Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

Καλύτερη μπαταρία και πιο smooth εμπειρία στην Android συσκευή μας με το Servicely


Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Android που ταυτόχρονα δημιουργεί και πρόβλημα στη λειτουργία του είναι το multitasking. Η δυνατότητα να τρέχουμε δυο και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα είναι πολύ εξυπηρετική, αλλά υπάρχουν πολλές κακογραμμένες εφαρμογές που καταναλώνουν μπαταρία και RAM όσο τρέχουν στο παρασκήνιο, κάνοντας έτσι τη συσκευή μας να κολλάει. Το Servicely λοιπόν είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα μας, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόκειται στην ουσία για ένα προηγμένο task killer, που εντοπίζει και κλείνει αυτόματα τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Η λειτουργία του μοιάζει πολύ με αυτή του Greenify, κατά την οποία πρέπει να δημιουργήσουμε μία λίστα με τις εφαρμογές που θέλουμε να απενεργοποιούνται αυτόματα, παράλληλα όμως θα πρέπει να προσέξουμε να μην είναι εφαρμογές επικοινωνίας γιατί δε θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και μηνύματα που μας στέλνουν οι φίλοι μας. Από εκεί και στο εξής αναλαμβάνει η εφαρμογή να κάνει τη δουλειά της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να μας ενοχλεί.


Γιατί να το προτιμήσουμε σε σχέση με το Greenify και άλλες εφαρμογές του είδους; Ο προγραμματιστής της μας λύνει την απορία:

  • γιατί είναι δωρεάν,
  • γιατί τρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο όποτε κλείνουμε την οθόνη,
  • γιατί απενεργοποιεί και εφαρμογές / διεργασίες συστήματος,
  • γιατί απαιτεί λιγότερο χώρο η εγκατάστασή της και
  • γιατί διαθέτει πολύ καλό design.

Χρειάζεται να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας για να τη χρησιμοποιήσουμε, την έχει δημιουργήσει ο γνωστός Fransisco Franco που έχει φτιάξει επίσης τον εξαιρετικό Franco kernel και ενώ η εφαρμογή διαθέτει "Pro" χαρακτηριστικά, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να πληρώσουμε για αυτά (αλλά καλό θα ήταν να τον βοηθήσουμε με λίγα χρήματα). Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

9 στο: "Καλύτερη μπαταρία και πιο smooth εμπειρία στην Android συσκευή μας με το Servicely"