Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Nokia παρουσιάζει τα απογοητευτικά Nokia X, X+ και XL με Android


Όπως αναμενόταν η Nokia μπήκε και αυτή στο χώρο των Android smartphone, εκπλήσοντάς μας όχι με μία αλλά με τρεις συσκευές. Τα Nokia X, X+ και XL θα ανταγωνιστούν στα ίσια τις γνωστές εταιρίες που μας φέρνουν Android προϊόντα στη low-end κατηγορία, η Nokia όμως έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, κυρίως αρνητικές.

Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά των τριών smartphone, το Nokia X είναι μία δίκαρτη συσκευή με οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 800 x 480p, η οποία διαθέτει έναν διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4, 512MB RAM, 4GB μνήμη και μία κάμερα στα 3MP. Το κόστος αγοράς της είναι στα 90€ και η διαφορά της με το Nokia X+ είναι ότι το δεύτερο διαθέτει 768MB RAM και μία κάρτα SD των 4GB δώρο με επιπλέον κόστος 10€. Όσον αφορά το Nokia XL, διαθέτει μία οθόνη 5 ιντσών ίδιας ανάλυσης, κάμερα στα 5MP και μία μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις, με την τιμή του να αγγίζει τα 110€.

Άσχετα όμως με το πόσο καλά ή άσχημα είναι τα χαρακτηριστικά και οι τιμές, η Nokia φαίνεται ότι παρουσίασε τις αναφερόμενες συσκευές περισσότερο για να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρά για να μας προσφέρει τις γνωστές ποιοτικές συσκευές που γνωρίζουμε και οι αποδείξεις είναι οι εξής:

  • Πρώτον το γραφικό περιβάλλον θυμίζει πάρα πολύ Windows Phone και ίσως με αυτό τον τρόπο θα ήθελε να μπερδέψει τους χρήστες οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα Nokia X και θα αγοράσουν αργότερα ένα Windows Phone πιστεύοντας ότι και εκεί θα έχουν τις ίδιες εφαρμογές.
  • Δεύτερον αγνοεί ότι το πρόβλημα των συσκευών με Android είναι ο μικρός αποθηκευτικός χώρος και η ελάχιστη RAM και όμως τολμάει να μας παρουσιάσει τέτοιου είδους συσκευές. Μήπως ξέρει κάτι περισσότερο;
  • Τρίτον δεν υπάρχουν πουθενά οι εφαρμογές της Google στη συγκεκριμένες συσκευές και φυσικά δεν περιέχει το Google Play για να κατεβάσουμε περισσότερες.

Αν και περιμέναμε με χαρά την εμπλοκή της Nokia με το Android, το τελικό προϊόν είναι μάλλον απογοητευτικό και ίσως θα πρέπει να μείνουμε μακρυά προς το παρόν.


15 στο: "Η Nokia παρουσιάζει τα απογοητευτικά Nokia X, X+ και XL με Android"