Επιδρομή στην Κίνα s01e02: Teclast P88 review



Ως γνωστόν στο Dr. Android δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε συσκευές που προέρχονται από τα χέρια επίσημων κατασκευαστών, μελών του Open Handset Alliance, οι οποίοι μας προσφέρουν μία στοιχειώδη ποιότητα κατασκευής και φυσικά υποστηρίζονται από την κοινότητα του Android. Πριν από λίγο καιρό όμως με το φίλο και αναγνώστη Μητσaker κάναμε μία επιδρομή στην Κίνα, αγοράζοντας διάφορες συσκευές για να δούμε αν τελικά αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτές.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να σας παρουσιάσουμε την πρώτη συσκευή που με πολύ ψάξιμο διαλέξαμε, καθώς λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν. Πρόκειται για το Teclast P88 ένα, όπως αποδεικνύεται, υπέροχο tablet οκτώ ιντσών. Το άρθρο - μυθιστόρημα, επιμελήθηκε ο Μητσaker με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Απολαύστε τον:


"Τρεις βδομάδες έκαιγα τα τσακίρικά μου μάτια για να βρω ένα tablet που να με ικανοποιεί καθολικά. Από την πρώτη στιγμή απέκλεισα τις επώνυμες προτάσεις μιας και υπήρχαν οικονομικές δύσπνοιες και έτσι η ασιατική λύση μου έγνεφε προκλητικά.. Τι να κάνω; Ενέδωσα!

Τα 7άρια τα θεωρούσα μικρά. Τα 9,7"- 10.1" τα έβλεπα μεγάλα και με μειωμένη φορητότητα επομένως κατέληξα κάπου μεταξύ 8"- 8.9". Ότι πρέπει για φραπεδούμπα, καναπέ και καρκινοσωλήνα. Βρήκα αρκετά μοντέλα από τις "παγκοσμίου φήμης" εταιρείες Ainol, Onda, Teclast, Pipo, Cube, Hyundai (όχι αυτή με τα αμάξια), Ployer Momo και Window. Φυσικά υπάρχουν άλλες τόσες και ακόμα περισσότερες οι οποίες είναι μικρότερου βεληνεκούς. Υπάρχουν βέβαια και οι no name εταιρείες που κάνουν κινέζικες απομιμήσεις... κινέζικων tablet. Τρελό; Ναι τρελό είναι, για αυτό και οι πρώτες από αυτές βάζουν πλέον το serial number σε εμφανή σημεία. Πιάσ' τ' αυγό και κούρεφ' το.

Μέτα ήρθε το διάβασμα. Πολύ φόρουμ. Μα πολύ φόρουμ! Η γενικότερη εικόνα που μεταδιδόταν για τα περισσότερα ήταν η εξής: "Καλό, αλλά...". Η πλειοψηφία αντιμετώπιζε προβλήματα με το WiFi (αδύναμο έως και σάπιο σήμα), κάποια έβγαζαν πρόβλημα στο touch και άλλα χώλαιναν στην συναρμογή των πλαστικών. Πολλά από αυτά τα είχαν ξεχάσει οι μανάδες τους με τις πρώτες εκδόσεις Αndroid και μερικών η μπαταρία κράταγε όση ώρα κάνεις να απλώσεις μια μπουγάδα. Φρίκη! Το μυαλό μου είχε πολτοποιηθεί. Τότε ένιωσα και πόνεσα τον πρωταγωνιστή του "π".

Κάποια στιγμή, όπως το καράβι για το ναυαγό, εμφανίστηκε μπροστά μου το Teclast P88. Φρέσκο στην αγορά, τότε ήταν μόλις 5 ημερών. Δεν πρόλαβε ούτε να σαραντίσει. Ο προκάτοχός του, P85HD, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και το hardware τους ήταν πάνω κάτω το ίδιο. Εμπιστεύτηκα λοιπόν την Teclast και το παρήγγειλα. Πήρα ρίσκο δεν λέω, αλλά πίστευα ότι θα δικαιωθώ και δικαιώθηκα.


Μετά από ενάμιση μήνα μπόλικης υπομονής και ακατάπαυστης ονυχοφαγίας, έγινε η παραλαβή του.
Η συσκευασία που έκανε ο Κινέζος, άντεχε χαλαρά μια πρόσκρουση στα 12G από το ύψος που έπεσε ο Felix. Έσκασαν τα πρώτα χαμόγελα και οι εκπνοές ανακούφισης. Η συναρμογή των μερών, υποδειγματική. Το πίσω μέρος, όλο από αλουμίνιο. Εκεί βρίσκεται και το ηχείο το οποίο είναι πολύ δυνατό και αρκετά ποιοτικό. Για το εάν είναι στερεοφωνικό, θα σας γελάσω. Χα! Επιπλέον, έχει κάμερες μπρος και πίσω, πλαϊνό κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης/κλειδώματος οθόνης, διπλό κουμπί με τη λειτουργία back και menu που όταν πατηθούν παρατεταμένα, το πρώτο γίνεται volume (-) και το δεύτερο volume (+). Έχει υποδοχή 3,5mm για ακουστικά, θύρα για SD card, mini HDMI, micro USB από όπου φορτίζει, μικρόφωνο και τέλος χωνευτό κουμπί για reset.





Εντός της συσκευασίας υπήρχαν, φορτιστής με θύρα USB και αντάπτορα, καλώδιο USB σε micro USB, καλώδιο USB OTG και εγγύηση ενός έτους και οδηγίες χρήσης σε άπταιστα... κινέζικα. Η πρώτη ενεργοποίηση ήταν αρκετά γρήγορη μιας και το δοκίμασαν πριν το στείλουν και η μπαταρία ήταν στο 100%.


Οι πρώτες εντυπώσεις έμειναν ακριβώς οι ίδιες και μετά από 4 μέρες συνεχούς ενασχόλησης. Η 8" οθόνη του παρά το μικρό 1024x768 αποδείχθηκε μεγάλη στο μάτι! Ωραία χρώματα, όμορφη απεικόνιση χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτός και κουραστικός ο διαχωρισμός των pixel. H φωτεινότητα δε ΑΠΙΘΑΝΗ και οι γωνίες θέασης μεγάλες εξαιτίας της τεχνολογίας IPS. Η έλλειψη του αισθητήρα φωτός δεν με πείραξε και έτσι τη ρύθμισα μόνιμα στο χαμηλότερο επίπεδο. Επιπρόσθετα, κατέβασα από το Play Store, ΝΑΙ το έχει εγκατεστημένο, το Screen Filter για να τη μειώνω ακόμα παραπάνω σε σκοτεινό περιβάλλον. Το μόνο αρνητικό, είναι κάποια  "γαλακτώματα" που κάνει σε ορισμένα σημεία του κάδρου που τα αποδίδω στην πίεση που δέχεται από το όλο πλαίσιο υποδοχής της. Αυτά γίνονται αντιληπτά αλλά καθόλου ενοχλητικά κατά την απεικόνιση σκούρων χρωμάτων. Μικρό το κακό. Παρά την αναλογία 4:3 δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τις εφαρμογές, λόγω μη υποστήριξής της. Η κύλιση είναι πολύ ομαλή, αυτό όμως οφείλεται και στην Jelly Bean 4.1 έκδοση που φοράει, στο 1GB της RAM και φυσικά στον διπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στο 1.5GHz.



Από παιχνίδια τώρα, δοκίμασα τα : World Of Goo, Osmos HD, Bad Piggies HD, Anomaly HD, Pudding Monsters, Great Big War Game, Quell Reflect, Major Mayhem, Heroes Call, Beach Buggy Blitz, το Broken Sword και Zombie Evil με κανένα απολύτως πρόβλημα. Το τετραπύρηνο "θεριό" που ονομάζεται Mali 400, έκανε υποδειγματικά τη δουλειά του. Η σταθερότητα του WiFi μπορεί να παρομοιαστεί με τα τείχη του οχυρού Ρούπελ. Αυτό νομίζω πώς αρκεί. Η στάθμη σήματος δε, είναι όπως σε κάθε WiFi που σέβεται τον εαυτό του. Η μπαταρία των 4400mAh, βγάζει ένα 5ωρο με ιδρώτα. Δεν περίμενα όμως και κάτι παραπάνω.

