Elephone U Pro | Η Elephone ανεβαίνει κατηγορία με το καλύτερο smartphone που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα!


Οι κινέζικες εταιρίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Από τη μία είναι "οι φτασμένες", αυτές δηλαδή που έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά, δε φοβούνται να πειραματιστούν και μας προσφέρουν πολύ ποιοτικές συσκευές. Από την άλλη είναι αυτές που προσπαθούν να επιβιώσουν, προσφέροντάς μας όμως συσκευές που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την πρώτη κατηγορία. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η Elephone, η οποία μας προσφέρει πλέον μία τρομερή συσκευή, που την κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους μέτριους Κινέζους.

"Φτασμένες" θα μπορούσαμε να πούμε εταιρίες όπως η Huawei, η Xiaomi, η OnePlus και η ΖΤΕ, ενώ στη δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγονται μάρκες όπως η Ulefone, η Doogee, η Bluboo και η VKworld. Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι εταιρίες που μπορούν και μας έχουν προσφέρει αυξημένη ποιότητα, έστω και σε λίγα μοντέλα. Η Elephone λοιπόν καταφέρνει να ξεφύγει από το... σινάφι της και με το U Pro μας προσφέρει μία εξαιρετικά ποιοτική συσκευή, η οποία όπως είναι φυσιολογικό έχει και αναμενόμενα υψηλή τιμή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 660 @ 2.2GHz
  • GPU: Adreno 512
  • Μνήμη: 6GB RAM - 128GB αποθήκευση (MicroSD)
  • Οθόνη: AMOLED 5.99" @ 2160 x 1080p (18:9, 403ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 13MP + 13MP (Dual-LED) - Μπροστά 8MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, Fingerprint, NFC, FM radio, USB-C
  • Μπαταρία: 3.550mAh (Ασύρματη φόρτιση)
  • Διαστάσεις: 154 x 72.5 x 8.4mm - 165gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.0 Oreo

Το Elephone U Pro είναι ένα σούπερ σύγχρονο smartphone και το βλέπεις σε πολλά από τα προσόντα του. Τρέχει για παράδειγμα Android 8.0 Oreo, έχει οθόνη αναλογίας 18:9 που είναι το "must" της εποχής, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, κάτι που δε βλέπεις συχνά ακόμη και σε ακριβές ναυαρχίδες, ενώ έχει και Face Unlock, επειδή απλά το έχει και το νέο iPhone.

Είναι επίσης μία όμορφη συσκευή η οποία μοιάζει σκανδαλωδώς με το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy S9. Είναι τέτοιο το σκάνδαλο που ακόμη και τα επίσημα promo της εταιρίας είναι γραμμένα με την επίσημη γραμματοσειρά της Samsung! Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη, ο οποίος θέλει απλά ένα όμορφο και λειτουργικό τηλέφωνο, οπότε την ομοιότητα με το S9 θα τη βάλουμε στα θετικά του στοιχεία.


Τα καλύτερα σημεία του

Ένα από τα σημεία στα οποία ξεχωρίζει και μας δείχνει ότι είναι πραγματικά ποιοτικό, είναι ο επεξεργαστής του. Πρόκειται για τον νεότατο Snapdragon 660, τον οποίο έχουμε δει σε συσκευές όπως το Nokia 7 Plus και το Xiaomi Mi Note 3. Δε μας έχει συνηθίσει η Elephone σε τέτοιες επιλογές και αυτή είναι που τη σπρώχνει προς την κατηγορία των μεγάλων. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται επίσης από 6GB RAM (περισσότερα από το Galaxy S9) και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και με κάρτα microSD.

Η δεύτερη εξαιρετική επιλογή βρίσκεται στην οθόνη. Φοράει ένα AMOLED πάνελ έξι ιντσών με ανάλυση 1080p, το οποίο μας προσφέρει καλύτερο κοντράστ, βαθύτερο μαύρο και πιο ζωντανά χρώματα από τα αντίστοιχα IPS. Κυρίως το πάνελ της οθόνης είναι αυτό που δείχνει αν μια συσκευή είναι προσεγμένη, κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη και από πολλούς μεγάλους, όπως η Xiaomi, η οποία επιλέγει IPS ακόμη και για τις ναυαρχίδες της.


Γιατί να μην το πάρεις

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που οι "μικροί" Κινέζοι δεν κάνουν σωστά, όπως για παράδειγμα η κάμερα. Το συγκεκριμένο smartphone φοράει ένα διπλό φακό στα 13MP, με τον ένα αισθητήρα να βγάζει ασπρόμαυρες και τον άλλο έγχρωμες φωτογραφίες. Ο συνδυασμός των δύο μας προσφέρει θεωρητικά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τόσο σε ποιότητα χρωμάτων όσο και σε λεπτομέρεια στη φωτογραφία. Είναι κάτι που μας έμαθε πρώτη η Huawei, αλλά στη δική της περίπτωση υπάρχουν και οι αισθητήρες της Leica που εξοπλίζουν τα smartphone της. Η Elephone δε μας αναφέρει καν ποιον αισθητήρα έχει επιλέξει, ενώ δε μας λέει και το μέγεθος του διαφράγματος για αποκτήσουμε μια πρώτη άποψη. Ύποπτο αυτό.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για να μην το πάρεις, είναι η ποιότητα του λειτουργικού συστήματος, κάτι στο οποίο όλοι οι "μικροί" Κινέζοι έχουν επίσης πρόβλημα. Μπορεί λοιπόν να φοράει Android 8.0 Oreo, αλλά δεν ξέρουμε αν η Elephone το έχει δουλέψει, ούτως ώστε να βρει την ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και επιδόσεων στο συγκεκριμένο smartphone. Ένα ακόμη ερώτημα είναι αν θα δεχτεί άλλες αναβαθμίσεις στο λειτουργικό του σύστημα, κάτι που ιστορικά δεν είναι με το μέρος της εταιρίας.


Τιμή και διαθεσιμότητα

Όλα αυτά είναι φυσικά εικασίες και το τηλέφωνο μπορεί να σπέρνει, αλλά δε δίνεις έτσι απλά 380 ευρώ σε κάτι που δεν είναι σίγουρο. Θα μπορούσες για παράδειγμα να πάρεις το σίγουρο Nokia 7 Plus, που θα έρθει στην Ελλάδα σύντομα και σε παρόμοια τιμή θα σου δίνει αναβαθμίσεις, ίδια περίπου χαρακτηριστικά και το σημαντικότερο... εγγύηση.

Αν παρ' όλα αυτά ψήθηκες για το Elephone U Pro, το οποίο έχει και τη B20 μπάντα 4G, θα το βρεις ήδη στο Gearbest στα 381 ευρώ.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter