Η Samsung φέρνει επιτέλους το Linux στις Android συσκευές της μέσω του DeX!


Οι Android ναυαρχίδες έχουν πλέον τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ που μπορούν να σηκώσουν με αξιοπρέπεια ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα. Ψήγματα αυτής της δυνατότητας έχουμε δει παλιότερα με την εφαρμογή DriveDroid, αλλά και με το Maru, το οποίο μας επιτρέπει να τρέξουμε Debian στο smartphone μας. Το DeX είναι μία συσκευή προς αυτή τη λογική, με τη Samsung να μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να τρέξουμε οποιαδήποτε διανομή Linux στις συσκευές της.

Όπως διαβάζουμε στο Cerebrux, η Samsung με ανακοίνωσή της μας ενημέρωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα την εφαρμογή "Linux on Galaxy", με την οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το DeX για να τρέξουμε οποιαδήποτε διανομή μας αρέσει! Η διαφορά σε σχέση με αυτό που κάνει ήδη το DeX, είναι ότι έχουμε πλέον το δικαίωμα της επιλογής, καθώς αυτό που μας προσφέρει σήμερα, είναι απλά ένας launcher με βασικές εφαρμογές γραφείου.

Με το Linux όμως έχεις στη διάθεσή σου άπειρες εφαρμογές για να κάνεις αυτό που θέλεις και να μετατρέψεις το κινητό σου σε έναν πραγματικό υπολογιστή. Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές, άλλες ελαφρύτερες και απλούστερες και άλλες πιο φορτωμένες σε γραφικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, οπότε ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί λοιπόν να το κράξαμε το DeX στην παρωδία διαφήμιση της Samsung, αλλά με τέτοιες δυνατότητες μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο. Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που είπαμε ότι η σύγκλιση desktop και smartphone είναι αυτή που θα σώσει τις Android ναυαρχίδες, δικαιολογώντας παράλληλα και την υψηλή τιμή τους και φαίνεται ότι η Samsung έχει μπει πλέον στο νόημα, προσφέροντας πλέον ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό σε όσους επιλέξουν τις δικές της συσκευές.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter