Android 9.0 P | Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις που θα μας... ξεκολλήσουν από το smartphone


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε ένα λειτουργικό σύστημα να εξελίσσεται και να μας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη χρήση του. Όσον αφορά το mobile όμως, στο οποίο ο εθισμός υφίσταται πλέον, πρέπει σιγά σιγά να βλέπουμε και πράγματα τα οποία βελτιώνουν τη ζωή μας και μας βοηθούν να... ξεκολλήσουμε κάποια στιγμή από το smartphone μας. Με αυτό το σκεπτικό η Google ανακοίνωσε μερικές έξυπνες ρυθμίσεις του Android P, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αφήνουμε το κινητό μας πιο εύκολα από τα χέρια.

Όπως σε κάθε εθισμό έτσι και εδώ το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε εθισμένοι και ο μόνος τρόπος είναι να μας δείξει κάποιος πόσο χρησιμοποιούμε το smartphone μας μέσα στην ημέρα. Με το Dashboard το οποίο θα βρίσκεται στο Android 9.0, θα μπορούμε να δούμε στατιστικά στοιχεία για τη χρήση και συγκεκριμένα πόσο χρόνο ξοδεύουμε στις διάφορες εφαρμογές. Έτσι μπορούμε να μάθουμε αν και πόσο χαζεύουμε στο Instagram ή αν έχουμε κολλήσει με κανένα παιχνίδι. Σημαντικό είναι επίσης ότι θα μας δείχνει και πόσες φορές ξεκλειδώνουμε τη συσκευή μας μέσα στη μέρα, κάτι που μεταφράζεται στην ουσία σε πόσες φορές μας απέσπασε την προσοχή και μας διέκοψε από αυτό που κάναμε.

Διαφήμιση


Αν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι όντως έχουμε πρόβλημα, μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο και να χρησιμοποιήσουμε το App Timer. Πρόκειται για μία ρύθμιση με την οποία ορίζουμε χρονοδιακόπτες στις εφαρμογές κι έτσι δίνουμε την ευχέρεια στο κινητό μας να μας πει κάποια στιγμή:

Τέλος χρόνου ρε ρεμάλι, ξεκόλλα από το Facebook!

Η συσκευή θα μας υπενθυμίσει αν ο χρόνος κάποιας εφαρμογής τελειώνει, ενώ τα εικονίδια όσων έχουμε ξοδέψει τον ημερήσιο χρόνο θα γίνονται γκρι, για να μας υπενθυμίζουν ότι τις έχουμε εξαντλήσει.


Μία μικρή βελτίωση θα έχουμε επίσης στη λειτουργία Do not Disturb (Μην ενοχλείτε), με την οποία θα μπορούμε όταν είμαστε σε μία συνάντηση, ας πούμε για καφέ με φίλους, να γυρίζουμε το κινητό μας με την οθόνη προς τα κάτω και να μη δεχόμαστε καμία ειδοποίηση από καμία εφαρμογή. Έτσι θα είμαστε πραγματικά παρόντες και δε θα κοιτάμε το κινητό μας όλη την ώρα, κάτι που προσβάλλει πολύ κόσμο πλέον. Εννοείται βέβαια ότι θα μπορούν να μας καλέσουν οι αγαπημένες μας επαφές, γιατί συμβαίνουν και επείγοντες καταστάσεις.

Τέλος η Google βρήκε κι έναν έξυπνο τρόπο να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία ασπρόμαυρης οθόνης, την οποία έχουμε δει ξανά στο παρελθόν στο Dr. Android. Για όσους χαζεύουν λιγάκι στο κινητό τους λίγο πριν κοιμηθούν, η λειτουργία Wind Down θα μειώνει το μπλε φωτισμό για να προστατεύσει τα μάτια μας και όταν φτάσουμε στην επιθυμητή ώρα ύπνου, η οθόνη θα γίνεται ασπρόμαυρη για να μας το υπενθυμίσει! Σύμφωνα με τη Google όταν αφαιρούνται τα χρώματα από την οθόνη, ο εγκέφαλός μας χάνει ξαφνικά το ενδιαφέρον και μας βοηθάει να αφήσουμε το κινητό ευκολότερα από τα χέρια.

Καλές λοιπόν οι βελτιώσεις στις επιδόσεις και την αυτονομία, αλλά και αυτές οι ρυθμίσεις είναι χρήσιμες γιατί οδεύουμε σε μία εποχή όπου θα τα βλέπουμε όλα μέσα από μία οθόνη.

Δείτε επίσης:


Διαβάστε επίσης...

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο μενού ''Εφαρμογές - ειδοποιήσεις''

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Επισκευή smartphone | Οδηγός αλλαγής σπασμένης οθόνης

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο ''Δίκτυο και διαδίκτυο''

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε