Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Focus: Η νέα εφαρμογή προβολής φωτογραφιών που σκοπεύει να αντικαταστήσει τη Γκαλερί στο κινητό μας


Η "Γκαλερί" είναι μία εφαρμογή η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα στο Android, αφού η Google δεν μπορούσε για πολύ καιρό να αποφασίσει τι θέλει να κάνει μαζί της. Έτσι δημιουργήθηκαν ένα σωρό εφαρμογές προς αντικατάστασή της από ανεξάρτητους προγραμματιστές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από την προεγκατεστημένη. Το Focus είναι άλλη μία πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση που μας προσφέρει απλότητα και ταχύτητα.

Είναι δημιούργημα του Francisco Franco (Franco kernel, Servicely) και το γραφικό της περιβάλλον είναι σαφώς επηρεασμένο από την εφαρμογή του Google Photos. Οι βασικές του λειτουργίες είναι ότι ξεχωρίζει τα πολυμέσα μας ανά φάκελο και ανά είδος (εικόνες, βίντεο), ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε έτοιμες ετικέτες (tags) στις φωτογραφίες μας, για να δημιουργήσουμε τις προσωπικές μας συλλογές.


Αυτά στη δωρεάν έκδοση καθώς αν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε την premium με 4.29€, μας δίνεται επίσης η δυνατότητα να έχουμε:

  • δικές μας ετικέτες για τις φωτογραφίες,
  • κωδικό κλειδώματος για τα αδιάκριτα βλέμματα,
  • σκούρο theme και
  • πρόσβαση σε μελλοντικά χαρακτηριστικά όπως το συγχρονισμό με το Google Photos.

Είναι μία σύγχρονη και απλή στη χρήση εφαρμογή, για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τη Google και τις υπηρεσίες της, αλλά πιστεύω ότι τα χρήματα της premium έκδοσης είναι πολλά για αυτά που κερδίζεις ως αντίκρυσμα. Μαζί με το QuickPic και το Lumific, είναι ίσως οι τρεις πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές προβολής εικόνων από ανεξάρτητους προγραμματιστές για όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό και θα τη βρούμε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Focus: Η νέα εφαρμογή προβολής φωτογραφιών που σκοπεύει να αντικαταστήσει τη Γκαλερί στο κινητό μας"