Κατ' εμέ, συσκευή χωρίς root είναι σαν "μανιτάρια αλά κρέμ" χωρίς μανιτάρια, για αυτό λοιπόν και το ρούταρα. Επειδή όμως πιάσαμε τα φαγιά, να τοvίσω πως η διαδικασία του root μου έ-φα-γε την ψυχή και μετά ρεύτηκε επιδεικτικά μπροστά μου. Όλες οι εφαρμογές και οι οδηγίες ήταν στα κινέζικα. Εμπειρικά και με μπόλικο Google Ttranslate, τα κατάφερα! Ένας από τους λόγους, είναι και για να ξεφορτωθώ το μπόλικο bloatware των δημιουργών του. Στα λοιπά των εφαρμογών τώρα, η απουσία του Google Talk δεν ήταν αισθητή και υποκαταστάθηκε από το imo messenger, εγκατέστησα και το Skype με ικανοποιητικά αποτελέσματα, για αναπαραγωγή video πέρασα το mVideo Player με το οποίο τα 720p και 1080p, τα πάει στο ρελαντί.

Κάτι άλλο, δεν νομίζω πως χρίζει μνημόνευσης όμως το καλό σου το κράτησα για το τέλος. Με τα έξοδα αποστολής, μου βγήκε στα 120 ευρώ. Έπηξες; Το ίδιο και γώ..."

Σχόλια

  1. πες μου οτι υπαρχει και σε μαυρο....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε στενοχωρησω και δεν το θελω.Κυκλοφορησε ομως μια μαυρη δερματικη θηκη stand,κανα 10ημερο πριν και φαινεται πολυ σουπερ.Παιζει να την χτυπησω καποια στιγμη.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό μηχάνημα και το review τα όλα τα λεφτά... Εγω Πάντος αγόρασα ένα κινέζικο απο ελληνική εταιρία και είμαι super 199€ μου στοίχισε vero a9724 -9,7 -dual -1,5 1gb ram

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά σε βρίσκω και η τιμη καλη προς ακριβή για την καταγωγή του. Εάν κανεις τη δουλειά σου,τότε εμας μας περισσεύει.

      Διαγραφή
  3. Αααα και το πείρα την ιδια μέρα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τήν τιμή υπολόγισε το 9'7 και service 1 χρόνο + άμεση εξυπηρέτηση από την εταιρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ'ολα οσα γραφεις,η αμεση εξυπηρετηση το σωζει.Για μερικους ειναι απαραιτητη,για αλλους αδιαφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως εννοείς Shenzhen Eternal Technology Co ltd? Γιατί eternal team δεν βρήκα. Μπορείς να μου πεις ποια μέθοδο αποστολής διάλεξες (για πιο σίγουρα και αποφυγή προβλημάτων με τελωνείο) και πόσο καιρό έκανε να έρθει?
    Ευχαριστώ,
    marnik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ marnik "Μετά από ενάμιση μήνα μπόλικης υπομονής και ακατάπαυστης ονυχοφαγίας, έγινε η παραλαβή του."

      @ Mητσaker μπορείς να δοκιμάσεις αν δέχεται bluetooth (transmitter) για να μπορείς να συνδέσεις keyboards , mouse κτλ ?

      Διαγραφή
  7. @marnik εννοω αυτο ακριβως.Καπου θα διαβασεις πως αυτοαποκαλουνται eternal team.Λαθος μου που δεν ημουν ακριβης.Για να γλυτωσεις τελωνειο,θα επιλεξεις το standard mail και στη σημειωση που θα αφησεις στον πωλητη λιγο πριν ολοκληρωσεις την παραγγελια θα γραφεις "please,declare it as gift".Το πλιζ,εαν θες το βαζεις.Το υπολοιπο θα το γραψεις οπωσδηποτε.Να μην επιλεξεις επ ουδενι ups/fedex/dhl και λοιπες ιδιωτικες εταιρειες γιατι στανταρ θα περασει τελωνειο και θα το χρυσοπλερωσεις.Στην περιπτωση που περασει τελωνειο ακομα και απο τα ελτα,θα πληρωσεις γυρω στα 3 ευρω επιπλεον.Κατι ομως που ειναι αρκετα δυσκολο.Επομενως επιλεγεις την απλη μεθοδο που ειναι και η πιο αργη σε παραδοση,το ζητας να το δηλωσουν ως δωρο και καθαριζεις.

    @iobelika , δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα.Εαν την αποκτησω,θα επανελθω με νεοτερο. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελωνείο μονο 3 ευρω?? Είσαι σίγουρος? Γιατί αν ειναι ετσι συμφέρει και παλι. Μήπως ειναι περισσότερα?

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα! είναι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος Μητσaker. Το είδα από κοντά και το ερωτεύτηκα...και μετά το παρήγγειλα απο εδώ http://www.aliexpress.com/store/103779 με 143$ όλα κομπλέ με τα μεταφορικά..
    Τώρα απλά κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας το my precious tablet pc...
    Αγαπάμε Μητσaker! Συνέχισε να γράφεις έτσι ακριβώς και να μας βοηθάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφαγες τον γαιδαρο και σου εμεινε η ουρα η οποια ειναι και η πιο δυκολη.υπομονη λοιπον και μεγειες.

      Διαγραφή
    2. Μου ήρθε μια χαρά όλα...37 μέρες αναμονής...του πίνω το αίμα καθημερινά...! Να 'ναι καλά ο φίλος Μητσaker που με έχει βοηθήσει απίστευτα στην αναβάθμισή του..

      Διαγραφή
  9. μμμ για να επανέλθουμε στο θέμα αυτό..:

    Teclast P88 ή Ainol Novo 9 Spark???

    http://www.wontfinditcheaper.co.uk/shop/catalog/details?sessid=UadQ8cbQSMualgZkkLNuJZc7G9uUSLY4rLepbrr047ZIm8Lmr7CIhZfSEeO7wG5K&shop_param=aid%3D999AT%26

    210 λίρες ....

    ή καμμιά άλλη πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατασταλαξε στις ιντσες και το ξανασυζηταμε.
      Ετσι ξερα,το ainol εχει καλυτερο hardware αλλα διπλασια τιμη.

      Διαγραφή
    2. αυτό είναι το θέμα... ότι λες, "ε, εντάξει, παίρνω που παίρνω, μήπως να δώσω κάτι παραπάνω να μου μείνει;" (μετά τα παίζει η κινεζιά και κλαις τα λεφτά σου βέβαια χαχα)
      Κοίταξε, θα προτιμούσα 10ιντσο για να διαβάζω ebooks καλύτερα... αλλά πρέπει να είναι αρκετά κουραστικό να το κρατάς... σωστά; Τι 9" τι 10" θα μου πεις...

      Τα 120 "έουρο" του Teclast είναι τρομερή τιμή χωρίς αμφιβολία...

      Αλλά το Ainol έχει καλή ανάλυση... και hardware όπως είπες γενικότερα, το βλέπω σαν "φθηνότερο Nexus" ας πούμε...

      Διαγραφή
  10. Ανω τον 8,9",τα θεωρω σουπλά και δεν το πολυσυζηταω.
    Τα βιβλια που λες,στην 8αρα ειναι μια χαρα,χωρις επιεικεια.
    Το τεκλαστ το βρισκεις ανετα ενα 100αρι με ολα τα εξοδα.
    Μια πολυ καλη προταση,ανωτερο του τεκλαστ,ειναι το Onda V812 το οποιο(spoiler alert) ισως φιλοξενηθει σε αρθρο παρουσιασης...
    Ο ρολος για να τα παιξει μια συσκευη,σιγουρα δεν ειναι η καταγωγη της.Διαφορετικα,τα φόρα των επωνυμων συσκευων θα μοιαζαν με zen gardens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα i see you point!! Οπότε... περιμένω ίσως, λέω ίσως... και κανένα άρθρο παρουσίασης... καμιάς ταμπλέτας, λέω εγώ τώρα εχμμ :P

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα, έχω ένα teclast A80s. Υπάρχει service στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω δει ελληνικό κατάστημα να πουλάει Teclast, άρα δε νομίζω να υπάρχει.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα γιώργο απο οσο βλέπω παίζει να ναι η oktabit.Αλλά αν έχεις πρόβλημα μπορείς να το πας σε ειδικευμένο κατάστημα αν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Oktabit δεν πουλάει μόνο τα Vero;

      Διαγραφή
    2. δεν ξέρω.Αλλα λένε τα sites

      Διαγραφή
    3. Βλέπω στη σελίδα τους ότι έχουν μόνο τα Vero, αλλά μακάρι να είναι αλήθεια και να διορθώνουν και άλλα κινέζικα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter