Το Nexus 6 δε θα αντικαταστήσει το Nexus 5 και αυτή μπορεί να αποδειχτεί μία πανέξυπνη κίνηση από τη Google


Από την πρώτη στιγμή που είδα το Nexus 6 σκέφτηκα ότι ο "Φάκελος εξέλιξη" ανάμεσα σε αυτό και το Nexus 5 θα έχει τρομερό ενδιαφέρον! Μπορεί να είναι μία συσκευή η οποία θα απορριφθεί από τους περισσότερους απλά λόγω μεγέθους, η σύγκριση όμως με τον προκάτοχό του και η πολιτική της Google, μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις που δεν τις έχουμε δει μέχρι στιγμής. Δυστυχώς όμως η σειρά "Φάκελος εξέλιξη" δεν μπορεί να καλύψει τα δύο μοντέλα γιατί απλά το ένα δεν αντικαθιστά το άλλο!

Οι δύο συσκευές μου θυμίζουν τη σύγκριση του Galaxy Note 4 με το Note 3, αλλά εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Το Note 4 ήρθε για να αντικαταστήσει το Note 3, αλλά το Nexus 6 είναι μία εντελώς διαφορετική (σε λογική) συσκευή από το Nexus 5. Απόδειξη είναι ότι η Google στην επίσημη σελίδα των Nexus συσκευών, έχει αναβαθμίσει αυτή που διαφημίζει το Nexus 5 και παρουσιάζει τη συσκευή κανονικά ως μέλος της φετινής οικογένειας. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της εταιρίας, είναι είτε πανέξυπνοι, είτε εντελώς ηλίθιοι και εξηγώ.

Αν συγκρίνουμε στα ίσια τις δύο συσκευές, δεν έχουν και μεγάλες διαφορές από άποψη χαρακτηριστικών και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις συγκρίσεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αφού όλες οι εταιρίες λίγο πολύ τις ίδιες μικροσυσκευές χρησιμοποιούν στα μοντέλα τους. Έτσι όλοι έχουν επενδύσει στο λογισμικό προσφέροντας περισσότερα στο νέο τους μοντέλο με μεγάλο παράδειγμα την περίπτωση της κάμερας στο LG G2 και το G3 που είναι ακριβώς η ίδια! Η Google όμως είναι μία εταιρία που δεν κάνει διαχωρισμούς στον τομέα του λογισμικού, καθώς όλα τα Nexus φοράνε καθαρό Android. Έτσι σε λίγες μέρες θα έχουμε στην αγορά απλά μία συσκευή στις πέντε ίντσες με Android 5.0 και άλλη μία στις έξι με το ίδιο ακριβώς λειτουργικό.


Θα είναι λοιπόν ηλίθιοι αν μεγαλύτερη έμφαση δοθεί στο Nexus 6, το οποίο λόγω μεγέθους μοιάζει καταδικασμένο σε πωλήσεις και όχι στην πληθώρα των επιλογών της φετινής Nexus οικογένειας. Πρέπει δηλαδή το marketing φέτος να λέει "Διάλεξε ένα Nexus" και όχι "Πάρε το Nexus 6" και αυτό γιατί  στην αγορά συνεχίζει να κυκλοφορεί το εξαιρετικό σε χαρακτηριστικά, μέγεθος και τιμή Nexus 5. Θα αποδειχτούν όμως πανέξυπνοι αν δε ρίξουν την τιμή του Nexus 5 και ανακοινώσουν ότι θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται για ακόμη δύο χρόνια! Έτσι η συσκευή δε θα χάσει την αξία της, θα αναβιώσουν το ενδιαφέρον για αυτή και οι πωλήσεις της θα συνεχίσουν να κρατάνε σε υψηλά επίπεδα.

