Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

QuickPic: Μια ελαφριά εφαρμογή για τις αγαπημένες σας φωτογραφίες


Ένας από τους τομείς που πραγματικά χωλαίνει το Android, είναι η εφαρμογή για να βλέπουμε τις φωτογραφίες μας. Όσο όμορφο και να είναι το Gallery 3D που περιέχεται στις περισσότερες συσκευές είναι πάρα πολύ αργό στη φόρτωση, ιδιαίτερα στις συσκευές με μικρές απαιτήσεις. Οι προσπάθειες των κατασκευαστών είναι και αυτές μάλλον τραγικές καθώς έχουνε ελλείψεις ή είναι απλά άσχημες. Αυτό που εκνευρίζει όλους τους χρήστες όμως, είναι οτι εμφανίζονται όλες οι εικόνες που περιέχονται στη sd κάρτα μας, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιες (δείξαμε ένα χειροκίνητο τρόπο).

Τα πράγματα διορθώθηκαν πάρα πολύ στο Android 4 ICS με τη νέα εφαρμογή "Συλλογή" η οποία είναι καλύτερη από ποτέ, τι θα γίνει όμως με αυτούς που δε θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους; Τη λύση έρχεται να δώσει το QuickPic, μια ταχύτατη εφαρμογή για συσκευές με Android 2.1+  που μοιάζει εξαιρετικά με την αντίστοιχη του Android 4!


Είναι φτιαγμένη πάνω στα πρότυπα του Android 4 και διαθέτει δύο διαφορετικά θέματα για να επιλέξετε, το dark και το light, στα χρώματα του Ice Cream Sandwich. Την πρώτη φορά που θα την ανοίξετε θα σας φορτώσει όλες τις φωτογραφίες σε μεγάλα τετράγωνα ανά φάκελο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων τρόπων θέασης, όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω με τον τελευταίο (Explorer) να είναι ένας πλήρης file manager που μας βοηθάει να εντοπίσουμε σε ποιο φάκελο βρίσκεται η κάθε φωτογραφία..

Μπαίνοντας σε έναν φάκελο θα δείτε και μόνοι σας πόσο γρήγορα δημιουργεί τις μικρογραφίες των φωτογραφιών, οι οποίες είναι καθαρές και ευδιάκριτες και πόσο ευχάριστη και χωρίς κολλήματα, είναι η κύλιση προς τα κάτω! Διαθέτει όλα τα καλούδια της αντίστοιχης εφαρμογής του Android 4, καθώς στο επάνω μέρος θα δείτε το πλήκτρο για θέαση σε συνεχόμενη ροή (slideshow) αλλά και αυτό της πολυ-επιλογής, με το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε μία ή περισσότερες φωτογραφίες για:

 • να τις μοιραστούμε με οποιαδήποτε εφαρμογή έχουμε εγκατεστημένη στη συσκευή μας
 • να τις διαγράψουμε
 • να τις επεξεργαστούμε.


Μιας και αναφερθήκαμε στην επεξεργασία, το QuickPic διαθέτει δικό του επεξεργαστή εικόνων με τον οποίο μπορούμε:

 • να σμικρύνουμε τις εικόνες μας
 • να τις περιστρέψουμε
 • και να τις περικόψουμε.

Μπορούμε δηλαδή να πειράξουμε όπως θέλουμε τις φωτογραφίες μας και μετά να τις μοιραστούμε με τους φίλους μας με μοναδικό ίσως ψεγάδι την έλλειψη φίλτρων (όπως του instagram για παράδειγμα) για να τις διορθώνουμε και λιγάκι.


Τελευταίο και καλύτερο προσόν του, οι ρυθμίσεις οι οποίες είναι άπειρες! Επιλέγοντας "Μενού > Ρυθμίσεις" μπορούμε να:

 • αλλάξουμε το θέμα της εφαρμογής σε σκούρο ή ανοιχτό
 • να αποκρύψουμε ή να εμφανίσουμε φακέλους άρα και εικόνες
 • να εξαιρέσουμε φακέλους που δε θέλουμε να σαρώνονται
 • να ρυθμίσουμε την προσωρινή μνήμη
 • και πολλά άλλα!

Με πολλά ακόμα να ετοιμάζονται, όπως η υποστήριξη 3D φωτογραφιών, πρόκειται για τον καλύτερο διαχειριστή εικόνων που έχουμε δει, ο οποίος λειτουργεί τέλεια και σε ταμπλέτες! Είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, οπότε αν σας αρέσει κάντε μία δωρεά στο δημιουργό του για την εξαιρετική δουλειά.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

[Ευχαριστίες στο Μητσaker για την πρόταση]

5 στο: "QuickPic: Μια ελαφριά εφαρμογή για τις αγαπημένες σας φωτογραφίες"