Xiaomi Mi Band 2: Ο καλύτερος fitness tracker επιστρέφει με ακόμη πιο βελτιωμένη έκδοση


Η Xiaomi έχει γίνει πλέον από τις αγαπημένες μας εταιρίες, αφού πέρα από τη γνωστή ποιότητα σε smartphone, κατασκευάζει και άλλα εξίσου ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ένα από αυτά ήταν το Mi Band Pulse, ο πάμφθηνος fitness tracker με αισθητήρα καρδιακών παλμών και μπαταρία πραγματικό σκυλί, που σχεδόν στον χάριζε με την τιμή που κυκλοφόρησε. Παρόμοια περίπτωση είναι και το Mi Band 2, το επόμενο μοντέλο δηλαδή που διαθέτει πλέον και οθόνη!

Εκεί στη Xiaomi λοιπόν το σκέφτηκαν και είπαν:

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε ένα ήδη τέλειο προϊόν;

Και η απάντηση είναι φυσικά η OLED οθόνη που φοράει το Mi Band 2. Αν το καλοσκεφτούμε, το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει σε σχέση με τις πρώτες εκδόσεις του Mi Band είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίηση από το κινητό. Ήταν λίγο σπαστικό την ώρα που τρέχεις, να πρέπει να βγάλεις το κινητό σου από την τσέπη και να μπεις στην αντίστοιχη εφαρμογή, για να δεις τα βήματα που έχεις κάνει και τους καρδιακούς παλμούς σου. Πλέον όλα είναι στο χέρι μας, συν το ότι βλέπουμε και τι ώρα είναι ανά πάσα στιγμή.


Η συσκευή συνεχίζει να παρακολουθεί και τον ύπνο μας, αλλά δεν μπορούμε να δούμε κάποια πληροφορία για αυτό στην οθόνη, ενώ έχουμε επίσης και πληροφορίες για την απόσταση που διανύσαμε, τις θερμίδες που έχουμε κάψει και την υπολειπόμενη μπαταρία. Φυσικά αν είναι συνδεδεμένο και σε κινητό τηλέφωνο, με μία δόνηση και μία ένδειξη στην οθόνη, μπορούμε να δούμε αν κάποιος μας καλεί ή αν έχουμε δεχτεί μηνύματα, ενώ λειτουργεί και ως ξυπνητήρι. Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε είτε σηκώνοντας το χέρι προς το πρόσωπό μας, είτε πατώντας το μοναδικό κουμπί που έχει η συσκευή.


Αν και η οθόνη είναι μεγάλη "ρουφήχτρα" σε θέματα μπαταρίας, το Mi Band 2 τα πάει εξαιρετικά με 20 ημέρες αυτονομία, ενώ είναι και αδιάβροχο (IP67) ίσα ίσα για να το πλένουμε κάτω από τη βρύση αν λερωθεί. Τέλος μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό μας, μας ειδοποιεί όταν καθόμαστε πολλή ώρα για να σηκωθούμε και να κάνουμε καμιά διάταση, ενώ μας κάνει και προτάσεις ανάλογα με τον τρόπο που τρέχουμε, για να βελτιώσουμε τη γυμναστική μας.


Η τιμή του ορίστηκε στα 23 ευρώ για την αγορά της Κίνας, ενώ οι προπαραγγελίες για εμάς ξεκίνησαν στα 35 ευρώ σε πολλά καταστήματα, μεταξύ των οποίων στο Everbuying και το Gearbest.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter