Huami Amazfit Bip | Η Xiaomi βρήκε τη χρυσή τομή στην κατηγορία των smartwatch


Για να αγοράσεις ένα smartwatch σήμερα, πρέπει να κάνεις τρομερές υποχωρήσεις. Υπάρχουν συσκευές που τα έχουν όλα αλλά κοστίζουν πολύ ακριβά, υπάρχουν άλλες που είναι φθηνές αλλά κάνουν τα βασικά και στη μέση βρίσκονται αυτές που έχουν αρκετές δυνατότητες, αλλά αδύναμη μπαταρία. Η Xiaomi φαίνεται πως για άλλη μια φορά βρήκε τη χρυσή τομή, με το Amazfit Bip να μας τα δίνει σχεδόν όλα με μόλις 50 ευρώ!

Έχουμε κατ' αρχάς το Apple Watch και κάποια από τα Gear μοντέλα της Samsung, τα οποία είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις, αλλά κοστίζουν ακριβά. Από την άλλη έχουμε τα φθηνά μεν fitness tracker, όπως το Mi Band 2, στα οποία είναι όμως δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα μήνυμα χωρίς να βγάλουμε το κινητό από την τσέπη. Στη μέση βρίσκεται το Android Wear, το οποίο τα κάνει όλα, διαθέτει μοντέλα για όλες τις τσέπες, αλλά η μπαταρία τους φτάνει με βία τις δύο μέρες. Η Xiaomi λοιπόν κατάφερε να κάνει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό και με το Amazfit Bip, μας προσφέρει μια σχεδόν ολοκληρωμένη συσκευή με ελάχιστο κόστος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Huami Amazfit Bip

Το μυστικό βρίσκεται στην οθόνη του, η οποία δεν είναι και η πιο ποιοτική, αλλά είναι μεγάλη και κατά κάποιο τρόπο έγχρωμη. Το αποτέλεσμα είναι να μας επιτρέπει να λάβουμε ειδοποιήσεις από το smartphone μας και να δούμε για παράδειγμα το όνομα του ατόμου που μας τηλεφωνεί ή ένα μεγάλο μέρος του μηνύματος που έχουμε λάβει, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα κοινά fitness band. Εξίσου σημαντικός είναι και ο τύπος της οθόνης, ο οποίος δεν ξοδεύει την μπαταρία όπως τα αντίστοιχα Android Wear μοντέλα και του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί συνεχόμενα για έως και 45 μέρες! Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν είναι και όσο φωτεινή θα έπρεπε, αλλά έχει τουλάχιστον υψηλό κοντράστ.


Για όσους τώρα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στη γυμναστική τους, συνδέεται με την εφαρμογή Mi Fit στην οποία μπορούμε να κρατήσουμε το ιστορικό μας, ενώ διαθέτει GPS για να καταγράφουμε τις διαδρομές και έχει αισθητήρα καρδιακών παλμών για να μετράμε την απόδοσή μας. Είναι επίσης αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68, οπότε μπορούμε να το πάρουμε παντού μαζί μας, αλλά οι λειτουργίες του τελειώνουν εδώ, χωρίς να μπορείς να τις βελτιώσεις ή να τις αλλάξεις με κάποιο τρόπο.

Επιστρέφοντας στην μπαταρία, είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι όταν βρίσκεται σε λειτουργία GPS, μπορεί να φτάσει έως και τις 22 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Οι 45 μέρες αφορούν την κανονική λειτουργία, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν απλό ρολόι, εκτοξεύοντας την αυτονομία του στους τέσσερις μήνες! Πολύ καλό!


Αν λοιπόν ψάχνεις για ένα φθηνό αλλά με πολλές λειτουργίες smartwatch, η καλύτερη επιλογή ίσως να είναι το Amazfit Blip. Στην Ελλάδα πωλείται στα 80 ευρώ περίπου, αλλά το βρήκαμε στα 50 ευρώ στο Gearbest και στα 57 ευρώ στο Geekbuying και μάλιστα σε ευρωπαϊκή αποθήκη, οπότε είμαστε απαλλαγμένοι από το τελωνείο.

Δείτε επίσης:


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter