Ticwatch E | Το φθηνότερο Android Wear 2.0 smartwatch κοστίζει μόλις 109 ευρώ!


Η αγορά ενός Android Wear smartwatch στις μέρες μας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Το πρόβλημα είναι ότι η πλατφόρμα δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το πλάνο των αναβαθμίσεων δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο, ενώ οι τιμές των συσκευών συνεχίζουν να είναι στα ύψη. Το Ticwatch E έρχεται να αλλάξει αυτά τα στάνταρ, προσφέροντάς μας τη φθηνότερη λύση για όσους θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους Android Wear smartwatch.

Η πλατφόρμα του Android Wear έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από το ενδιαφέρον των geek, με τον κόσμο της μόδας να έχει αναλάβει την προώθησή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε πολύ όμορφες συσκευές από διάφορες εταιρίες, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται ως... κοσμήματα έχοντας πολύ υψηλές τιμές. Ο κλασικός geek όμως δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα και θέλει στην πραγματικότητα μία συσκευή που θα κάνει τη δουλειά της, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Αυτό ακριβώς μας προσφέρει η Mobvoi, μία εταιρία από πρώην εργαζόμενους της Google, η οποία είδε αυτή την ανάγκη και δημιούργησε για εμάς το Ticwatch E.

Πρόκειται για ένα επίσημα αναγνωρισμένο από τη Google smartwatch, το οποίο φοράει ήδη Android Wear 2.0 και μας προσφέρει όλα όσα θέλουμε με τιμή κοντά στα 100 ευρώ! Διαθέτει μία στρόγγυλη OLED οθόνη 1,4 ιντσών με ανάλυση 400 x 400p, έχει 4GB αποθηκευτικού χώρου και 512MB RAM, οπότε είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά με τα περισσότερα από όσα κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εκεί που διαφέρει είναι στον επεξεργαστή, καθώς το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα με τον ειδικά σχεδιασμένο για smartwatch επεξεργαστή της Mediatek, τον διπύρηνο (1.2GHz) MT2601.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαθέτει επίσης αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως fitness tracker, ενώ η μπαταρία του είναι στα 300mAh και διαρκεί 48 ώρες. Μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα Wi-Fi, στο κινητό μας συνδέεται μέσω Bluetooth και διαθέτει μικρόφωνο και μεγάφωνο για να κάνουμε κλήσεις απευθείας από το ρολόι. Αυτό δε σημαίνει ότι λειτουργεί αυτόνομα, καθώς δεν έχει υποδοχή για κάρτα SIM, οπότε θα πρέπει να έχουμε μόνιμα το κινητό μας μαζί μας. Κατά τα άλλα έχει μία αδιάβροχη κατασκευή (όχι για κολύμπι) και διαθέτει όλα τα καλούδια του Android Wear 2.0.

Μία ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο GPS, η κεραία του οποίου είναι μέσα στο πλαίσιο του ρολογιού, με αποτέλεσμα να μην έχει απόλυτη ακρίβεια. Αυτό συνέβη για να μπορούμε να αλλάξουμε λουράκια στο ρολόι μας, αλλά επειδή για κάποιους είναι σημαντική αυτή η δυνατότητα, η εταιρία δημιούργησε και το Ticwatch S, με μόνιμα λουράκια και καλύτερο σήμα GPS.


Θα το αποκτήσουμε γιατί ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το αθάνατο Sony Smartwatch 3 και θεωρούμε ότι οι τιμές άνω των 150 ευρώ για smartwatch είναι απαγορευτικές. Αν και δεν το έχουμε πιάσει ακόμα στα χέρια μας, διαβάζουμε στα πρώτα review πως κάνει ακριβώς ότι υπόσχεται, χωρίς φρου φρου κι αρώματα. Ανησυχούσαμε κυρίως για τον πρωτοεμφανιζόμενο επεξεργαστή του, ο οποίος τελικά συμπεριφέρεται πολύ ομαλά, χάρη στην καλή δουλειά της εταιρίας στο software.

Μπορεί η πολύ επιτυχημένη του καμπάνια στο Kickstarter να τελείωσε, αλλά έχουμε πλέον τη δυνατότητα να το αποκτήσουμε σε προπαραγγελία στο Geekbuying στα 109 ευρώ!


Διαβάστε επίσης:



Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter