Μπορώ να αγοράσω συσκευές ή εφαρμογές από το Play Store μιας άλλης χώρας;


Ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της διάθεσης της νέας σειράς Nexus της Google μέσω του Play Store, είναι το αν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε προϊόντα από το Play Store κάποιας άλλης χώρας, όταν αυτά δεν διατίθενται στη δική μας.

Ιδιαίτερα μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και θέλουν τα προϊόντα Nexus να πωλούνται ακριβότερα στα φυσικά καταστήματα απ' ότι στο Play Store, όλοι προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να προμηθευτούν τις αγαπημένες τους συσκευές κατ' ευθείαν από την πηγή. Δυστυχώς όμως το να ταξιδέψουμε απλώς σε μια χώρα όπου τα προϊόντα που θέλουμε πωλούνται επίσημα στο Play Store δεν είναι αρκετό, ούτε μπορούμε να τα αγοράσουμε με τη δική μας κάρτα και να τα στείλουμε σε κάποιο φίλο/γνωστό/συγγενή που διαμένει εκεί. 

Η απάντηση βρίσκεται στις σελίδες υποστήριξης του Google Play και πιο συγκεκριμένα στους πιθανούς λόγους μη αποδεκτής πληρωμής:
"Your billing address doesn't match the one on file with your bank. Check that the address listed in your Google Wallet account matches the billing address that appears on your credit/debit card statement.
At this time, the country of your credit card must match the the country to which you're shipping."

Με λίγα λόγια, για τις αγορές μας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια πιστωτική κάρτα, η οποία έχει εκδοθεί από τράπεζα της χώρας της οποίας το Play Store έχουμε επισκεφτεί. Θα πρέπει επίσης η διεύθυνση αποστολής που έχουμε καταχωρήσει στο λογαριασμό του Google Wallet, να ανήκει επίσης στην ίδια χώρα. Οπότε, αν γνωρίζουμε κάποιον που να μένει π.χ. στις Η.Π.Α., θα πρέπει να του ζητήσουμε να αγοράσει το προϊόν που θέλουμε με τη δική του πιστωτική κάρτα, που θα έχει εκδοθεί εκεί φυσικά.

Μια άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι η χρήση μίας εικονικής κάρτας VCC (Virtual Credit Card) ή ένας λογαριασμός στο PayPal όμως και πάλι η Google διευκρινίζει πως τέτοιες κάρτες και λογαριασμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές συσκευών από το Play Store.

Στην περίπτωση τώρα που θέλουμε να κατεβάσουμε μία εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο δικό μας Play Store, τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς μπορούμε να την κατεβάσουμε, αρκεί να "ξεγελάσουμε" τη συσκευή μας. Ο τρόπος για να το καταφέρουμε; Δείτε τον εδώ: Ενεργοποίηση Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Ασφάλεια στο ίντερνετ | Τι πρέπει να προσέξουμε για να είμαστε ασφαλείς online

3D Printing | Τι είναι το brim, το skirt και το raft και πώς μας βοηθούν να έχουμε επιτυχημένες εκτυπώσεις

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 8) | Άδειες φακέλων, αρχείων και διεργασιών