Nokia X τέλος! Η Microsoft σταματάει επίσημα την ενασχόλησή της με το Android


Τέλος και επίσημα έβαλε σήμερα η Microsoft στη σειρά Nokia X, μέσω διαφόρων memo που είτε διέρρευσαν, είτε εστάλησαν δημόσια στο προσωπικό της εταιρίας. Από τα λεγόμενα των στελεχών της εταιρίας κρατάμε την ούτως ή άλλως τραγική είδηση της σταδιακής απόλυσης 18.000 εργαζομένων και κυρίως το τέλος της ενασχόλησης της Microsoft / Nokia με το Android.

Όσοι διαβάζουν Dr. Android φαντάζομαι δεν έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας Nokia X συσκευών, είχαμε πει ότι ο σκοπός της Microsoft είναι να μπερδέψει τους αγοραστές. Η ομοιότητα του γραφικού περιβάλλοντος του Nokia X και των Windows Phone είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, έτσι ο ανίδεος αγοραστής θα μπορούσε πολύ εύκολα μετά το Nokia X να αγοράσει μία άλλη Windows Phone συσκευή, νομίζοντας ότι είναι το ίδιο λειτουργικό σύστημα.

Οι κινήσεις της Microsoft είναι τόσο σπασμωδικές που εδώ καλά καλά δεν έχει κυκλοφορήσει το ολοκαίνουριο Nokia X2 και είναι ήδη DOA (Dead On Arrival). Παρ' όλα αυτά η εταιρία θα το υποστηρίξει για 18 μήνες, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, αφού οι αναβαθμίσεις του Android αποκλείονται. Μαζί με τα Nokia X διακόπτεται και η πολύ φθηνή σειρά Asha, κάτι που έρχεται λίγο καιρό μετά της ανακοινώσεις της Google για το Android One, με την εταιρία να εστιάζει πλέον σε πολύ φθηνές Windows Phone συσκευές (ωραίο το Lumia 520). Οι γκάφες της Microsoft λοιπόν συνεχίζονται μετά την περίπτωση της ανακοίνωσης του Xbox One όπου πήρε πολλές φορές τα λόγια της πίσω βλέποντας της κινήσεις της Sony με το PS4.

Μετά από όλα αυτά θα εμπιστευόσασταν τη Microsoft για το επόμενο τηλέφωνο, tablet ή παιχνιδοκονσόλα; Όσοι έχετε ήδη αποκτήσει κάποιο Nokia X πώς βλέπετε την είδηση;

Υ.Γ. Με την κηδεία της Nokia δε θα ασχοληθούμε, μας αρέσουν περισσότερο οι γάμοι, αλλά μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ ωραίο άρθρο για το θέμα εδώ.

Σχόλια

  1. Μονο για υπολογιστες εμπιστευομαι.Γενικα απο αλλες συσκευες μακρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα, γιατί η ιδέα μιας Nokia συσκευής να τρέχει αντροιτ με είχε συνεπάρει. Άλλο βέβαια το τι είχαν αυτοί τελικά στο μυαλό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουσιαστικά με τη νόκια βάζει τέλος αφού απολύει όλους τους εργαζόμενους. Με το android δε νομίζω ότι είχε κάποια σχέση. Έχω την εντύπωση ότι έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία στη νόκια με την είσοδο της στο android μήπως καταφέρει να κατακτήσει μέρος της αγοράς αυτής και όχι για να ξεγελάσει και να κλέψει πελάτες από το android. Αλλά από την άλλη και δεν δόθηκε χρόνος να αναπτυχθεί το νέο λογισμικό αλλά ούτε έγινε καμιά σοβαρή επένδυση γιατί οι συγκεκριμένες συσκευές είναι low bugdet.
    Παρόλα αυτά στην κατηγορία τους πιστεύω ότι είναι ανταγωνιστικές. Και απ'ότι έχω διαβάσει η νόκια δεν φόρτωσε κανένα έλλειμμα στη microsoft. Απλά στην ελεύθερη αγορά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Οι πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται για κέρδος αλλά για περισσότερο κέρδος. Όπως και η motorola τελικά κατέληξε στη Lenovo. Είναι τα παιχνίδια του κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter