Μπορώ να αγοράσω συσκευές ή εφαρμογές από το Play Store μιας άλλης χώρας;


Ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της διάθεσης της νέας σειράς Nexus της Google μέσω του Play Store, είναι το αν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε προϊόντα από το Play Store κάποιας άλλης χώρας, όταν αυτά δεν διατίθενται στη δική μας.

Ιδιαίτερα μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και θέλουν τα προϊόντα Nexus να πωλούνται ακριβότερα στα φυσικά καταστήματα απ' ότι στο Play Store, όλοι προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να προμηθευτούν τις αγαπημένες τους συσκευές κατ' ευθείαν από την πηγή. Δυστυχώς όμως το να ταξιδέψουμε απλώς σε μια χώρα όπου τα προϊόντα που θέλουμε πωλούνται επίσημα στο Play Store δεν είναι αρκετό, ούτε μπορούμε να τα αγοράσουμε με τη δική μας κάρτα και να τα στείλουμε σε κάποιο φίλο/γνωστό/συγγενή που διαμένει εκεί. 

Η απάντηση βρίσκεται στις σελίδες υποστήριξης του Google Play και πιο συγκεκριμένα στους πιθανούς λόγους μη αποδεκτής πληρωμής:
"Your billing address doesn't match the one on file with your bank. Check that the address listed in your Google Wallet account matches the billing address that appears on your credit/debit card statement.
At this time, the country of your credit card must match the the country to which you're shipping."

Με λίγα λόγια, για τις αγορές μας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια πιστωτική κάρτα, η οποία έχει εκδοθεί από τράπεζα της χώρας της οποίας το Play Store έχουμε επισκεφτεί. Θα πρέπει επίσης η διεύθυνση αποστολής που έχουμε καταχωρήσει στο λογαριασμό του Google Wallet, να ανήκει επίσης στην ίδια χώρα. Οπότε, αν γνωρίζουμε κάποιον που να μένει π.χ. στις Η.Π.Α., θα πρέπει να του ζητήσουμε να αγοράσει το προϊόν που θέλουμε με τη δική του πιστωτική κάρτα, που θα έχει εκδοθεί εκεί φυσικά.

Μια άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι η χρήση μίας εικονικής κάρτας VCC (Virtual Credit Card) ή ένας λογαριασμός στο PayPal όμως και πάλι η Google διευκρινίζει πως τέτοιες κάρτες και λογαριασμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές συσκευών από το Play Store.

Στην περίπτωση τώρα που θέλουμε να κατεβάσουμε μία εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο δικό μας Play Store, τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς μπορούμε να την κατεβάσουμε, αρκεί να "ξεγελάσουμε" τη συσκευή μας. Ο τρόπος για να το καταφέρουμε; Δείτε τον εδώ: Ενεργοποίηση Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;