Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ενεργοποιούμε την πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Google Play Store, στην Ελλάδα!


Ως γνωστόν η Google δε διαθέτει όλο το περιεχόμενο του Play Store σε όλες τις χώρες και αυτό γιατί δεν της έχουν δώσει το δικαίωμα να πουλάει όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως. Ειδικά στην Ελλάδα μπορούμε να δούμε μόνο εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ κυκλοφορούν επίσης ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιβλία, περιοδικά και μουσική τα οποία θα μπορούσαμε να αγοράσουμε.

Μέχρι τη μεγάλη αναβάθμιση του τότε Android Market, μπορούσαμε να βλέπουμε όλο το περιεχόμενο με την εφαρμογή Market Enabler. Αυτό που πετύχαινε ήταν να αλλάζει το σειριακό αριθμό της κάρτας SIM με κάποιον από ένα αμερικάνικο δίκτυο και έτσι να ξεγελάμε το Market νομίζοντας οτι ζούμε στην Αμερική.

Από τη στιγμή που έγινε Play Store και μετά, η εφαρμογή ελέγχει και από ποιο server μπαίνουμε σε αυτήν. Αν ο server είναι στην Ελλάδα, τότε κλειδώνει και το περιεχόμενο. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο με έναν εύκολο τρόπο για να εκμεταλλευτούμε όλες τις προσφορές και τα προϊόντα του Play Store.

Τι θα χρειαστούμε;
  • Μία rooted Android συσκευή,
  • Μία πρόσφατη έκδοση του Play Store
  • Την εφαρμογή Market Enabler
  • Την εφαρμογή DroidVPN

Οδηγίες
1. Πηγαίνουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις συστήματος > Εφαρμογές", βρίσκουμε την εφαρμογή "Google Play Store" και πατάμε "Εκκαθάριση δεδομένων".


2. Εγκαθιστούμε το Market Enabler, το ανοίγουμε και πηγαίνουμε στην καρτέλα "Settings list". Πιέζουμε για αρκετή ώρα μία από τις επιλογές που στο πλάι έχουν την ένδειξη "[us]" και στο μενού που θα εμφανίσει επιλέγουμε "fake this provider now".


3. Εγκαθιστούμε και ανοίγουμε το DroidVPN. Δημιουργούμε ένα δωρεάν λογαριασμό στη σελίδα του ο οποίος μας επιτρέπει να μεταφέρουμε έως 100MB την ημέρα και βάζουμε τα στοιχεία μας στο "Username" και το "Password". Αφού σιγουρευτούμε οτι η σημαία πάνω δεξιά είναι η αμερικάνικη, πατάμε "Start".


4. Μόλις το DroidVPN συνδεθεί στο server, μπορούμε να ανοίξουμε το Play Store και να δούμε όλο το περιεχόμενό του.


Σημείωση
Η διαδικασία δοκιμάστηκε με Play Store έκδοσης 3.7.13, ενώ έχει δοκιμαστεί και σε έκδοση 3.7.11 την οποία μπορείτε να βρείτε στην πηγή παρακάτω. Επίσης δεν έκανα ακόμα τη δοκιμή να αγοράσω κάτι με το λογαριασμό της ελληνικής τράπεζας αλλά πιστεύω θα  λειτουργεί.

Χαρείτε το!

[XDA]

9 στο: "Ενεργοποιούμε την πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Google Play Store, στην Ελλάδα!"