Δοκίμασε Linux διανομές ή σώσε τον υπολογιστή σου σε περίπτωση ανάγκης με την Android συσκευή σου και το DriveDroid


Υπάρχει μία μερίδα Android χρηστών που αρέσκονται να εγκαθιστούν και να δοκιμάζουν συνεχώς νέες ROM και για όσους δεν το γνώριζαν, το ίδιο πράγμα μπορούμε να κάνουμε και στον υπολογιστή μας και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια! Το μόνο που χρειαζόταν μέχρι σήμερα ήταν ένα USB stick για να εγκαταστήσουμε εκεί το λειτουργικό μας σύστημα, αλλά πλέον και αυτό είναι περιττό αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας και το DriveDroid.

Βάλε Linux ή σώσε το PC σου

Όπως στο Android έχουμε τις ROM, έτσι και στο Linux (στο οποίο ανήκει το Android) έχουμε τις διανομές και γουστάρουμε να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες στον υπολογιστή μας. Η διαφορά με το Android είναι ότι δε χρειάζεται να διαγράψεις το παλιό σου λειτουργικό για να χρησιμοποιήσεις το νέο, καθώς η εγκατάσταση γίνεται σε ένα USB stick. Με ένα τέτοιο στικάκι, μπορούμε όχι μόνο να κάνουμε τις δοκιμές μας, αλλά και να σώσουμε τον υπολογιστή μας σε μία ώρα ανάγκης, αφού boot-άροντας από αυτό μπορούμε να πάρουμε τα αρχεία από ένα κατεστραμμένο σύστημα Windows, αλλά και να σκανάρουμε το δίσκο από ιούς τους οποίους θα καθαρίσουμε για να λειτουργεί σωστά. Αν λοιπόν έχουμε άπλετο χώρο στη συσκευή μας και δε θέλουμε να κουβαλάμε στικάκι μαζί μας, μπορούμε να τρέξουμε τα πάντα με το DriveDroid.


Τι κάνει το DriveDroid;

To DriveDroid λοιπόν μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε απευθείας στο κινητό μας μία από τις 35 διαθέσιμες Linux διανομές, μεταξύ των οποίων το Mint, το Ubuntu, το OpenSUSE και το Arch, ενώ μπορούμε φυσικά να κατεβάσουμε οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, χειροκίνητα (δοκιμάστε το Chromium OS). Στη συνέχεια δημιουργεί ένα κενό .img αρχείο μέσα στο οποίο θα εγκαταστήσουμε το .iso του λειτουργικού μας συστήματος και το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στον υπολογιστή μας. Αξίζει να πούμε ότι εμείς αποφασίζουμε πόσο χώρο θα δεσμεύσουν τα .img αρχεία, ενώ μπορούμε να αφήσουμε και κάποια από αυτά κενά, για να τα χρησιμοποιούμε σαν δευτερεύοντα στικάκια και να μην αποθηκεύουμε τα αρχεία του υπολογιστή στον ίδιο χώρο που έχουμε αυτά του Android.

Αν λοιπόν η συσκευή σας διαθέτει χώρο αποθήκευσης άνω των 32GB και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε, ε τώρα ξέρετε! Χαχαχαχαχα. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store αλλά για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να κάνετε root.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter