Αναβαθμίσεων συνέχεια με τις Sony, HTC, Nokia και Samsung να φέρνουν στις συσκευές τους το Android 8.0 Oreo


Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της τελικής έκδοσης του Android 8.0 Oreo, οι περισσότερες εταιρίες μας υποσχέθηκαν ότι οι αναβαθμίσεις θα ξεκινήσουν σίγουρα πριν το τέλος του 2017. Τέλη Νοεμβρίου λοιπόν και βλέπουμε ότι πολλές συσκευές διαφόρων εταιριών άρχισαν να αναβαθμίζονται με τη Sony, τη Nokia και τη Samsung να μας αναγγέλλουν και τα επόμενα πλάνα τους.

HTC

Ξεκινάμε από την HTC η οποία είναι και η πιο φειδωλή στις ανακοινώσεις, κάτι που είναι λογικό βέβαια γιατί δεν έχει και πολλές συσκευές φέτος για να υποστηρίξει. Σήμερα λοιπόν ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android 8.0 για τη ναυαρχίδα της, το HTC U11, ενώ στις αρχές του 2018 θα έρθει η σειρά και για τα HTC U Ultra και το περσινό HTC 10.

Sony 

Η Sony είναι αθόρυβη όπως πάντα, όχι μόνο στις αναβαθμίσεις, αλλά πολλές φορές και στην ανακοίνωση νέων συσκευών. Έχει ήδη αναβαθμίσει τις νεότερες ναυαρχίδες της, δηλαδή το Xperia XZ1 και XZ1 Compact και εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί το update για το Xperia XZs και το περσινό Xperia XZ.

Οι συσκευές που θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2018 είναι τα φετινά Xperia XA1, XA1 Plus και XA1 Ultra, ενώ λίγο αργότερα θα αναβαθμιστούν και τα περσινά Xperia X, X Performance και X Compact.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Nokia 

Η Nokia η οποία μας έχει δώσει τις καλύτερες υποσχέσεις , αφού θα αναβαθμίσει όλα της τα μοντέλα και μάλιστα άμεσα, ξεκίνησε τις προηγούμενες ώρες τη διάθεση του Android 8.0 στο Nokia 8. Ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα δούμε τα μεσαία Nokia 5 και 6 να αναβαθμίζονται, ενώ στις αρχές του 2018 θα πάρουν το update και τα μικρά μοντέλα της οικογένειας, τα Nokia 2 και 3.

Samsung

Κλείνουμε με τη Samsung η οποία διαθέτει και τα περισσότερα μοντέλα από όλους στην αγορά και έχουμε πάντα το άγχος αν θα αφήσει το δικό μας απ' έξω. Εδώ και λίγες μέρες τα Galaxy S8 και S8+ τρέχουν τη δοκιμαστική έκδοση, με την τελική να έρχεται στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η έτερη ναυαρχίδα της εταιρίας το Note 8.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τώρα, μία λίστα που "διέρρευσε" στο ίντερνετ, μας δείχνει ότι η Samsung σκοπεύει να αναβαθμίσει 36 συνολικά συσκευές, αλλά ελάχιστες από το 2016. Μπορεί το νούμερο να φαίνεται μεγάλο, αλλά δεν είναι αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές συσκευές αντέχουν στα χέρια μας και τρία ή τέσσερα χρόνια. Ανάμεσά τους λοιπόν θα δούμε το Galaxy S6, το A8 2016, το J7 2016 και το Galaxy Tab A 2016 να είναι τα παλαιότερα μοντέλα.



Για όλες τις αναβαθμίσεις μπορείτε πάντα να τσεκάρετε τη λίστα μας, την οποία προσπαθούμε να κρατάμε ενημερωμένη.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter