Xiaomi Mi A2 | Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή η Xiaomi μας φέρνει φέτος δύο Android One συσκευές!


Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο πείραμα με το Mi A1, η Xiaomi επιστρέφει και φέτος με την ίδια ακριβώς συνταγή. Παίρνει μία υπάρχουσα συσκευή της, βγάζει από μέσα τη MIUI, προσθέτει καθαρό Android με άμεσες αναβαθμίσεις και έτσι απλά γεννιέται το Xiaomi Mi A2. Φέτος όμως έχουμε και το μικρό του αδερφάκι, το οποίο βασίζεται επίσης σε μια άλλη συσκευή της εταιρίας και μας προσφέρει stock Android σε ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Είναι μία ευκαιρία για να τονίσουμε ξανά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν Android συσκευές με τη stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος, στις μικρές κατηγορίες. Μετά την κατάργηση της σειράς Nexus από την Google, δεν υπήρχαν σοβαρές επιλογές για κάποιον που ενδιαφέρεται για άμεσες αναβαθμίσεις του Android. Όπως αποδεικνύεται όμως μόνο η Xiaomi καταφέρνει να μας προσφέρει αξιόλογα μοντέλα και το κάνει μάλιστα με δίκαιες τιμές.

Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Snapdragon 660 @ 2.2GHz
  • GPU: Adreno 512
  • Μνήμη: 4GB/6GB RAM - 32GB/64GB/128GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 5.99" @ 2160 x 1080p (427ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 12MP + 20MP (Sony IMX486, f/1.75, Dual-LED flash, 4K video, Slo-Mo 120fps) - Μπροστά 20MP (Sony IMX376, f/2.2)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS), IR, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 3.010mAh (Quick Charge 3.0)
  • Διαστάσεις: 158.7 x 75.4 x 7.3mm - 166gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.1 Oreo (Android One)

Το Xiaomi Mi A2, το οποίο είναι στην ουσία το Mi 6X, είναι μία συσκευή που τα έχει όλα και μπορεί να καλύψει το 99,9% των χρηστών του Android. Διαθέτει μία πολύ καλή κατασκευή για την τιμή της, τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ σωστά επιλεγμένα, έχει μία αρκετά καλή κάμερα, αναβαθμίζεται τακτικά και κυκλοφορεί σε μία τιμή κοντά στα 250 ευρώ. Τα έχει όλα δηλαδή και μας θυμίζει λίγο το Redmi Note 5 που είδαμε τις προάλλες, το οποίο ήταν επίσης ένα πλήρες smartphone από την ίδια εταιρία.


Τα σημεία στα οποία ξεχωρίζει το Mi A2, είναι κυρίως ο επεξεργαστής και η κάμερα. Στον επεξεργαστή φοράει τον καλύτερο μεσαίο μέχρι στιγμής της αγοράς και συγκεκριμένα τον Snapdragon 660. Σε συνδυασμό με τις επιλογές για τη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο, η συσκευή μας δίνει το εξαιρετικό σκορ των 135.000 πόντων στο Antutu, το οποίο μας επιβεβαιώνει ότι μπορούμε να κάνουμε απλά τα πάντα μαζί της.

Η κάμερα έρχεται σε συνέχεια της πολύ καλής κάμερας του Mi A1 και της ακόμη καλύτερης του Redmi Note 5. Εδώ έχουμε έναν κλασικό αισθητήρα στα 12MP με μεγάλο διάφραγμα, ο οποίος συνοδεύεται από έναν στα 20MP που σύμφωνα με την εταιρία, είναι ειδικά ρυθμισμένος για νυχτερινές φωτογραφίες. Δεν υπάρχει λοιπόν βασικός και βοηθητικός αισθητήρας, αλλά οι δύο εναλλάσσονται ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Έξυπνο!


Σε αυτά συμπληρώνουμε τη μεγάλη και άνετη οθόνη του, τη σχεδόν πλήρη συνδεσιμότητα, τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και το καθαρό Android και έχουμε μία πλήρη συσκευή. Η τιμή του στην Κίνα ξεκινάει από τα 220 ευρώ περίπου (στην Ευρώπη 250 ευρώ) και συγκεκριμένα το βρίσκουμε ήδη στο Geekbuying στα 213 ευρώ και στο Gearbest στα 224 ευρώ.

Xiaomi Mi A2 Lite

Μαζί του η εταιρία μας φέρνει και το Mi A2 Lite, μία συσκευή η οποία είναι στην ουσία το Redmi 6 Pro με stock Android. Το Mi A2 Lite θα μπορούσες να το πεις και "Mi A1 Pro", καθώς είναι μία ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του δευτέρου. Έχει δηλαδή ψηλότερη οθόνη με notch, ελαφρώς βελτιωμένη κάμερα, αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία και ας ελπίσουμε πολύ μικρότερο δείκτη SAR.


Το αξιοπερίεργο και σε αυτή την υπόθεση είναι η χρήση του Snapdragon 625 επεξεργαστή! Η Xiaomi μάλλον έχει μια αποθήκη γεμάτη με αυτούς του επεξεργαστές, γιατί είναι η ενδέκατη συσκευή στην οποία τον χρησιμοποιεί! Συγκεκριμένα οι προηγούμενες ήταν:

  1. το Redmi Note 5 (Ινδίας),
  2. το Redmi Note 4 / 4X,
  3. το Redmi 6 Pro,
  4. το Redmi 5 Plus,
  5. το Redmi 4 Prime,
  6. το Redmi Y2,
  7. το Redmi S2,
  8. το Mi A1,
  9. το Mi Max 2 και
  10. το Mi 5X


Για αυτό και μόνο το λόγο δε θα το αγοράζαμε. Επειδή πολύ απλά ψάχνουμε να αναβαθμίσουμε το περσινό μας μοντέλο και όχι να αγοράσουμε κάτι παρόμοιο. Οι καλύτερες τιμές που το έχουμε βρει μέχρι στιγμής είναι τα 185 ευρώ του Geekbuying, τα 188€ του Banggood και τα 189€ του Gearbest. Στην Ευρώπη ξεκινάει από τα 180 ευρώ.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter