενάριά τους. Χάρη στο κινητό και το tablet μας δε χρειάζεται πλέον να αγοράσουμε ακριβές κονσόλες για τα παιδιά μας και αυτό είναι που θα αποδείξουμε ξανά, με τα καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε αυτό το μήνα.

Form 'N' Fun

Ξεκινάμε από το πιο πρωτότυπο! To Form 'N' Fun είναι ένα παιχνίδι από αυτά που που βρίσκουμε μόνο στη σελίδα Android Experiments, στην οποία μπορούμε να βρούμε ένα σωρό περίεργα πράγματα για να κάνουμε με το κινητό μας.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα λαβύρινθο στο χαρτί, να τον φωτογραφίσουμε και να παίξουμε μαζί του ψηφιακά, προσπαθώντας να μεταφέρουμε την μπίλια από την είσοδο στην έξοδο! Μπορούμε να φτιάξουμε από απλά έως πολύπλοκα σχέδια και γενικά να βγάλουμε όλη τη φαντασία μας στο χαρτί.

Θα το βρείτε δωρεάν στο GitHub.


Oxenfree

Συνεχίζουμε με το Oxenfree, το οποίο είναι ίσως και το καλύτερο από τα έξι. Θυμίζει πάρα πολύ τη σειρά Stranger Things για όσους την έχουν δει και πρόκειται για ένα παραφυσικό παιχνίδι μυστηρίου, όπου μία παρέα παιδιών ανοίγουν κατά λάθος μία πύλη σε μια άλλη διάσταση. Χρησιμοποιώντας ένα ραδιόφωνο μπορούμε να μιλήσουμε με τα πνεύματα, ενώ όλες οι πράξεις μας μετράνε, καθώς οδηγούν την ιστορία σε διαφορετικά τέλη.

Ίσως τα καλύτερα χρήματα που θα ξοδέψετε ποτέ στο Android. Θα το βρείτε με 4.59€ στο Play Store.


Rider

Προχωράμε στο Rider το οποίο είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι που θυμίζει πολύ το Ski Safari. Εδώ πρέπει να οδηγήσουμε τη μοτοσυκλέτα μας όσο πιο μακριά γίνεται και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατάμε γκάζι και να κάνουμε τούμπες στον αέρα. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι και τα δύο γίνονται με τον ίδιο τρόπο, οπότε χρειάζεται λίγη προπόνηση για να μάθεις πότε θα ακουμπάς το δάχτυλο στην οθόνη και πότε όχι.

Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

A Plantet of Mine

Σειρά έχει τώρα το Planet of Mine, ένα εξαιρετικά πολύπλοκο παιχνίδι που θα αγαπήσεις ή θα μισήσεις. Μοιάζει λίγο με το Minecraft, δηλαδή μαζεύεις πόρους και χτίζεις, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό στην όψη. Σκοπός μας είναι να εκμεταλλευτούμε τους πλανήτες που επισκεπτόμαστε και να χτίσουμε σε αυτούς ότι μπορούμε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες στο παιχνίδι. Αντ' αυτού στο μενού του θα βρούμε μία... εγκυκλοπαίδεια την οποία μάλλον θα πρέπει να τσεκάρουμε, αν θέλουμε να τα πάμε καλά.

Κατεβάστε το δωρεάν στο Play Store.


Race Kings

Τελειώνουμε με το Race Kings, ένα ακόμη racing παιχνίδι για όσους τα βαρέθηκαν όλα και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο. Πραγματικά δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει, απλά βαρεθήκαμε τα Need For Speed και το αξεπέραστο Real Racing 3 κι έτσι είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Διαθέτει ωραία γραφικά και πολύ άνετο χειρισμό, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε μόνοι μας ή και με φίλους.

Επίσης δωρεάν στο Play Store.


Faraway

Και κλείνουμε με το Faraway ένα από τα puzzle game που λατρεύουμε να παίζουμε. Το συγκεκριμένο είναι ένα παιχνίδι απόδρασης, στο οποίο πρέπει να λύσεις ένα σωρό γρίφους για να προχωρήσεις. Είναι first person, δηλαδή βλέπεις μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή και εκτυλίσσεται σε ένα ερημικό και μάλλον αιγυπτιακό περιβάλλον.

Θα το βρείτε και αυτό δωρεάν στο Play Store, αλλά μετά τα πρώτα επίπεδα θα χρειαστεί να πληρώσετε 3.59€ για να συνεχίσετε.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter