Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Nokia X τέλος! Η Microsoft σταματάει επίσημα την ενασχόλησή της με το Android


Τέλος και επίσημα έβαλε σήμερα η Microsoft στη σειρά Nokia X, μέσω διαφόρων memo που είτε διέρρευσαν, είτε εστάλησαν δημόσια στο προσωπικό της εταιρίας. Από τα λεγόμενα των στελεχών της εταιρίας κρατάμε την ούτως ή άλλως τραγική είδηση της σταδιακής απόλυσης 18.000 εργαζομένων και κυρίως το τέλος της ενασχόλησης της Microsoft / Nokia με το Android.

Όσοι διαβάζουν Dr. Android φαντάζομαι δεν έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας Nokia X συσκευών, είχαμε πει ότι ο σκοπός της Microsoft είναι να μπερδέψει τους αγοραστές. Η ομοιότητα του γραφικού περιβάλλοντος του Nokia X και των Windows Phone είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, έτσι ο ανίδεος αγοραστής θα μπορούσε πολύ εύκολα μετά το Nokia X να αγοράσει μία άλλη Windows Phone συσκευή, νομίζοντας ότι είναι το ίδιο λειτουργικό σύστημα.

Οι κινήσεις της Microsoft είναι τόσο σπασμωδικές που εδώ καλά καλά δεν έχει κυκλοφορήσει το ολοκαίνουριο Nokia X2 και είναι ήδη DOA (Dead On Arrival). Παρ' όλα αυτά η εταιρία θα το υποστηρίξει για 18 μήνες, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, αφού οι αναβαθμίσεις του Android αποκλείονται. Μαζί με τα Nokia X διακόπτεται και η πολύ φθηνή σειρά Asha, κάτι που έρχεται λίγο καιρό μετά της ανακοινώσεις της Google για το Android One, με την εταιρία να εστιάζει πλέον σε πολύ φθηνές Windows Phone συσκευές (ωραίο το Lumia 520). Οι γκάφες της Microsoft λοιπόν συνεχίζονται μετά την περίπτωση της ανακοίνωσης του Xbox One όπου πήρε πολλές φορές τα λόγια της πίσω βλέποντας της κινήσεις της Sony με το PS4.

Μετά από όλα αυτά θα εμπιστευόσασταν τη Microsoft για το επόμενο τηλέφωνο, tablet ή παιχνιδοκονσόλα; Όσοι έχετε ήδη αποκτήσει κάποιο Nokia X πώς βλέπετε την είδηση;

Υ.Γ. Με την κηδεία της Nokia δε θα ασχοληθούμε, μας αρέσουν περισσότερο οι γάμοι, αλλά μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ ωραίο άρθρο για το θέμα εδώ.

3 στο: "Nokia X τέλος! Η Microsoft σταματάει επίσημα την ενασχόλησή της με το Android"