Αν σβήναμε λοιπόν από τη μνήμη μας τις περσινές ανακοινώσεις και βλέπαμε φέτος μαζί τα Nexus 5 και 6, θα λέγαμε "μπράβο στη Google που φέτος μας προσφέρει δύο επιλογές, μία φθηνότερη και μία πιο υπερβολική". Αυτό το "Μπράβο" μπορεί να ειπωθεί μόνο με έναν τρόπο, αυτόν της επέκτασης των αναβαθμίσεων για το Nexus 5, η οποία εδώ που τα λέμε δε θα τους κοστίσει τίποτα!

Σε ένα χρόνο λοιπόν θα μάθουμε κατά πόσον είναι έξυπνοι εκεί στη Google ή όχι.

Υ.Γ. ... και επειδή όπως είπα και στην αρχή αυτό το άρθρο ξεκίνησε ως συγκριτικό, ορίστε και αυτό που ετοιμάσαμε:


Σχόλια

  1. Νομίζω πως με την καμπάνια της "Be together, not the same", δίνει το στίγμα για το τι πιστεύει. Πιστεύω πως θα φερθούν έξυπνα και θα συνεχίσουν να προωθούν κανονικά το Nexus 5. Διαφορές υπάρχουν μεταξύ τον δύο αλλά αυτό φαίνεται και στην τιμή, γι αυτό πιστεύω ότι η google ανέβηκε (αρκετά δυστυχώς) φέτος, για να ξεχωρίσει τα 2 μοντέλα, που είχε σχεδιάσει να παίζουν μαζί στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα όντως απλά οι devs είναι αρχάριοι, δεν παλέυεται η εφαρμογη. Κρίμα γιατί χάρηκα όταν διάβαζα το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ κακό για το τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν το δει κανείς και από άλλη οπτική γωνία , μήπως απαντά στην apple που λανσάρει 2 συσκευές , μια 4.7 και μια 5.5 ίντσες;; Από θέμα επιδόσεων το 5 δεν θα έχει πρόβλημα με το L , η τιμή του λογικά θα πέσει (λίγο πιστεύω) αλλά και να μην πέσει η διαφορά τιμής και χαρακτηριστικών είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τα 100€ που θα χωρίζουν τα ήδη πανάκριβα iphone 6 και 6+. Μήπως τελικά η google ανακατέυει την τράπουλα που 1 μήνα πριν ανακάτεψε η apple (2 ναυαρχίδες συσκευές σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης);; Ενδιαφέρουσα η άποψη σου Χρήστο και μπράβο για τα γρήγορα αντανακλαστικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου. Και νομίζω πως έτσι είναι. Αλλά άκου να δεις τι σκέφτηκα εγώ, τον λόγο που ακόμα η σκέψη σου δεν έχει γίνει σλόγκαν από την Google. Μήπως προς το παρών δεν βγάζουν άχνα (γιατί δεν βλέπω πουθενά να το αναφέρουν οι ίδιοι) και κινούνται με τι λογική "κάτσε να δούμε αν πιάσει το πείραμα και τι πωλήσεις θα κάνει το 6' και αν δεν πιάσει ας πούμε ότι κύριοι ξέρετε κάτι, εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για αντικαταστάτη του 5', σας προσφέραμε απλά δύο συσκευές, μια φθηνή και μια ακριβή " εκ των υστέρων δηλαδή ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αυτό πολύ ενδιαφέρον. Thanks Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν γίνει εκ των υστέρων είναι μεγάλη ήττα, δε θα το κάνει. Εδώ μόλις το είδαμε αρχίσαμε εν χορώ το κράξιμο, λες η Google να μην το ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σκέψη ότι δεν μπορούσε να κατασκευάσει συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικα σε μικρότερο μέγεθος την έχεις κάνει?
    Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Εντελώς αψυχολόγητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστεύω ότι δεν προχώρησε η τεχνολογία των επεξεργαστών και δεν μπορούσαν να προτείνουν κάτι καλύτερο από το Ν5. Έτσι το έδωσαν βάση στο μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter