Color Breeze | Εγκαταστήστε το Wind Down του Android P σε οποιαδήποτε Android συσκευή


Στην επερχόμενη έκδοση του Android, η Google θα μας παρουσιάσει ένα σετ ρυθμίσεων που θα μας βοηθήσει να ξεκολλήσουμε από το smartphone μας. Ένα από αυτά είναι το Wind Down, το οποίο μετατρέπει την οθόνη μας σε ασπρόμαυρη κι έτσι μας διευκολύνει να το αφήσουμε ευκολότερα από τα χέρια, λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Το Color Breeze είναι μία εφαρμογή η οποία μιμείται αυτό το χαρακτηριστικό και μας επιτρέπει να το προσθέσουμε σε οποιαδήποτε Android συσκευή, νέα ή παλιά.

Κατ' αρχάς πρέπει να πούμε ότι η επιλογή ασπρόμαυρης οθόνης υπάρχει εδώ και καιρό στο Android, μέσα στις "Ρυθμίσεις για προγραμματιστές". Τη χρησιμοποιήσαμε μάλιστα παλιότερα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και τότε είχαμε παρατηρήσει ότι όντως το smartphone γίνεται κάπως... βαρετό μετά από λίγο! Έξυπνα λοιπόν η Google εκμεταλλεύεται αυτό το χαρακτηριστικό και ακόμη πιο έξυπνα ο δημιουργός του Color Breeze το φέρνει και σε συσκευές με παλιότερες εκδόσεις.

Διαφήμιση

Το Color Breeze είναι στην ουσία ένας χρονοδιακόπτης, ο οποίος ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία όταν το θελήσουμε. Όπως και τα απλά ξυπνητήρια μας δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε ποιες μέρες και ποια συγκεκριμένη ώρα θέλουμε να ενεργοποιηθεί, ενώ υπάρχει και η αντίστοιχη ρύθμιση απενεργοποίησής του. Το σετάρουμε μία φορά και απλά απολαμβάνουμε τη λειτουργία του.

Για να έχει πρόσβαση η εφαρμογή σε ρυθμίσεις συστήματος, θα πρέπει η συσκευή μας να είναι root. Αν όμως δε θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε ακόμη να το χρησιμοποιήσουμε, δίνοντας μία απλή εντολή μέσω του ADB. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στη συσκευή μας, να στήσουμε το ADB στον υπολογιστή μας και μέσω τερματικού να δώσουμε την εντολή:

adb shell pm grant com.reverp.colorbreeze android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS


Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται έμμεσα σε παλιότερες συσκευές, χάρη στην κοινότητα του Android. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter